Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara tarafından resmi törenle karşılandı.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara tarafından resmi törenle karşılandı.

(13.42)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatı aracılığıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, HDP'nin 27 Şubat Cumartesi Mersin'de düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

(15.38)

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, Başbakanlığa bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Akdoğan, "Dolmabahçe bir mutabakat değildir. Herhangi bir şey imzalanmış da değildir. Cumhurbaşkanımız burada, bu konuda açıklama yapmıştır, biz liderimizin sözünün ötesinde söz söylemeyi de doğru bulmuyoruz" dedi. Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakim ve savcılara yönelik "sarayın kapıkulu, hukukçu kılığına girmiş düzenbaz, iktidar taşeronu" sözlerini hatırlatarak, "Asıl yargı darbesi CHP Genel Başkanının hukukçulara yönelik geçmişten bu yana adet haline getirdiği hakaret ve tehditlerdir" ifadesini kullandı.

(04.16-14.37)

4- Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi 31. Oturumu, BM Cenevre Ofisi'nde başladı. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Avrupa'daki mülteci krizinin sadece güvenlik önlemleriyle çözülmeye çalışılmasını eleştirerek, uluslararası toplumu sorumluluk paylaşımı ve dayanışma ilkeleri doğrultusunda hareket etmeye çağırdı.

(12.53)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP), Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ve Güney Kafkasya Boru Hattı'ndan oluşan Güney Gaz Koridoru'nun gerçekleştirilmesi için siyasi, teknik ve ekonomik alanlarda büyük özveri ile destek sağlamaya kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

(13.09)

6- Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik bir çalışmalarının bulunmadığını bildirdi.

(12.52)

7- Genelkurmay Başkanlığından, kamuoyunda farklı isimlerle adlandırılan ve beraatla sonuçlanan davalara ilişkin, "Hukukun üstünlüğüne saygının gereği ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamaların hakkaniyete uygun neticeleneceğine olan inancımız sürekli olarak muhafaza edilmiş, verilen beraat kararları ile birlikte bu yöndeki inanç ve beklentilerimizin haklılığı tekrar ortaya çıkmıştır" ifadesi kullanıldı.

(14.23)

8- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon, bölgede siviller bulunabileceği ihtimali dolayısıyla hassasiyetle yürütülüyor. Güvenlik güçlerinin çalışmaları büyük titizlikle sürdürmesinin yanı sıra bölgenin labirenti andıran dar sokaklardan oluşması, operasyonun tamamlanmasını geciktiriyor. İlçede sivillerin tahliyesi için TSK ve emniyet unsurlarınca 6 kez güvenlik koridoru oluşturulmasına rağmen sadece 6 kişi bölgeden çıkış yaparken, 3 terörist teslim oldu. Bugüne kadar 243 teröristin etkisiz hale getirildiği, 245 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda sona yaklaşılırken, teröristler Hasırlı ve Savaş mahallelerinde sıkıştırıldı. Yaklaşık 20 teröristin bulunduğu tahmin edilen iki mahallede sık sık çatışma yaşanırken, söz konusu bölgedeki yaklaşık 80 evde yapılacak kontrol ile 6 mahallenin patlayıcılardan arındırılmasının ardından operasyonun sona ermesi bekleniyor

(14.54)

9- Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında iki özel eğitim kurumunda arama yapıldı.

(15.49)

10- Daha iyi yaşam koşulları umuduyla Avrupa'ya gitmek için yola çıkan sığınmacıların Ege Denizi'ndeki tehlikeli yolculukları, alınan önlemlere ve yapılan denetimlere rağmen sürüyor. Edremit Körfezi'nden şişme botla denize açılan kalabalık grubun yolculuğu kameraya yansıdı.

(12.46) (Görüntülü)

11- 88. Oscar Ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. "En İyi Film" ödülünü "Spotlight" kazandı. Leonardo DiCaprio, "Diriliş" filmindeki rolüyle ilk Oscar'ını aldı. Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu, iki yıl üst üste "En İyi Yönetmen" ödülünü kazandı. "Mad Max: Fury Road" filmi, 6 dalda Oscar kazandı. Oscar gecesinde, 6 kez adaylıktan sonra ilk defa ödüle ulaşan DiCaprio'nun konuşmasında iklim değişimine vurgu yapması dikkati çekti.

(07.43-10.42)

12- Forbes Türkiye "En Zengin 100 Türk" listesi açıklandı. Listenin zirvesinde serveti geçen yıla göre 1,5 milyar dolar azalarak 2,9 milyar dolara gerilemesine rağmen Murat Ülker bulunuyor. Hüsnü Özyeğin 2,6 milyar dolar servetiyle geçen yıl olduğu gibi yine ikinci sırada, Ferit Şahenk ise 2,4 milyar dolar serveti ile üçüncü sırada geliyor. Aileler bazında yapılan sıralamanın zirvesinde 8,7 milyar dolarla Koç ailesi, 6,2 milyar dolarla Sabancı ailesi, 4,9 milyar dolarla Şahenk ailesi ve 4,8 milyar dolar servetle Ülker ailesi yer aldı. "En Zengin 100 Türk"ün toplam serveti geçen yıla göre yaklaşık 6 milyar dolar azaldı, milyarder sayısı 33'ten 31'e geriledi. Bu yılki listede iş adamları Mehmet Emin Karamehmet ve Aydın Doğan, milyarder unvanını kaybetti.

(13.37)

13- Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble, bütün faktörler bir araya getirildiğinde Türkiye'de son 6 ay içerisinde istikrarlı bir görünümün ortaya çıktığını belirterek, "İran büyük bir pazar olarak dışa açılıyor. Bu Türkiye için büyük bir fırsat. Türkiye düşük petrol fiyatlarından en çok faydalanan ülkelerden biri. Enerji kontratları sebebiyle bunun cari açığa yansıması yaklaşık 6-9 ay alıyor" değerlendirmesini yaptı

(14.44)

14- Türkiye'nin ihracatı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22 azalarak 9 milyar 597 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 19,7 azalarak 13 milyar 358 milyon dolar oldu. Ocakta dış ticaret açığı ise yüzde 13,4 düşüşle 3 milyar 762 milyon dolara geriledi.

(10.16)

15- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu aya ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı. Buna göre, ekonomik güven endeksi, şubatta geçen aya göre yüzde 14,8 azalarak 83,88 değerinden 71,46 değerine geriledi.

(10.19)

16- "AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,33 artmasını bekliyor.

(15.43)

17- Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın başkenti Bağdat'taki terör saldırılarını şiddetle kınayarak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Irak halkına başsağlığı diledi.

(14.32)

18- Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Suriye ve Irak'ta meydana gelen güvenlik olayları ve çıkan çatışmalardan en çok Türkmenler'in zarar gördüğünü belirtti.

(11.33)

19- Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına rağmen Rusya ve rejim güçleri muhalifleri hedef alıyor. Rus ve rejim saldırıları Suriye'nin batı kesimlerinde ve Halep'te yoğunlaşıyor.

(14.28) (Grafikli)

20- Suriye'de Esed rejimi, Lazkiye-İdlib sınırındaki köylere varil bombalı saldırı düzenledi.

(14.54)

21- Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına rağmen ılımlı muhaliflere yönelik hava saldırılarının sürdüğünü bildirdi.

(13.56)

22- Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) Ateşkes Çalışma Grubu, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına rağmen yapılan ihlalleri ele almak için bugün toplanacak.

(15.59)

23- PKK'nın Suriye uzantısı PYD kontrolündeki Tel Abyad ilçesine saldıran DAEŞ'in bölgeye Fırat'ın batısından ve ilçenin güneyinden girdiği bildirildi.

(12.31)

24- İngiltere'nin Suriye'deki DAEŞ hedeflerine yönelik operasyonlarını değerlendiren uzmanlar, ülkenin Suriye'deki dengeleri değiştirmekten uzak rolünü "sembolik" olarak nitelendiriyor.

(12.16)

25- Irak'ta Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Bağdat'taki yandaşlarını hükümetin bulunduğu korunaklı "Yeşil Bölge"nin önünde gösteri yapmaya çağırdı.

(15.52)

26- İran'da Uzmanlar Meclisi seçimlerinin Tahran sonuçları açıklandı. Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Haşimi Rafsancani ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Uzmanlar Meclisi'ne ilk sıralarda girmeyi başardı. Uzmanlar Meclisi 4'üncü dönem Başkanı Muhammed Yezdi ve aşırı muhafazakar Direniş Cephesi'nin manevi lideri olarak kabul edilen Taki Misbah Yezdi ise yeterli oy alamadığı için meclis dışında kaldı.

(13.12)

27- Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'a 2-0'lık skorla yenilen Galatasaray'da görevi bırakacağının sinyallerini veren teknik direktör Mustafa Denizli, sarı-kırmızılı takımın antrenmanına çıkmadı.

(14.25)

28- Trabzonspor'da, bu sezon görev yapan 3 teknik adam içindeki en kötü ilk 4 haftalık performans, Hami Mandıralı döneminde yaşandı.

(14.58)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fildişi Sahili Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title