Haberler

Aa'nın Kürtçe Yayını 1 Yaşında

Peyam TV Genel Müdürü Ali: "AA'nın Kürtçe yayınından oldukça memnunuz ve haberlerinden genişçe istifade ediyoruz" NRT TV Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Ali: "AA Kürtçe yayınıyla bir yıl içerisinde Kürdistan bölge medyasının haber kaynağı olmayı başardı"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinde faaliyet gösteren Anadolu Ajansı (AA) aboneleri, birinci yılını geride bırakan Kürtçe yayının, medyanın ana kaynakları arasına girdiğini belirtti.

Kürt bölgesindeki medya kuruluşu temsilcileri, AA'nın Kürtçe yayına başlamasının 1. yılını değerlendirdi.

Merkezi Süleymaniye'de bulunan Peyam TV Genel Müdürü Faruk Ali, "AA'nın Kürtçe yayınından oldukça memnunuz ve haberlerinden genişçe istifade ediyoruz. Bu haber zenginliğinin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

NRT TV Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Awat Ali de "AA Kürtçe yayınıyla bir yıl içerisinde Kürdistan bölge medyasının haber kaynağı olmayı başardı. AA, Türkiye, Irak ve bölgedeki gelişmelerin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki olayları fotoğraf ve görüntü desteğinde bize sundu" diye konuştu.

Halk Radyo Genel Yayın Yönetmeni Adnan Said Hüseyin ise bölge ve dünya haberlerini AA'dan aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"AA, bizim için önemli bir değere sahip. Zira ilk defa bir dünya ajansı, bize Kürtçe dilinde haber yayını yapıyor. Biraz daha foto ve video sayısı artırılırsa, AA'nın haber kalitesinin çok daha iyi bir seviyeye geleceğini düşünüyorum."

Kerkük TV Başeditörü Fahrattin İzzet, Anadolu Ajansı'nın, Türkçe ve Kürtçe yayınlarıyla bölge için yeni bir haber kaynağı olduğunu vurgulayarak, "AA, dünyanın dört bir yanından geçtiği haberlerle bültenlerimize zenginlik kattı" ifadesini kullandı. - Süleymaniye

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Süleymaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title