Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya EXPO 2016 Fuar Alanındaki çalışmaları incelemek üzere Antalya'ya geldi.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya EXPO 2016 Fuar Alanındaki çalışmaları incelemek üzere Antalya'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Antalya Havalimanı'na gelişinde Antalyaspor futbolcusu Samuel Etoo tarafından forma hediye edildi.

(15.46) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere ziyareti kapsamında Londra'da Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi, soruları yanıtladı. Davutoğlu'nun açıklamalarının satır başları şunlar:

- "Hakkari ve Şırnak iki ilimiz buralarda il merkezlerine baktığınızda, şehirlerin doğal gelişimi anlamında çok uygun topoğrafyalarda değiller. Buna mukabil Yüksekova ve Cizre daha düz arazide, özellikle Yüksekova, havaalanı da Yüksekova'da olduğu için yine Hakkari il sınırları değişmeden, il merkezinin değişmesi ama bunda Hakkari ve Şırnak'ın herhangi bir şey kaybetmeden bunun yapılabilmesi için bir çalışma yürüteceğiz"

"Kim ne derse desin kim ne yazarsa yazsın, Türkiye'de hiçbir sokağı, hiçbir mahalleyi, terör örgütünün insafına terk etmeyiz bunu herkes bilmeli"

"Operasyonun tamamlandığı ilçelerde bundan sonra atılacak adımlar, rehabilitasyon konusunda bir master plan, bir genel perspektif çalışması yaptık. Bir kere Silopi'de mesela böyle bir durum söz konusu biliyorsunuz, operasyon büyük ölçüde Silopi'de tamamlandı. Belki tek tük münferit bazı şeyler olabilir ama Silopi'deki bütün çukurlar kapatıldı, bütün barikatlar kaldırıldı"

(13.42) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuk olduğu Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Eroğlu'nun öne çıkan açıklamaları şöyle:

- "Terör sona erinceye kadar oradaki mücadelemiz devam edecektir. Hükümetimiz kesin kararlıdır. Biz oradaki insanları zalim PKK'nın zulmünden kesinlikle kurtaracağız"

-"Türkiye'deki akademisyenlerin yüzde 99,9'u böyle bir bildiriye imza atmaz"

- "Şu anda Türkiye'deki dört ampulden birisi, barajlardan gelen enerji ile aydınlanıyor"

- "Hiçbir şehrimizde şu anda bir problem yok. Biz bütün şehirlerimizin su ihtiyacını karşıladık"

(10.29-11.00-11.39-13.09) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Şırnak'ın Silopi ilçesinde sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından teröristlerin ilçeye verdiği tahribat ortaya çıktı. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla ilçeyi terk eden vatandaşlar tekrar evlerine dönmeye başladı. Vatandaşlar, evlerine yerleşirken olası bir el yapımı bir patlayıcı tuzağına karşı dikkatli davranıyor. Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "Silopi'de kamu düzeni tesis edildi, barikat ve hendekler bertaraf edilerek teröristler etkisiz hale getirildi, huzur ortamı sağlandı. Vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını; şüpheli kablo, patlayıcı düzeneği gibi materyalleri görmeleri durumunda güvenlik güçlerine bilgi vermelerini rica ediyorum" dedi.

(09.55/14.17) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- PKK'lı teröristlerin, Siirt'te güvenlik güçleriyle girilen çatışmada yaralanan örgüt üyelerini, çatışma bölgesinden çıkamayacakları endişesiyle infaz ettiği, bunun terör örgütü içinde infiale yol açtığı belirlendi.

(14.32)

6- Kilis'te, bir kişinin hayatını kaybettiği okuldaki patlamaya neden olan ve Suriye'den geldiği tespit edilen roketlerin çıkış noktasına gerçekleştirilen top atışı sonucu çok sayıda DAEŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

(13.58)

7- Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, bir dershane ile bağlı olduğu şirketin yöneticilerinin aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

(10.54)

8- Fetullah Gülen'in kardeşi ile oğlunun isimlerinin de geçtiği cinsel istismar soruşturmasının usulsüz olarak kapatılması ve yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında 3 emniyet müdürü ile bir emniyet amirinin de bulunduğu 12 emniyet mensubu, Erzurum'a getirildi. Zanlıların Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerin ardından yarın adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

(11.37)

9- Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sedat Peker hakkında, kendisine ait internet sitesinde yayınladığı bir yazıda "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini tehdit ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

(15.39)

10- Üniversiteye girişteki birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular yarın sona erecek.

(09.41)

11- Milli Eğitim Bakanlığı, aday öğretmenleri 19 Mart'ta Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı'na alacak. Adaylar 21 Mart- 15 Nisan arasında yazılı sınava girdiği illerde sözlü sınava girecek.

(09.50)

12- Yakın bir zamanda Arap dünyasıyla birlikte Türkiye'de de yayına girecek olan Kuveyt-Türk ortak yapımı "İmam Ahmed bin Hanbel" isimli dizi, İslam dünyasında Arap Baharı'yla birlikte başlayan kaos ortamında halklara eskiden sahip oldukları bir arada yaşama kültürünü yeniden kazandırmayı amaçlıyor.

(14.52)

13- ABD'de kutlanan Martin Luther King Günü, bu yıl protestolara sahne oldu. Siyahi Hollywood yıldızları, Oscar'ı boykot edeceklerini açıkladı.

(10.40)

14- Sosyal paylaşım sitesi Twitter'a teknik bir arızadan dolayı bir süre erişilemedi.

(11.25-13.08)

15- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı.

(14.32)

16- IMF, 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin küresel büyüme beklentisini sırasıyla yüzde 3,4 ve yüzde 3,6'ya çekti. Gelişen ülkelere yönelik büyüme beklentileri de 2016 için yüzde 4,5'ten yüzde 4,3'e ve 2017 için yüzde 4,9'dan 4,7'ye indirildi. IMF'nin güncellenen tahminlerine göre, gelişmiş ülkelerse 2016 ve 2017 yıllarında yüzde 2,2 yerine yüzde 2,1 büyüyecek.

(12.14)

17- Avrupa Birliği'nde (AB) ve Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon aralık ayında yüzde 0,2 artış gösterdi.

(14.29)

18- İran'a yönelik yaptırımların kalkmasının etkisiyle dün sert düşen petrol fiyatları, Çin'de açıklanan büyüme verilerinin risk iştahını artırmasıyla yeniden yükseldi

(11.08)

19- Rusya'nın Türk vatandaşlarına vize uygulamaya başlamasıyla yaklaşık 10 bin Türk vatandaşı bu ülkeyi terketti.

(15.30)

20- Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD arasındaki çatışmalar yoğunlaştı. ÖSO güçleri, Azez ilçesindeki Malikiye köyüne saldıran terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'yi püskürttü. Rus savaş uçakları ise PYD'nin saldırısı öncesi bölgedeki ÖSO mevzilerini bombaladı. Cephetül Şam'ın Türkmen Komutanı Zekeriye Karslı, "Rusya'nın PYD'ye verdiği bu destek Suriye'de istenen barış ortamını adeta dinamitliyor" dedi.

(11.33)

21- Irak'ta Sünni milletvekilleri, Diyala'da Sünnileri hedef alan saldırılar sebebiyle meclis ve bakanlar kurulunun oturumlarını boykot etme kararı aldı.

(09.43)

22- BM Güvenlik Konseyi'nce İran'a uygulanan ambargolar tarafların anlaşmaya uyması durumunda 10 yıl sonra tamamen kalkacak.

(05.37)

23- AB Dışişleri Bakanları Toplantısının sonuç bildirgesinde, Filistin topraklarındaki İsrail yerleşim yerlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğu bildirildi.

(02.44)

24- Libya'da 32 bakandan oluşan ulusal mutabakat hükümeti resmen kuruldu.

(12.03)

25- Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, AB ve Avrupa ülkelerini, uyguladıkları politikalar ve caydırıcı önlemlerle sığınmacıların hayatlarını tehlikeye atmakla ve onları kaçakçıların kucağına itmekle suçladı.

(15.21)

26- Bursaspor'un altyapısından yetişen, 2009-2010 sezonundaki şampiyon kadroda yer alan, Şampiyonlar Ligi'nde Bursa'daki maçta takımı adına ilk golü atıp, ilk ve tek puanı kazandırarak kulüp tarihine geçen, yakında yıkılacak Atatürk Stadı'ndaki son golün sahibi olan Sercan Yıldırım, yeni statta da yeşil-beyazlı takımın ilk golünü rakip filelere göndermeyi başardı.

(11.12)

27- UEFA'nın Finansal Fair-Play kurallarına uygun hareket etmemesi nedeniyle Galatasaray Kulübünü Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonuna sevk etmesi ve sarı-kırmızılı kulübün şubat ayında yaptırımla karşı karşıya gelme olasılığı gündeme yeniden "Finansal Fair-Play" konusunu getirdi.

(15.10) (Analiz)

28- Spor Toto Basketbol Ligi "All-Star 2016" organizasyonunda karşılaşacak takımların kadroları açıklandı.

(12.26)

29- İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında yarın Athletic Bilbao'ya konuk olacak Barcelona'da, kart cezalısı Luis Suarez ve sakatlanan Lionel Messi'nin yokluğunda gözler Arda Turan ve Neymar'a çevrildi.

(13.32)

30- Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde 5 numaralı seribaşı Rafael Nadal ve tek kadınlarda 8 numaralı seribaşı Venus Williams, ilk turda elendi.

(11.18)

Kaynak: AA / Güncel

Silopi Şırnak Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title