Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "(Koalisyon görüşmeleri) Diyalog, uzlaşma, görüşme ortamı Türkiye için her zaman iyidir.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

"(Koalisyon görüşmeleri) Diyalog, uzlaşma, görüşme ortamı Türkiye için her zaman iyidir. Bölgede birçok gerginlik varken Türkiye'nin istikrarı, güçlü ve huzurlu olması, hem siyasi hem ekonomik bakımdan kaçınılmaz bir ihtiyaç"

(13.59)

2- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"TBMM'de bir komisyon kurularak, hangi partiden olursa olsun tüm belediyelerin ve belediye başkanlarının araştırılması için önergemizi Meclis'e sunacağız"

"CHP olarak 'hodri meydan' diyoruz. Hem CHP'li belediyeler incelensin hem de 'Ankara'yı parsel parsel satanlar' ortaya çıksın"

(12.54)

3- MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:

"Bayram sabahı verilen mesajlar, bu mübarek günün, insanları samimiyete, ahlaka ve dürüstlüğe davet eden iklimine terstir"

(13.05)

4- Genelkurmaydan "önemli yurtiçi olaylar"

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist tarafından 16 Temmuz'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden kaçırılan geçici köy korucusunun serbest bırakıldığını bildirdi

(15.47)

5- Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ:

"Koalisyonlardan korkmamak lazım. Ben de ümit ediyorum, bir vatandaş olarak bekliyorum ki önümüzdeki en yakın bir sürede Türkiye'de, ülkenin sorunlarına sahip çıkacak bir koalisyon hükümeti kurulur"

(00.17)

6- Bursa'da azot fabrikasında patlama

Gemlik ilçesindeki fabrikada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2 kişi yaralandı

Çevre ilçelerden de duyulan patlamanın ardından bazı evlerin camları kırıldı

(03.07/03.47/05.28/06.44)

7- Türkmenler, Irak'ta yeni makamlar istiyor

ITC Milletvekili Aydın Maruf:

"Türkmenler, Irak'ta üçüncü, Kürdistan bölgesinde 2'inci ana unsurdur. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı, Başkanlık ve Başbakan yardımcılıkları makamlarının Türkmenlere verilmesini istiyoruz. Bu bizim yasal ve doğal hakkımızdır"

(11.43)

8- CHP Grup Başkanvekili Özel:

"Erken seçimde CHP oylarını kaybetmez, aksine artırır"

(13.21)

9- Çanakkale'deki iskelelerde bayram yoğunluğu

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz yörelerindeki tatil merkezlerinde geçiren tatilciler, Çanakkale'deki iskelelerde yoğunluk oluşturdu

(12.11)

10- Kara hudutlarından yasa dışı geçmek isteyen 523 kişi yakalandı

(12.51)

11- Germanwings mağdurları Lufthansa'nın tazminat teklifini reddetti

Lufthansa'nın, Germanwings kazasında hayatını kaybedenler için, kişi başına 25 bin avro tazminat ödeme teklifi, mağdur aileler tarafında kabul edilmedi

(12.53)

12- İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu:

" İran'a verilen sıradışı tavizlerin onun politikasını değiştireceğini düşünenler, İran lideri Ayetullah Hamaney'ın haftasonu yaptığı saldırgan konuşmayla aksi yönde cevap aldılar"

"İranlılar, anlaşmadan gelecek yüz milyarlarca doları kendi terör makinalarını silahlandırmakta kullanacaklarını saklamıyorlar ve Amerika ile onun ortaklarına karşı mücadeleye devam edeceklerini söylüyorlar. Bu ortakların başında da tabi ki İsrail geliyor"

(14.59)

13- Fransa'nın avro bölgesi parlamentosu önerisi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande:

"(Eski AB Komisyonu Başkanı) Delors'un avro bölgesi hükümeti fikrinin yeniden ele alınmasını teklif ettim. Bu hükümete özel bir bütçe ayrılmalı ve bir avro bölgesi parlamentonun demokratik denetiminde olmalı"

(14.32)

14- Adrasan'da yangının izleri silindi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Adrasan'da 250 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, "Böylece, Adrasan yangınının izlerini sildik" dedi.

(12.37)

15- Yemen'deki olaylar

Aden ve Taiz'deki çatışmalarda 29 kişi öldü, 37 kişi yaralandı

(01.43)

16- Boko Haram ile mücadele

Nijer ordusu 31 Boko Haram militanını öldürdü

(09.52)

17- Rize'de "Yeşil Yol Projesi"ne protesto

Hemşin ilçesinde bir grup, Yeşil Yol Projesi'nin durdurulması istemiyle basın açıklaması yaptı

(15.18)

18- Ege Denizi'nde 182 kaçak yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, yurt dışına yasa dışı yollardan çıkışı önlemek için takviye gemi ve botlar görevlendirdi

(10.52)

19- Kaçırılan iş adamı Turgut'un ölü bulunması

Fidye için kaçırıldığı öne sürülen iş adamı Mehmet Turgut'un ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan 17 kişiden 11'i adliyeye sevk edildi

(12.37)

20- Diyanet Vakfı'ndan 68 ülkeye yardım

TDV Genel Müdürü Palakoğlu:

"Ramazan yardımı kampanyası çerçevesinde, yurt dışında 68 ülkenin 400 bölgesinde fakir ve yardıma muhtaçlara gıda kolileri dağıtıldı, iyilik sofraları kuruldu"

(12.49)

21- 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

Edirne Belediye Başkanlığı'nca düzenlenen organizasyon yarın başlayacak

(12.11)

22- Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Sıcaklıklar Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek

(14.09)

23- "12 Dev Adam"ın mesaisi başlıyor

Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı'nın ilk kampı yarın Çeşme'de başlayacak

A Milli Takım Menajeri Yıldırım:

"Çeşme kampı hem kaynaşma hem de biraz moral olacak"

(13.24)

24- Melo, hazırlık kampına katılacağını açıkladı

(00.07)

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Adrasan İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title