Haberler

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Anadolu Ajansı'nın (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Siirt'te demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Anadolu Ajansı'nın (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Siirt'te demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımına, Siirt Valiliği önünde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ak Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da milli iradeye bir kalkışma girişimi olduğunu söyledi.

O kalkışma girişimine en güzel cevabın meydanlarda verdiğini ve AA'nın da meydanlardaki iradeyi tarih sayfalarında yer alacak bir eserle ortaya çıkardığını ifade eden Çalapkulu, şöyle konuştu:

"Aslında milli iradeye saygısı olmayan, milli irade haricinde iş başına gelmek isteyen bazı okyanus ötesi kişilerin kuyruğuna takılmış kuklalar, bu milleti teslim alacağını zannettiler ama elhamdülillah meydanlarda destan yazıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle içimizdeki çıbanları temizlemek noktasında sokağa döküldük. Bu kitap da onun için hazırlanmış güzel ve tarihe not düşme noktasında hazırlanmış bir kitap."

Çalapkulu, kitabın torunlarına aktaracakları başucu kitabı olacağını, 15 Temmuz'da yaşanmış olayların fotoğraflı bir şekilde tarihe not düşülmüş hali olduğunu anlatarak, böyle bir kalkışmaya girişmek isteyen insanlara verilen cevabın, aslında bu kitabın içinde barındığını aktardı.

CİHANUMA Siirt temsilcisi Fatih Sevgili ise çok hızlı ve bu kadar değerli bir kitabı ortaya koyduğu için AA'ya teşekkür etti.

Sevgili, şunları kaydetti:

"15 Temmuz, darbe girişimine dair sadece cadde ve sokaklarda çekilen karelerin değil belki de her insanın kendi şahsı için bir albüm oluşturması gereken değerli bir tarihti. Doğrusu AA'dan Siirt'e özel bir kitapçık bekliyorum, çünkü Siirt büyük bir direniş gösterdi. Siirt'in gösterdiği direniş bütün bölgede işgali engelledi. Belki Siirt bu işgale yenik düşseydi, Diyarbakır, Batman, Mardin, Hakkari de yenik düşecekti. Siirtlilerin o muhteşem direnişi sayesinde bütün bölge kurtulmuş oldu. Çünkü işgal Siirt'te sadece FETÖ terör örgütü tarafından yapılmadı, aynı zamanda bariz bir PKK ittifakı vardı. İki örgütün birlikte ittifaken Siirt'i düşürme girişimi vardı, Siirt halkı her iki terör örgütüne karşı direndi ve direnişiyle hürriyetini korudu. Siirt halkına bir daha aracılığınızla teşekkür ediyorum bu kutlu direnişten dolayı."

Anadolu Ajansının darbe girişimi süresince milli iradenin yanında yer alarak halkın mücadelesini kayıt altına aldığını belirten Sevgili, "Anadolu Ajansına o muhteşem çalışmalarından dolayı her sahada kurşunların altında, paletlerin altında o kareleri bizimle paylaştığı için ve nihayetinde bu güzel eseri kısa sürede bize ulaştırdığı için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Veysel Tanık ise kitapta darbe girişiminin başından sonuna güzel bir aktarımın yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı AK Parti Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title