Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Türkiye'nin ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,8 azalarak 11 milyar 113 milyon dolar, ithalatı yüzde 14,4 azalarak 17 milyar 866 milyon dolar oldu.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Türkiye'nin ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,8 azalarak 11 milyar 113 milyon dolar, ithalatı yüzde 14,4 azalarak 17 milyar 866 milyon dolar oldu. Dış ticaret açığı ise yüzde 6,1 azalarak 6 milyar 753 milyon dolara geriledi.

(10.03)

2- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, kreditörlerin Yunanistan'a nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulların kabul edilip edilmemesiyle ilgili pazar günü yapılması kararlaştırılan halk oylamasında sandıktan "evet" çıkması durumunda başbakanlıktan istifa edeceğini belirtti.

(11.18)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'ye yönelik angajman kurallarında değişiklik olup olmayacağı sorusuna, "Bu konuda zaten Meclis'ten alınan yetki kararı, Bakanlar Kurulu kararı var" dedi.

(11.52) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu:

"Bizler yasakları, prangaları kıra kıra geldik. Bundan sonra da hiçbir yasağa, hiçbir vesayete, hiçbir prangaya izin vermeyeceğiz."

"Bizim bir Meclis Başkanı adayımız var, son turun son saniyesine kadar sadece onu destekleyeceğiz. Erdemli davranış herhangi dava arkadaşını pazarlık meselesi yapmayı ahlaksızlık olarak görür. Biz Sayın İsmet Yılmaz'ı herhangi bir aşamada pazarlık yapmak için aday göstermedik."

"Nasıl Meclis Başkanlığı koalisyon ile irtibatlı değilse, Cumhurbaşkanlığı makamı da Cumhurbaşkanımız da koalisyon müzakerelerinin parçası değildir, olmayacaktır."

"Yunanistan'ın ekonomik krizi aşabilmesi için elimizden ne gelirse, turizm, enerji, ticaret işbirliği alanlarında ne yapmak gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yunanistan'ın ekonomik sorunları karşısında birlikte atabileceğimiz adımları karşılıklı konuşmak üzere, hükümet kurma çalışmaları sonrasında ilk fırsatta yüksek düzeyli işbirliği konseyini yapmak üzere temasa geçeceğiz."

(12.20/12.44/12.47/12.52) (Fotoğraflı/Görüntülü)

5- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısı düzenledi. Kalın'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan bir takım hadiselerle ilgili bize ulaşan bilgiler çerçevesinde, ramazan ayı münasebetiyle bir takım kısıtlamalara gidildiği, oruç tutanların cezalandırıldığı şeklinde bir takım haberlerin geldiği malumdur. Bu çerçevede, bu sabah itibariyle, Dışişleri Bakanlığımız, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara'daki büyükelçisini, Dışişleri Bakanlığı'na davet ederek, bu konudaki endişelerimizi kendilerine iletmiştir."

"Son bir, iki hafta içerisinde, Tel Abyad ve Kobani'deki saldırılarla ilgili, Türkiye'yi, DAEŞ'le aynı çerçevede göstermeye çalışan bir takım girişimler oldu. Türkiye'nin DAEŞ ya da benzer bir terör örgütüyle hiçbir ilişkisi yoktur, olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Burada, bizim sınırımızı güvence altına almak için aldığımız tedbirleri 'Türkiye savaşa giriyor', 'Türkiye ateşe atılıyor' gibi başlıklarla yorumlamak da çok sağlıklı değil. Bir ülkenin kendi sınırlarını güvenlik altına alması, bununla ilgili tedbirler alması onun en asli görevidir."

(13.30/13.41) (Fotoğraflı/Görüntülü)

6- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Geçici hükümetin Başbakanı olan Sayın Davutoğlu'na yine seslenmek istiyorum; senin adına başkaları konuşmamalı. Suriye konusunda önce sen konuşmalısın, sen konuşacaksın ki senin Başbakan olduğunun farkına varalım biz. Senin yerine başkaları konuşuyor ve sen sesini kesiyorsun ve sen susuyorsun, bunlar doğru değil. 'Suriye'ye gireceğiz.' Niye gireceğiz Suriye'ye? Hangi gerekçe ile gireceğiz? Akan kan yetmedi mi? Şimdi sıra Mehmetçiğin kanına mı geldi? Yazık, günah değil mi bu ülkeye? Ramazan ayı orada kan akıyor. Sizin yanlış politikalarınız nedeniyle, terör örgütleri bizim komşumuz oldu?"

(13.59) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7- Endonezya hava kuvvetlerine ait bir nakliye uçağının Kuzey Sumatra eyaletinin başkenti Medan'da şehir merkezine düşmesi sonucu 50 kişinin öldüğü bildirildi.

(14.03)

8- Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Yunanistan'ın 1,6 milyar avroluk IMF borcunu ödemeyeceğini açıkladı.

(14.35)

9- Genel Kurul yeni Meclis Başkanı'nı seçmek üzere toplandı. Geçen birleşimde bulunmayan 6 milletvekili yemin etti

(15.20) (Fotoğraflı/Görüntülü)

10- TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için ilk tur oylama başladı.

(15.24)

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title