Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da konakladığı otele gelişinde ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da konakladığı otele gelişinde ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın değerlendirmelerinin satır başları şöyle:

"Bundan böyle Katar ve Türkiye arasında vizeler de kaldırılmış oldu. Rahatlıkla Türk vatandaşları, Katar vatandaşları ülkelerimiz arasında gidip gelebilecekler. Bu adeta son saniye adımı diyebiliriz. Bundan dolayı değerli kardeşim Şeyh Tamim'e çok çok teşekkür ediyorum"

"(BOTAŞ ve Katar milli petrol şirketi arasındaki anlaşma) Türkiye'de bir yatırıma LNG depolama noktasında girebilir miyiz bunun arayışı içerisindeydiler. Biz de buna olumlu baktığımızı söyledik. Türkiye'de özel sektörün, gerekse devletin LNG depolama tesisleri var, burada belki hükümetten hükümete veyahut farklı bir şekilde yatırım adımı atılmış olacak"

(15.06) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite toplantısı sonrası Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani ile düzenlediği ortak basın toplantısında da "Teröre karşı verdiğimiz, vereceğimiz mücadele gerek Filistin'de olsun, gerek şu anda Suriye'de olsun bu mücadele bizleri ilgilendiriyor" dedi.

(15.16)

Ziyarette, BOTAŞ ile Katar milli petrol şirketi, Türkiye'nin bu ülkeden uzun vadeli ve düzenli LNG ithalatı yapmasını sağlayacak ön mutabakat zaptı imzaladı.

(10.51)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Azerbaycan'ı ziyaret edecek. Davutoğlu, iki gün sürecek ziyarette, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Artur Rasizade ile bir araya gelecek. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Yukarı Karabağ başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.

(10.17)

3- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme teklifini reddetmediklerini, Sırbistan'daki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısında bir araya gelebileceklerini söyledi.

(14.24)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sur ilçesindeki terör saldırısına yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ye taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra Diyarbakır Barosu'nu da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, "Olay mutlaka aydınlatılmalı, gün yüzüne çıkarılmalı, failler belirlenmeli ve yargıya teslim edilmeli. Siyaseten bu işin takipçisi olacağız" dedi.

(11.39)

5- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında konuşan Soylu, "Bin 300 liralık taahhüt, bütün yılı kapsayan bir taahhüttür ve bunu bir mazeret olarak 'vergi dilimine girdiği için 30 liralık, 40 liralık veya 70 liralık düşüş olacak' diye bir endişeye gerek yok" dedi.

(11.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 mahalle ve 1 caddede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lı teröristlere yönelik polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla hava destekli operasyon başlatıldı. Gazi Caddesi girişinde önlem alan güvenlik güçlerine 1 kadın terörist tarafından ateş açıldı. 1 polis memurunun yaralandığı saldırıda ateşe karşılık verilmesi üzerine terörist etkisiz hale getirildi

(11.35-14.48)

7- Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Kuran kursu binasındaki 6 öğrencinin yaşamını yitirdiği, 3 öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili soruşturma devam ediyor. Yangında hayatını kaybeden 5 öğrencinin kimliklerinin belirlenmesi amacıyla doku örnekleri alınarak Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

(11.54)

8- Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde hafta sonuna kadar yağışların etkili olacağını bildirdi.

(10.49)

9- Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının yargılandığı davanın üçüncü duruşması yarın görülecek. Önceki duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe üçüncü celsede duruşma salonuna getirilecek

(12.39)

10- Diyanet İşleri Başkanlığından bir heyet, 2014 yazında İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırıda yıkılan camilerin onarılması projesi kapsamında bir dizi görüşme yapmak üzere Gazze'ye ulaştı.  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, 9 caminin imarı için çalışmalara başlandığını açıkladı.

(13.19-15.49)

11- Anadolu Adalet Sarayı'nda erkek tuvaletinde sifon içine saklanmış poşete sarılı bir tabanca bulundu.  Silahı muhafaza altına alan polis ekiplerinin bilgi vermesi üzerine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

(14.17)

12- Türk sinemasında "Sezercik" rolüyle tanınan ve hakkında "vahim olan mermi ve silahları satın alma, taşıma, bulundurma" suçundan kesinleşmiş hapis cezası olan Sezer İnanoğlu, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi

(14.46)

13- Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'deki Rus öğrencilerin tam misafirperverlik görmeye devam edeceklerini belirterek Rus makamlarına aynı hassasiyeti göstermeleri çağrısı yaptı.

(15.31)

14- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, stopaj uygulamasına ilişkin, "Sermaye piyasalarımızın gelişimine önemli katkılarının bulunduğu hususu göz önünde bulundurularak, hükümetimiz tarafından istisnaların 31 Aralık 2015 tarihini izleyen dönemlerde de devam ettirilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

(14.40)

15- Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi olmayan geçici dış ticaret verilerine göre, kasımda ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,77 azalarak 11 milyar 932 milyon dolara geriledi. İthalat ise yüzde 25,21 düşüşle 15 milyar 973 milyon dolar oldu.

(10.23)

16- ABD doları hafta başından itibaren TL karşısındaki kaybını sürdürüyor. Dolar/TL bugün 2,8737 ile 24 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

(13.04)

17- 19 üyeli Avro Bölgesi'nde kasım ayında yıllık enflasyon yüzde 0,2 artış beklentisine karşın yüzde 0,1 yükseldi.

(12.46)

18- Dünya fındık üretim ve ihracatının önemli bölümünü gerçekleştiren Türkiye, 2015-2016 sezonunun ilk üç ayında fındık ihracatından 860 milyon dolar döviz girdisi sağladı.

(14.57)

19- Rusya, Türkiye sınırı ve Halep arasındaki koridoru kapatmak amacıyla terör örgütleri PYD ve DAEŞ'in ilerleyişine destek veriyor. Rus hava saldırılarından istifade eden PYD, koridorun batısındaki Afrin yönünden, DAEŞ de doğusundan baskı yapıyor. Rus bombardımanının ardından ilerleyen DAEŞ, Türkiye sınırındaki Azez ilçesinin 5 kilometre yakınına kadar sokuldu.

(15.28) (GRAFİKLİ)

20- Rusya'ya ait askeri kargo uçağı, Halep'in kuzey ucunda PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kontrolündeki Şeyh Maksud bölgesine havadan 5 ton mühimmat bıraktı.

(12.21)

21- İngiliz Parlamentosunda, DAEŞ'e yönelik uluslararası koalisyonun Suriye'de yürüttüğü hava operasyonlarına Birleşik Krallık'ın katılmasına izin veren tezkerenin oylanması öncesindeki oturumda hararetli tartışmalar yaşanıyor.  Oturumun gün boyu sürmesi ve 157 milletvekilinin konuya ilişkin konuşması bekleniyor.

(15.51)

22- İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), ABD yönetiminin, Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) 11 Eylül saldırılarından sonra terör şüphelilerine uyguladığı işkence dolayısıyla eski başkanlardan George W. Bush ve yardımcısı Dick Cheney de dahil birçok yetkiliyi mahkemeye çıkartması gerektiğini belirtti.

(01.26)

23- NATO, Rusya'nın karşı yöndeki çağrılarına rağmen Karadağ'ı, ittifakın 29. üyesi olması için davet etti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg konuya ilişkin, "Bugün alınan karar NATO'nun kapısının açık olduğunun kanıtıdır" derken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov ise NATO'nun doğuya doğru genişlemesine karşı misillemede bulunacaklarını açıkladı.

(10.31-11.43-15.25)

24- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından basına yaptığı açıklamada, NATO ülkelerinin DAEŞ ile mücadeleye askeri desteklerini hızlandırmaya hazır olduğunu söyledi.

(13.57)

25- Mısır'da aralarında Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Saffet Hicazi'nin de aralarında bulunduğu darbe karşıtları hakkında verilen 15 yıllık hapis cezası hükmünün onandığı bildirildi.

(15.47)

26- Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP'nin her zemindeki karşı görüşlerine rağmen, PYD'nin Enternasyonal'e alt statü üyesi olarak oy hakkı olmaksızın ve özel koşulla kabul edildiğini bildirdi.

(11.28)

27- Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'in propoganda kitabı "Kavgam" düşünürlerin eleştirel notlarıyla tekrar basılacak. İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra kitabın basımı yasaklanmıştı.

(11.47)

28- Almanya'da yapılan bir araştırma PEGIDA hareketi ve AfD partisi gibi sağcı popülist oluşumların radikalleştiğini ortaya koydu.

(10.23)

29- Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sezon başında transfer edilen ancak yaşanan imza sorunu nedeniyle lisansı çıkarılamayan Alman futbolcu Kevin Grosskreutz'un takımdan ayrılmak istediğini söyledi.

(13.21)

30- 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar, Galatasaray Kulübü'ne üye oldu.

(15.46)

31- İş adamı Ali Ağaoğlu, 5-6 Aralık'ta olağan genel kurulu toplanacak Trabzonspor Kulübü'nün, bir operasyonla karşı karşıya olduğunu ileri sürerek, camiayı birlik ve beraberliğe davet etti.

(14.20) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Katar Doha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title