Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hükümet kurma görevini bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iade edeceği öğrenildi.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hükümet kurma görevini bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iade edeceği öğrenildi.

(10.25)

2- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Olası bir seçim hükümetinde partimizin görev alıp almayacağını MYK'da da değerlendireceğiz. Elbetteki biz, ülkenin yönetilmesi konusunda hiçbir sorumluluktan kaçmadık, kaçmayız da. Fakat tavrımızın ne olacağını partimizin yetkili organlarında birazdan değerlendirip, netleştireceğiz" dedi.

(11.41) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hükümet kurma sürecine ilişkin, "Güvenerek ve inanarak söylüyorum ki Sayın Devlet Bahçeli saray entrikalarının aleti olmayacak, bu tuzağa düşmeyecek. Dolayısıyla Türkiye'yi bir CHP azınlık hükümeti ile seçime götürmek ihtimali daha güçlü ve yüksek gibi duruyor" dedi.

(12.33)

4- MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün gerçekleşen görüşmesiyle ilgili, "Bana göre o 4 maddeyi kabul edemediler zaten. Sıkıntı oradan kaynaklanıyor. Ayrıca acaba koalisyon kurmak için mi geldiler. O da ayrı bir problem" dedi.

(13.04)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı.

(14.35)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), küresel para politikalarının normalleşmeye başlamasıyla faiz koridorunun bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı etrafında daha simetrik bir hale getirileceği ve daraltılacağını bildirdi.

(14.53)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Cep telefonu fiyatlarının tüketiciye yansıyan kısmına, fiyatları artırıcı bir etki gelmeyecek. Yani ek gümrük vergisi, ilave gümrük vergisi veya telafi edecek vergi adı altında hiçbir şekilde buraya, böyle bir yansıma olmayacak" ifadelerini kullandı.

(12.28/13.21) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, avro/dolar paritesinin ihracatı etkilediğini belirterek, "Gerçek ihracatımız azalmasa da rakamlar olarak azalmış görünüyor, o yüzden yeni pazarlara ihtiyacımız var" dedi.

(12.52/14.25) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Türk Kızılayı, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurtiçinde 690 lira, yurtdışında da 435 lira olarak belirledi.

(13.00)

10- Yunanistan'da, Yunanistan Maliye Bakanlığı yaklaşık 40 gündür bankalara uygulanan sermaye kontrolünün yumuşatılmasını kararlaştırdı.

(15.20)

11- Ağrı ve Tendürek dağlarının son zamanlarda yaşanan terör saldırıları nedeniyle 15 gün yeniden "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

(11.07)

12- İzmir'de "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturmada, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 29 eğitim kurumundaki aramaları devam ediyor.

(10.15)

13- Türkiye'de 16-74 yaş grubundaki bireylerde bilgisayar kullananların oranı yüzde 54,8, internet kullananların oranı yüzde 55,9 oldu. Düzenli internet kullanıcılarının oranı ise yüzde 94,2'ye yükseldi.

(11.04)

14- Hudut hattında devriye uçuşu yapan F-16, Suriye'de konuşlu füze sistemince taciz edildi.

(15.49)

15- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, patriot bataryalarının çekilmesine ilişkin, Türkiye'nin güvenliğine yönelik taahhütlerinde değişiklik olmadığını belirterek, "Türkiye bu konuda bilgilendirildi ve hükümetlerimiz ortak açıklama yaptı. (Bu kararı) destekliyorlar" dedi.

(01.28)

16- ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Nusra Cephesi tarafından alıkonulan Suriyeli muhaliflerin serbest bırakıldığına yönelik haberleri doğrulamadı.

(00.35)

17- Spor Genel Müdürlüğü (SGM), doping yaptığı için müsabakalardan 8 yıl men edilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e verilen altınların iadesini isteyecek.

(15.26)

18- Adını Çukurova'nın simgesi pamuktan alan ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 22'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde yapımcı Türker İnanoğlu ve usta oyuncular Ayşen Gruda ile Aytaç Arman'a onur ödülü verilecek.

(12.48)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Demirtaş Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title