Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi yerleştirildi- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yapıldı- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "29 Mayıs 2013'te temeli attığımız gün birileri 'Olmaz canım' diyordu.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi yerleştirildi- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yapıldı- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "29 Mayıs 2013'te temeli attığımız gün birileri 'Olmaz canım' diyordu. Hele hele Gezi olayları başladığı zaman 'Bu iki tane beton yığınıyla kalır' diyorlardı. Bunlar yazıldı, çizildi. Hatta, hatta ta buralara kadar zahmet edip geldiler, denizde gösteri yaptılar. Onlar onu yaparken biz dedik ki; 'Biz Avrupa ile Asya'yı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle birleştireceğiz ve bu bizim dünyaya en önemli mesajımız olacak. İşte hemen sağımız Karadeniz ve Boğaz'dayız. Böyle bir yerde ancak büyük düşünenler, bu tür büyük projeleri gerçekleştirir." - " İnşallah ağustos ayı olarak, Ulaştırma Bakanımız bize ifade etti, ağustos ayında bütün viyadükleriyle her şeyiyle tamamlanıp, hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Gerek Marmaray projesindeki başarı ve şu ana kadar 130 milyon yolcu Marmaray'dan geçmiş bulunuyor. Yine önümüzde Avrasya Tüneli var, Avrasya Tüneli bu arada inşallah tamamlanıyor. Onun da bitişi bu yıl sonu. Böylece bizim Avrupa-Asya arasındaki gidiş gelişlerimizde bir rahatlama süphesiz ki meydana gelecek. Bütün zorluklara rağmen, bu zorları kolay kılıcı adımlar atılıyor."- Başbakan Davutoğlu: "(Yavuz Sultan Selim Köprüsü) Ülkemiz için bir iftihar projesi. Çünkü dünyada büyük yatırımlar, ekonomik kalkınmanın düşüşe geçmesiyle dururken bu yatırımlara ara vermeden, istikrar içinde sürdüren tek ülke Türkiye. Bugün Türkiye her açıdan yükselen ekonomisi, şehirlerine kattığı yeni boyutlar ve dünya çapında gerçekleştirdiği projeleriyle, bu projelerin bir numunesi olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile dünya gündemine pozitif şekilde bir kez daha mührünü vuruyor."(15.45/15.52/15.37)

2- Başbakan Davutoğlu: - "Fezlekeler, zaten bu bir rutin işlemdir. Adalet Bakanlığı Başbakanlığa, Başbakanlık da Meclis'e gönderir. Bugünlerde dokunulmazlık gündemde olduğu için bu fezlekelerin gönderilmesi sanki yeni bir durummuş gibi algılanıyor. Bütün bunları bütçe sonrasında hep beraber değerlendireceğiz. Meclis'e ulaşmış fezlekelerle ilgili ne yapacağımız hususunu, Meclis Başkanımızla da gerekirse diğer parti temsilcileriyle de görüşürüz"

" Diyarbakır'da HDP'liler, günlerce ilan ederek bir eyleme yöneldiler aynı gün ama spontan olarak gittiğim Sipoli'de hiç önceden örgütlenmemiş sıradan Silopili kardeşlerim, büyük bir muhabbetle, yüzlercesi, binlercesi bizi karşıladı ama Diyarbakır'da halk HDP'ye itibar etmedi. Van'a giden eş başkanın yüzüne kimse bakmadı. Çünkü halkımız bunu çok iyi ayırt edebiliyor"- "(Zaman gazetesine kayyum atanması) Burada söz konusu olan sadece bir basın faaliyeti değil, özellikle meşru halk desteğiyle iktidara gelmiş bir hükümete ve onun organlarına geçmişten beri yürütülen bir operasyonun neticesinde gelinen bir noktadır"- "Anayasa Mahkemesinin Türk yargı sistemi içinde doğru yere oturtulması için gerekli çalışmaların yapılması lazım"- Türkiye, 5 yıldır çevresinde bir ateş çemberinin ve savaşın eşiğinde bir ülke olmasına rağmen istikrarımızı koruduk, demokrasimizi 5 seçimle taçlandırdık, hiçbir şekilde Türkiye'nin istikrarına halel getirmedik. Kimse Türkiye'de her an bir savaşın içinde olacakmışız gibi bir intiba oluşturmasın, Türkiye'nin bir maceraya sürüklenmesine izin vermeyiz"

(13.34/13.58/14.39/14.45/15.23)

3- Kadın Hayattır" buluşması- Başbakan Davutoğlu:

"Şimdi terör olayları var. İnşallah bugünler geçecek, hep beraber huzurlu baharlarda birlikte, bu ülkeyi şenlendireceğiz"

"Baharı annelerimizle, kızlarımızla, kadınlarımızla inşallah barış içinde karşılayacağız. Terör vesilesiyle tek bir canın bile kaybedilmediği güzel günlere inancımız tamdır"

"Bu ülkede hiçbir anne terör dolayısıyla inşallah evladını kaybetmeyecek. Evlat acısının ateşi hiçbir eve düşmeyecek. Annelerimizden aldığımız merhametle, adalet duygusuyla bu derdin, bu belanın da üstesinden geleceğiz"(15.10)

4- Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Endonezya'da- Sierra Leone Dışişleri Bakanı Kamara ile bir araya gelen Kurtulmuş, dünyanın 3. büyük camisi İstiklal'de ikindi namazı kıldı, İran Dışişleri Bakanı Zarif ve Ürdün Prensi Hassan bin Talal ile görüştü

(06.26/11.20/12.25/12.37)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: - "Paralel çeteyle mücadeleyi siyasi bir mücadele olarak görenler kesinlikle yanılırlar. Paralel yapıyla mücadele bir devletin beka mücadelesidir"

"Türkiye Cumhuriyeti'nde terörle mücadele tarihinde bugüne kadar görmediğimiz düzeyde bir uyum var. Bu da başarılı operasyonların yapılmasını sağlıyor"(13.35)

6- 2016 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda- Üniversitelerin bütçelerinin oylaması 4 saat sürdü- Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının 2016 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı

(01.54/11.12)

7- Kayseri'deki FETÖ/PDY operasyonu- Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak tutuklandı(03.11/03.37)

8- Genelkurmay'da görev değişikliği- Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Köse başka bir göreve atanırken, yerine vekaleten Albay Akkuş getirildi (12.11)

9- İstanbul'daki asayiş uygulaması- İstanbul'da "Yeditepe Huzur" adlı asayiş uygulaması kapsamında, 5 bin polisin katılımıyla kent genelinde helikopter destekli gerçekleştirilen denetimlerde, 211 aranan şahıs yakalanırken çok sayıda uyuşturucu madde ve kaçak cep telefonu ele geçirildi(04.12)

10- Kabil'de silahlı saldırıda 2 Türk hayatını kaybetti

(09.22)

11- ABD'de başkanlık yarışı- Başkanlık seçimleri kapsamında, Cumhuriyetçi Parti'nin 4 eyalette yaptığı ön seçimlerde Trump ve Cruz ikişer eyalette kazanırken, üç eyalette ön seçimlere giden Demokrat Parti'de Sanders 2, Clinton ise tek eyalette galip geldi(07.23)

12- İsrail ezanı yasaklamayı tartışıyor- İsrailli aşırı sağcı milletvekillerinin "ezanın gürültü kirliliği" yaptığı gerekçesiyle hazırladığı, İsrail sınırları içerisinde 5 vakit ezanın yasaklanması yönündeki yasa tasarısının, bugün Yasama İşleri Bakanlık Komisyonu'nda oylanması bekleniyor-İsrail Meclisindeki Arap milletvekillerden Tibi:

-"Bu yasa İsrail'deki İslam karşıtı ve ırkçı örneklerin bir yenisi. İsrail'deki gelmiş geçmiş en radikal hükümet iktidarda ve yasayı hazırlayan milletvekilleri bu hükümetin üyesi. Haçlılar döneminde Mescid-i Aksa 90 yıl kapalı kaldı ama sonunda haçlılar yok oldu. Aksa hala burada. İşgalcilerin Doğu Kudüs'ü işgali de bu şekilde sona ermeli ve haçlılar gibi ortadan kaybolmalıdır"

-İsrail Meclisindeki Arap milletvekillerden Gattas:

-"Bu yasa İsrail'in Müslümanlara ve Araplara karşı tutumunu gösteren utanç verici örneklerden birisi"(11.19)

13- Zencani idama mahkum edildi- Yeryüzünde fesat çıkartmaktan dolayı Zencani idama mahkum edildi (14.39)

14- Erbakan Erzurum'da anıldı - Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Erzurum'da anıldı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç:

"Nenehatun'u, Mevlana'yı, Yavuz Selim'i, Hacı Bektaş'ı anlamadan ne bu milleti, ne de Erbakan Hocamızı anlamamız mümkün değildir"(09.50)

15- Sakarya merkezli FETÖ/PDY operasyonu- Sakarya, Ankara, Siirt ve İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik eş zamanlı operasyon kapsamında, 2009-2013 yıllarında usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla 9 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı (12.37)

16- Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden 6 mahkum firar etti- Firari mahkumlar arasında Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumundan 3 yıl önce tünel kazarak firar ettikten sonra yakalananların da yer aldığı öğrenildi (13.25)

17- Didim açıklarında sığınmacıları taşıyan tekne battı: 18 ölüAydın'ın Didim ilçesi açıklarında sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 18 kişi öldü, 15 kişi ise Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca kurtarıldı.(15.16/15.57)

18- Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası- Gizem Elmaağaçlı, Evrim Sağlam ve Nevin Akdağ'dan oluşan Makaralı Yay Genç Kız Milli Takımı, altın madalya kazandı- Türkiye, şampiyonayı 1 altın ve 1 gümüş madalyayla tamamladı(11.39)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title