Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Türkiye sandık başında - 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, 54 milyon 49 bin 940 seçmen, 175 bin 6 sandıkta oy kullanıyor.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Türkiye sandık başında

- 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, 54 milyon 49 bin 940 seçmen, 175 bin 6 sandıkta oy kullanıyor. 16 siyasi parti ve 21 bağımsız adayın yarıştığı seçimde oy verme işlemi, 32 ilde saat 16.00'da sona erdi, diğer illerde ise saat 17.00'de bitecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu İstanbul'da Saffet Çebi Ortaokulunda verdi. Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, milli iradenin ortaya koyacağı tavra milletçe, hep birlikte saygı duyulması gerektiğini belirterek "Demokrasi yolunda Türkiye çok büyük mesafeler katetti ve almış olduğu bu mesafeyi bugünkü seçimle bir kez daha perçinleyecektir" dedi.

(13.09) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Başbakan Davutoğlu, oyunu Konya'da Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde kullandı. Davutoğlu'nun gazetecilere yaptığı açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle:

"Ülke yönetimi bir emanet meselesidir. Milletten alınan bir emanettir ve kalıcı makamları değil, kalıcı hizmetleri gerektirir. O bakımdan bugün de bu neticelerin herkes için 78 milyon için hayırlı olacağını, her halükarda demokrasi için de demokratik bir ortam için de sandıklara gidiyor olmamazın, büyük bir kazanım olduğunu, neticelerin de mutlaka hayırlara vesile olacağını ümit ediyorum"

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, artık dünyanın demokratik sistemle idare edilen ve demokrasiyle kalkınmayı aynı anda gerçekleştirebilen, öncü ülkelerinden biridir"

(11.50) (Görüntülü-Fotoğraflı)

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyunu İstanbul'da kullandı. Gül, "Memleketin huzura, istikrara ihtiyacı var. İnşallah hayırlı olur her şey" ifadesini kullandı.

(10.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Çukurambar Arjantin İlkokulunda; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise oyunu Anıttepe Ortaokulunda kullandı.

(13.13-12.19) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, eşi Aslıhan Akdoğan ile Yenimahalle'deki Özel Mehmet Tunç İlkokulunda oy kullandı. Akdoğan, "Halk iradesinin sandığa yansıması demokrasinin, siyasetin kazanması anlamına gelir ve teröre de verilecek en güzel cevaptır. Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı özellikle seçimi gölgelemeyi amaçlıyordu. Bu bomba aynı zamanda sandığa, demokrasiye konulmuştu. Buna karşı bugün seçimlerin yapılıyor olması başlı başına büyük bir kazanç ve değerdir" dedi.

(10.06) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Seçim güvenliği

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan seçim koordinasyon merkezinde, 81 ilden gelen MOBESE görüntüleri ve seçim güvenliğiyle ilgili veriler yakından takip ediliyor.

(10.27)

İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Şu ana kadar bütün oy verme işlemleri, huzur ve sükunet içinde, herhangi bir problem yaşanmadan, vatandaşımızın iradesinin sandığa yansıması noktasında gayet güzel geçiyor. Bu saatten sonra da aynı güzellikte geçmesini temenni ediyorum" dedi.

(13.03)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, milletvekili genel seçimi için oyunu Çankaya İlkokulunda kullandı. Akar, seçim güvenliğine ilişkin bir soru üzerine, "Hiçbir sıkıntı yok, her şey normal, her şey kontrol altında" ifadesini kullandı.

(12.20)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Gölbaşı Milli Yük Tevzi İşletme Müdürlüğünde, 21 elektrik dağıtım şirketiyle görüntülü ve sesli anlık bağlantı gerçekleştirerek elektrik iletim ve dağıtımında son durum hakkında bilgi aldı.  Alaboyun, "Bizim burada yaptığımız basın toplantısı dünya tarihine geçmesi gereken en önemli toplantılardan birisi çünkü dünyanın hiçbir yerinde seçimden önce bir enerji bakanı 'bugün elektrik kesilmeyecek' deme gereği duymaz ama maalesef her seçimde yapılan algı operasyonuna, yalan ve asılsız haberlere karşı bu toplantıları yapmayı ve bir koordinasyon merkezi oluşturmayı gerekli gördük" değerlendirmesinde bulundu.

Amasya'nın Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin'in bir sosyal paylaşım sitesinde mühür basılmış oy pusulasını paylaştığı iddia edildi. CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran ile MHP Amasya Milletvekili adayı Mehmet Sarı, polis merkezine giderek, "Şahin'in oy pusulasını elde ederek sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

(01.59)

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde görme engelli bir seçmene "oy kullandırılması" sırasında AK Parti'li ve HDP'li sandık görevlileri arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

(12.41)

3- Türkiye'de seçim manzaraları

Ordu'nun Akkuş ilçesinde sandık başına giden Salise Çiftçi, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Aydın'da da oy kullandıktan sonra kalp krizi geçiren kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

(13.53-10.50)

Yüksekova'da terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendek ve oluşturulan barikatlar nedeniyle sandıkların kurulamadığı beş okulda seçmenler, oylarını aynı mahalledeki farklı okullarda kullanıyor.

(09.58)

Erzurum'da düğünleri seçim gününe denk gelen genç çift, davul zurna eşliğinde gelin arabasıyla önce oy kullanmaya ardından da düğün salonuna gitti.

(11.35)

- Hakkari'de evde sağlık hizmeti alan hastalar, sağlık görevlilerinin yardımıyla ambulansla oy kullanacakları okullara taşınıyor.

(11.39)

Kütahya'nın Simav ilçesi Kuşu köyünde, belde statüsü kaldırıldığı için boykot kararı alarak son 4 seçimde sandığa gitmeyen seçmenler bu seçimde de aynı tavırlarını sergiliyor.

(15.13)

4- İstanbul'da, 18 Ekim'den bu yana alkol zehirlenmesi nedeniyle ölenlerin sayısı 19'a yükseldi.

(11.09)

5- Gazeteci ve tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen'in, dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu 72 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

(11.15)

6- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ekimde ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azalarak 12 milyar 351 milyon 289 bin dolar oldu. Bu yılın 10 ayında ihracat yüzde 8,6 gerileyerek 119 milyar 644 milyon 602 bin dolara indi. Otomotiv endüstrisi, 2 milyar 30,8 milyon dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu

(10.58-11.55)

7- İstanbul Ticaret Odasına göre, İstanbul'da ekim ayında perakende fiyatlar yüzde 1,61, toptan fiyatlar da yüzde 0,86 arttı. Perakende fiyatlar ekimde yıllık bazda yüzde 8,01 yükselirken, aynı dönemde toptan fiyatlarda yüzde 7,38 artış yaşandı.

(12.04)

8- Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı noktalarındaki DAEŞ hedeflerine, muhalif Türkmenler karadan, Türkiye ve ABD de havadan saldırı düzenledi.

(09.06)

9- Mısır'ın Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Ariş kenti yakınlarına düşen Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının enkazından 163 kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

(11.32)

10- Esed rejimi, Lazkiye kırsalındaki Bayır Bucak Türkmen bölgesine hava destekli kara harekatı başlattı. Cebel Ekrad'daki Cubbu'l Ahmar köyüne sızmaya çalışan rejim güçlerinden 15 asker mayına basarak hayatını kaybetti.

(12.14)

11- Terör örgütü DAEŞ'in, Suriye'nin Humus vilayetinde rejimin kontrolündeki, nüfusunun çoğunluğu Hristiyan olan Mehin bölgesini ele geçirdiği bildirildi.

(02.22)

12- Güney Kore, Çin ve Japonya liderleri, üç yıllık aranın ardından ilk kez Seul'de bir araya geldi. Zirveden ilişkilerin güçlendirilmesi kararı çıktı.

(12.34)

13- Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki Portekizli rakipleri haftayı galibiyetle kapattı. Lider Sporting Lizbon sahasında Estoril'i 1-0, Benfica ise deplasmanda Tondela'yı 4-0 yendi.

(08.57)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu İstanbul Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title