Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jazeera Arapça kanalına verdiği röportajda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jazeera Arapça kanalına verdiği röportajda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan, Türkmenistan'ın tarafsızlığının 20. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde bu ülkede düzenlenen Tarafsızlık Konferansı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın röportajda sorulara verdiği cevapların ve Türkmenistan'da yaptığı açıklamaların satır başları şunlar:

"Sayın İbadi, 2014'teki Türkiye ziyaretinde bizimle (DAEŞ'in Musul'a girmesi, Kuzey Irak'a yayılmaya çalışması) bunları konuştuğunda, bizden kendileri için eğitim amaçlı talepleri oldu ve bu talepler sebebiyle de biz bu Başika Kampı'nı kurduk"

"Bunların hepsinden bilgileri var, haberleri var. Şimdi adama sormazlar mı, 'O Başika Kampı kurulduğunda siz neredeydiniz?' O günden bugüne hiç sesiniz çıkmadı. ve şimdi yeni, bölgedeki bazı gelişmeler üzerine böyle bir adım atıyorsunuz. ve biz Başika Kampı'nı güçlendirmek üzere buradaki eğitim ekiplerimizi daha da artırmış olduk. ve bunlar tamamıyla bir muharip güç olarak orada değiller. Daha çok eğitici olarak oradalar"

"(Hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi) NATO'nun kayıtları da bizim radar tespitlerimizi doğruluyor"

"(Boğazdan geçen gemideki Rus askeri) Bunlar çocukça şeyler"

"Türkiye, DAEŞ ile mücadelede önemli bir paydaş"

"Oğluma da kızıma da büyük iftiralar atılıyor. Bunların hepsi yalan"

"Suriye konusunda artık bir adım atılmalı"

"Uluslararası toplumun ve kuruluşların en fazla sorumluluk üstlenmesi gereken bir süreçten geçiyoruz. Barış ve istikrarı tehdit eden ihtilaflar ile bu ihtilafların ortaya çıkarttığı belirsizlikler istisnasız tüm ülkeleri etkiliyor"

(00.48/01.17/01.38/10.21) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş'un yaptığı konuşmada öne çıkan başlıklar şöyle:

"Neredeyse dünyanın bütün orduları Suriye'deki çatışmaları bahane ederek bölgeye gelmiş vaziyettedir"

"Türkiye bu coğrafyanın kilit taşıdır. Ne yaparsanız yapın bu kilit taşı, kilit taşı vazifesini görecek, güçlü olarak varlığını sürdürecek. Daha da güçlenecek ve bölgeyi inşallah bu sorunlardan kurtaracaktır"

"Rusya ile yaşanan bu krizin daha fazla devam etmesini istemiyoruz"

"Komşumuz, stratejik dostumuz, müttefikimiz ve ticari alanda çok ilişkilerimiz olan Rusya ile bu ilişkilerin en kısa zamanda normale döneceğini düşünüyoruz"

"Türkiye'nin ayağına çelme takmaya çalışıyorlar. Boşuna heveslenmesinler Türkiye teröre teslim olmayacak ve Allah'ın izniyle bu memleketin her sokağı, caddesi, ovası, ilçesi terörden temizlenene kadar bu mücadele devam edecektir"

(14.37/15.39) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında cuma günü Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bazı bürokratların da katıldığı "Avrupa Birliği Reform Eylem Grubu" toplantısının sonuç bildirisi yayınlandı. Toplantıda 2016'nın "Reform ve AB odaklı yıl olacağı" öne çıkarıldı.

(12.54)

4- Van'da meydana gelen trafik kazasında 11 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

(10.06) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Avrupa Birliği, Irak Hava Yolları'nı, uçuş emniyet şartlarını sağlamadığı gerekçesiyle kara listeye aldı.

(01.43)

6- Suriye'de patlayıcı yüklü aracın infilak etmesi sonucunda ilk belirlemelere göre 15 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine rejim güçlerince yeni bir kara harekatı başlatıldı.

- Suriye'de, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin ve terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırısı sonucunda 41 kişi kişinin öldüğü, 65 kişinin de yaralandığı bildirildi

(14.45/11.40/15.41)

7- Suudi Arabistan'daki kadınların hem aday hem de seçmen olarak ilk kez katıldıkları belediye seçimleri yerel saatle sabah 08.00'de başladı.

(09.28)

8- Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh, "kaderi Allah'ın ellerinde olan ülkesinin, bugünden itibaren İslam devleti olduğunu" açıkladı.

(12.29)

9- Orman ve Su İşleri Bakanlığından, Türkiye'nin ilk "lav tüpü mağarasının" Hatay'da bulunduğu açıklandı.

(10.10)

10- Pakistan'da teröre karşı sürdürülen askeri operasyonlar kapsamında bir buçuk yılda 3 bin 400 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(15.19)

11- FIBA Avrupa Yönetim Kurulu, Türkiye'nin, 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası'nın dört grubundan birine ve final turuna ev sahipliği yapmasına karar verdi.

(13.42)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title