Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Alevi kanaat önderleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Alevi kanaat önderleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

-"Bugün dil veya lafız itibariyle İslam inancının kavramlarını kullanıyor gibi görünmekle birlikte, o kavramların arkasında mana itibariyle İslam'a en büyük darbeyi vuran bu DAEŞ terörü, aslında defedilmesi gereken bir şerdir. Çünkü insan onuruna en büyük darbeyi vuruyor"

"Ocakların irfanı hikmeti yok sayılarak, ehli beytin isimlerini dahi bilmeyenlerin Alevilik üzerinden birtakım iddialarda bulunmasıyla, hatta bazen şiddet olayları içinde Sünnilik, Alevilik karşıtlığının ortaya çıkarılması için ateşe benzinle gidenin olduğu bir dönemde, şimdi tam şimdi sizlerin o irfanını keşfetmeye ihtiyacımız var"

"Bu ocakların ve sizlerin yeşerttiği muhabbet tohumu, Hazreti Ali'den ayrılamaz. Hak Muhammed Ali derken hissedilenler, Hazreti Ali'den ayrı düşünülerek bir yere varamaz"

"Türkiye Cumhuriyeti devleti kimsenin şahsi, nesebi, mezhebi, ırki malı değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bütün vatandaşlarımızın eşit hakka sahip olduğu ve eşit bir şekilde de hak iddia ettiği, edebileceği, bunu da demokratik yollarla gösterebileceği bir ulu geleneğin son devletidir"

(13.42-15.19-15.20)

2- Kamu görevlilerinin 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, Kamu İşveren ile Kamu Görevlileri Sendikaları heyetleri arasında anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre, kamu görevlilerine ve memur emeklilerine 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 oranında zam yapılacak.

(13.08)

3- Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'taki jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. Saldırıda iki personelin de yaralandığı belirtildi.

(12.55)

4- Kandil ve Şırnak'ta, 20-21 Ağustos'ta yapılan hava harekatları sonucunda toplam 41 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(13.47)

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yarın değil, şu saatte İzmir'den çağrı yapmak istiyorum, ölümlerin derhal durması lazım. PKK'nın 'amasız, ancaksız' silahlı, bombalı şiddet eylemlerini, şehirlerde, dağlarda durdurması lazım" dedi.

(15.03)

6- Yüksek Seçim Kurulunun, milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

(05.45)

7- İngiliz yayın kurumu BBC, PKK'nın İngiltere'nin resmi terör listesinde yer almasına rağmen, örgütün kanlı geçmişini ve devam eden şiddet eylemlerini görmezden geliyor.

(13.48)

8- Mısır'da, "Karakol Baskını" olarak bilinen dava kapsamında yargılanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 18 sanık hakkında müebbet hapis cezası verildi.

(13.51)

9- Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, BM Lübnan Geçici Görev Gücü'nün (UNIFIL) görev süresini bir yıl daha uzattı.

(01.01)

10- Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlar ile Hristiyanlar arasındaki çatışmalarda ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti.

(12.08)

11- Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail ve Suriye arasındaki Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması'na yönelik "ciddi" ihlallerden "derin endişe" duyduğunu bildirdi.

(02.44)

12- Suudi Arabistanlı kadınların ilk kez hem aday hem de seçmen olarak 12 Aralık 2015'teki belediye seçimlerine katılabileceği bildirildi.

(00.14)

13- Amsterdam-Paris seferini yapan hızlı trende meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili terör soruşturması başlatıldığı bildirildi.

(02.22)

14- Tahran yönetiminin, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile nükleer müzakereleri zora sokan Perçin askeri tesisleriyle ilgili olarak, Viyana'da P5+1 ülkeleriyle imzalanan anlaşmadan farklı ve tesislerin "İranlı yetkililerce denetlenmesini öngören gizli bir anlaşma yaptığı" iddiası netlik kazanmadı.

(12.08)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü Türkiye Politika Güncel Haberler

title