Haberler

AA'nın "Ajans Muhabirliği Eğitimi" Başladı

Güncelleme:

Anadolu Ajansının 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan AA Haber Akademisinde gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen "Ajans Muhabirliği Eğitimi" ilk dersle başladı.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, "Ajans Muhabirliği Eğitimi"nin AA Konferans Salonu'ndaki açılışında yaptığı konuşmada, programa katılmaya hak kazananları tebrik etti.

AA Haber Akademisi'nin, medyada yaşanan değişime, sosyal medyadaki gelişmelere, teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı ve sistematik eğitimler verdiğini ifade eden Kazancı, bu çerçevede Ankara ve İstanbul'da "Yeni Nesil Habercilik" eğitiminin, Ankara'da ise "Savaş Muhabirliği Eğitimi"nin devam ettiğini belirtti. Kazancı, eğitimlere yaklaşık 250 öğrencinin katıldığını söyledi.

"Ajans Muhabirliği Eğitimi"nin 4 ay süreceğini, 280 kişinin başvuru yaptığını anlatan Kazancı, mülakatlar sonucunda 35 kişinin eğitime alındığını aktardı.

Kazancı, eğitimin ilk iki ayında 312 saat teorik ders, üçüncü ayında branş dersleri, dördüncü ayında ise bölgelerde uygulamalı dersler verileceğini belirtti.

Eğitimlerin sonucunda istihdam garantisi olmadığının altını çizen Kazancı, ancak yetkililerin önerebileceği kişileri değerlendirebileceklerini kaydetti.

- Deneyimli haberciler, uzman akademisyenler ders verecek

Eğitimcilerin AA'nın deneyimli habercileri, üniversitelerden uzman akademisyenler, kurumlardan alanında yetkin kişilerden oluştuğunu ifade eden Kazancı, eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verileceğini söyledi.

"Yeni nesil habercilik" konusuna açıklık getiren Kazancı, "Yeni nesil habercilik, sosyal medya gibi algılanıyor ya da kullanılan araçların teknolojik üstünlüklerinin habere yansıtılması gibi anlaşılıyor. Biz bunu kastetmiyoruz. Bizim yeni nesil habercilikten kastımız, mümkün mertebe donanımı, birikimi artırılmış bir tane adamla bütün işleri yapabilir miyiz? Hedefimiz bu" diye konuştu.

Kazancı aynı anda haberi yazacak, fotoğrafını çekecek, kurgulayacak, seslendirecek ve haberin görüntüsünü gönderecek kişilerin yetişmesi için bu eğitimleri düzenlediklerini belirtti.

Anadolu Ajansının Cumhuriyetin kuruluşundan önce 1920'de hizmet vermeye başladığını hatırlatan Kazancı, "Bayrağı, yeni durumu, Cumhuriyeti, Türkiye'nin hikayesini dışarıya anlatalım. Niye? 'Yanlış anlatımın önüne geçelim' diye. Bugün hala buna ihtiyacımız olduğunu pek çok olayda yaşıyoruz" dedi.

Eğitimlerin iyi geçmesi temennisinde bulunan Kazancı, "Burada verilen eğitimle yetinmemek lazım. Bir gazetecinin, muhabirin doğru soruları sorarak hayattan alacağı, günceli yakalayacağı çok önemli bir zemini zaten Türkiye barındırıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anadolu Ajansı İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title