Haberler

Aa'nın Darbe Girişimi Fotoğraflarına Kosova'da Büyük İlgi

Anadolu Ajansı (AA) objektifinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin anlatıldığı "Kosova'dan Türkiye'ye, Demokrasiye Selam" fotoğraf sergisi, Kosova'nın tek Türk belediyesi Mamuşa'da açıldı.

Anadolu Ajansı (AA) objektifinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin anlatıldığı " Kosova'dan Türkiye'ye, Demokrasiye Selam" fotoğraf sergisi, Kosova'nın tek Türk belediyesi Mamuşa'da açıldı.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü ile Mamuşa Belediyesi işbirliğinde, Çanakkale Şehitler Anıtı Parkı'nda düzenlenen serginin açılışına, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker, TİKA Priştine Koordinatörü Necip Özay Özütok, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Cem Şen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ülker, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türkiye'ye kara bir gün ve kara bir gelecek yaşatılmak istendiğini vurgulayarak, darbe girişiminin halkın onurlu duruşuyla engellendiğini söyledi.

Darbe girişiminin yeterince ve doğru bilinmediğini aktaran Ülker, buna neden olan temel sebeplerin başında da bazı manipüle edilmiş yayın ve açıklamaların geldiğini ifade etti.

Ülker, AA foto muhabirlerince çekilen fotoğrafların bulunduğu serginin önemine işaret ederek, "Biz bu sergiyle Türkiye'nin yaşadığı terörist darbe girişimini tüm halklarla, tüm aydınlarla ve tüm toplumlarla paylaşmayı arzu ediyoruz. Türkiye'nin terörist bir darbe girişimine karşı, demokrasiye sahip çıkan, darbe girişimine karşı onurlu duruş sergileyen halkımızın, seçilmiş Cumhurbaşkanına, hükümete ve meclise sahip çıkışını, Kosova halkıyla paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.

Priştine Büyükelçisi Kılıç da serginin önemine ve anlamına dikkati çekerek, Türk halkının, Çanakkale'deki destansı kurtuluş mücadelesinin ve Çanakkale ruhunun benzerini, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ortaya koyduğunu kaydetti.

Kılıç, demokrasiye, demokratik kurumlara ve demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve hükümetine yönelik o saldırıya karşı, Türk milletinin ortaya koyduğu o tarihi dayanışma ve demokrasi mücadelesinin tarihe not düşecek karelerinden oluşan fotoğrafları içeren sergiyi Kosova'da açmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye'yi "anavatan" olarak nitelendiren Mamuşa Belediye Başkanı Bütüç ise terörü lanetlediklerini ifade ederek, "Türkiye cennet gibi bir ülkedir. O cennet gibi ülke Kosova'nın ve Balkanlar'ın kalkınmasına fazlasıyla destek veriyor." dedi.

Bütüç ayrıca 22 Ekim'de düzenlenecek 8. Uluslararası Domates Festivali kapsamında da "Demokrasi Yürüyüşü" tertip edeceklerini açıkladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 52 fotoğraftan oluşan sergi, 29 Ekim'e kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ülker Çanakkale Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
title