Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın satır başları şöyle: "Seçimlerin yenilenmesinin faturasını şahsıma çıkartanlar, kendi kabahatlerini gizlemenin peşindedirler.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:

"Seçimlerin yenilenmesinin faturasını şahsıma çıkartanlar, kendi kabahatlerini gizlemenin peşindedirler. Meclis'te güvenoyu alacak çoğunluğa sahip bir hükümet kurulmuş da ben mi buna engel oldum? Zaten böyle bir yetkim, böyle bir imkanım da yok. Ama milletin desteğini alarak kavuşamadıkları imkanları, şark kurnazlığıyla elde etmeye çalışanlara da kusura bakmasınlar geçit vermedim, vermem"

" Türkiye'nin güçlenmesini bu dönemde hazmedemeyenler çıktı. İçeride de çıktı, dışarıda da çıktı. Hala var mı bunlar? Var. Türkiye'ye bu ayrımcılığı sokmanın gayreti içerisinde olanlar var. Bunun için de çok ciddi çalışıyorlar. İşte buna fırsat vermemek için tekrar inanıyorum ki önümüzdeki 1 Kasım, istikrar mı, istikrarsızlık mı? Bunun seçimi olacaktır"

"Dün dinliyorum, yatıyor kalkıyor, Erdoğan da Erdoğan, Erdoğan da Erdoğan, Erdoğan da Erdoğan. Başka bir şey duydunuz mu konuşmada? Niye acaba bu kadar sevdalı bana anlayamadım. Çok garip. Yetmediği zaman bakıyorsunuz hakaret. Yetmediği zaman bakıyorsunuz çok çirkin yollara düşüş. Anlamak mümkün değil"

"Ülkenin ve milletin hayrına hiçbir söz söylemiyorsanız, ağzınızdan hakaretten, küfürden başka bir şey çıkmıyorsa ve millete değil sizi yönlendiren odaklara konuşuyorsanız, o sözün bir kıymeti yoktur"

"Cumhurbaşkanı makamının görev alanı bellidir. Neyse bu görev alanı, ben o görev alanı içerisinde hareket ederim. Başbakanın da görev alanı bellidir. O da o görev alanı içerisinde hareket etmektedir, hareket eder. Bu süreçle ilgili şahsıma yöneltilen eleştirilerin hiçbiri de doğruyu yansıtmıyor. Ülkenin sorunlarının çözümü için milletin önüne, doğru ve ikna edici çözümler koyamayanlar, yani gerçek manada siyaset yapamayanlar, şahsımı hedef alarak, sorumluluktan kaçmaya çalışıyorlar. Varsa yoksa 'Erdoğan aşağı, Erdoğan yukarı'. Seçime ben girmeyeceğim ki"

-"Bu seçime ben girmeyeceğim, siyasi partiler girecek. Seçimde zaten milli irade tecelli edecek. İnşallah bunlara fırsat vermeyecek bir netice çıkmak suretiyle bu ülke istikrarına yeniden kavuşur, bir istikrarsızlık olmaz."

(15.29/15.42)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere görevlendirilen Ahmet Davutoğlu'nun CHP'den 5, MHP ve HDP'den de üçer milletvekiline mektup göndererek bakanlık teklifinde bulunduğu bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu'nun imzasıyla gönderilen mektupla CHP'den İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'e, MHP'den İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e, HDP'den İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'ya geçici Bakanlar Kurulu üyeliği teklifi yapıldı.

(15.00)

3- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan 4,5G Yetkilendirmesi İhalesi'nde A1 paketi için en yüksek teklifi Vodafone, A2 paketi için Avea, A3 paketi için Turkcell; B1 paketi için en yüksek teklifi Avea, B2 paketi için Vodafone, B3 paketi için Turkcell; C1 paketi için en yüksek teklifi Turkcell, C2 paketi için Avea, C3 paketi için Vodafone, D1, D2 ve D3  paketi için en yüksek teklifi Turkcell verdi.

(13.04/13.28/14.10/15.28)

4- Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, IMT - Advanced (4,5G) yetkilendirme ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini öne sürerek, "Mahkemeye müracaatlarımızı yaptık, süreç devam ediyor" dedi.

(14.19)

5- Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 22 Ağustos'ta Tunceli'deki bölücü terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu 22 noktaya hava harekatı gerçekleştirdi.

(15.33)

6- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bakanlıkta düzenlenen Türk Tasarım Danışma Konseyi 12. Toplantısı'nda, yerli otomobile ilişkin 3 prototipin şu anda TÜBİTAK'ta hazır olduğunu ve test çalışmalarının dün itibarıyla başladığını bildirdi.

Işık, yeniden tırmandırılmaya çalışılan terörün Türkiye'de huzur ve güvenlikle birlikte, ekonomik ve siyasi istikrarı da hedef aldığını söyledi.

(12.00/13.06)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz'un 93. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da, Bakanlığının Hopa'ya 52 iş makinesi sevk ettiğini, yolların açıldığını belirterek, "Hemen acil ihtiyaçların karşılanması, mağdur olan vatandaşlarımızın, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına verilmek üzere 10 milyon lira gönderdik. Oraya, 100 milyon liralık bir yatırım ayardık" dedi.

(14.51)

8- Türk Kızılayı, sel ve heyelandan etkilenen Hopa'da mağdur olan vatandaşlar için su, gıda kolisi ve hijyen seti dağıtıma başladı.

(14.41)

9- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim hükümetine HDP'den katılacak isimlerin henüz netleşmediğini belirterek "Hangi arkadaşımız olursa olsun fark etmez. İki eş başkan dışında 78 milletvekilimiz kabinede görev almaya hazırdır" dedi.

(14.02)

10- Küresel piyasalar, dün Çin'den kaynaklanan olumlu havayla kazançlarını genişletmesine rağmen bugün canlılığını yitirdi.

(15.36)

11- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Çin hisse senedi piyasasındaki düşüşte, şirket karlılıklarındaki azalmanın etkili olduğunu bildirdi.

(13.02)

12- Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım 2015'te yapılacak seçimlerde aday olacakların en geç 31 Ağustos 2015 saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerektiğini bildirdi.

(00.04)

13- Milletvekili seçimlerinin yenilenmesinin Bakanlar Kurulu tarafından ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

(00.09)

14- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, DAEŞ'e karşı mücadelede Türkiye ile ABD arasında teknik müzakerelerin tamamlandığına dair açıklamaların ardından "Türk uçaklarını gökyüzünde görmekten memnuniyet duyacağız" dedi.

(00.44)

15- Terör örgütü DAEŞ'in Irak'ın Musul vilayetinde 2 bin 100 kişiyi öldürdüğü, bin 500'den fazla çocuğu "asker" olarak yetiştirdiği bildirildi.

(00.58)

16- 5. Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre kurbağalamada altın madalya alan Viktoria Zeynep Güneş, Türkiye'ye şampiyonadaki ilk madalyasını kazandırdı.

(13.39)

17- Türkiye'yi Galatasaray'ın temsil edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2015-2016 sezonu grup kuraları yarın Monaco'da çekilecek.

(11.46)

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title