Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- HDP'nin Mersin il ve Seyhan ilçe başkanlıklarına bombalı saldırılar düzenlendi Başbakan Davutoğlu, partisinin Karaman mitinginde yaptığı konuşmada, saldırıları şiddetle kınayarak "Kime karşı, yönelik olursa olsun her zaman saldırıların karşısında olduk, kim yaparsa yapsın, saldırıların hesabını sorduk" dedi.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- HDP'nin Mersin il ve Seyhan ilçe başkanlıklarına bombalı saldırılar düzenlendi

Başbakan Davutoğlu, partisinin Karaman mitinginde yaptığı konuşmada, saldırıları şiddetle kınayarak "Kime karşı, yönelik olursa olsun her zaman saldırıların karşısında olduk, kim yaparsa yapsın, saldırıların hesabını sorduk" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, saldırıları provokasyon olarak nitelendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, yapılan değerlendirme sonucunda ellerinde birtakım bilgiler bulunduğunu ancak şu anda detay verilmesinin doğru olmadığını söyledi. Çelik, Adana'da 3 kişinin yaralandığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Siyasiler olarak öncelikle bizler toplumda gerilim yaratacak açıklamalardan kaçınmalıyız. Hep birlikte bu saldırıların karşısında durmalıyız" diye konuştu.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, partilerinin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıları kınadı. Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partilerine yönelik saldırıların da arttığı savunularak bugüne kadar Genel Merkez dahil yaklaşık 60 noktada parti binalarına, araçlarına, üyelerine ve gönüllülerine saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi.

(10.25/13.50/14.15/13.54/14.45/12.34) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'daki idam kararları

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini, AB olarak idam kararlarının temyiz sürecinde revize edileceğine güvendiklerini belirterek istikrar ve hukukun üstünlüğünün garanti altına alınması gerektiğini vurguladı.

Mogherini açıklamasında şunları kaydetti:

"Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 100'den fazla destekçisine istenen idam cezası Mısır'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine uygun olmayan bir toplu yargılamanın sonunda alınmıştır. Mısır yargı makamları uluslararası standartlara uygun şekilde muntazam ve bağımsız soruşturmalar ve sanıkların adil yargılanma hakkını güvence altına alma sorumluluğu taşımaktadırlar."

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, bu kararlar sadece Mısır'daki seçilmiş cumhurbaşkanına ve Mısır halkına değil, başta Türkiye olmak üzere, Türkiye'nin cumhurbaşkanı ve hükümeti olmak üzere, bölgedeki tüm seçilmiş hükümetlere, liderlere tehdit mesajı taşıdığını söyledi.

(00.59/11.56)

3-  Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari Yüksekova'da bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kara Kuvvetleri 7. Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesine iki atım havan atışı yapılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğu bildirildi. Silahlı saldırıda, herhangi bir hasar veya zayiat meydana gelmediği belirtildi.

(15.42)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kütahya'da yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2002'deki gibi gecelik faizin asla yüzde 7 binlere çıkmayacağını belirterek "Bu ülke asla bir daha IMF'ye muhtaç olmayacak. Bu ülkeye asla bir daha Dünya Bankasından ekonomi bakanı gelmeyecek çünkü artık bu milletin evlatları, hizmetkarları var, Anadolu'nun evlatları var" diye konuştu.

(14.58)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi'nin kapanış toplantısında, Türkiye'yi 7 Haziran'da maceraya sürüklemek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini belirterek "Siyasi istikrar devam etsin. Bu hizmetler de bu projeler de Allah'ın izniyle çok daha iyi, çok daha güzel bir şekilde devam eder" dedi.

(00.11)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim vaatleriyle ilgili, ülkenin geleceğini kısa vadeli popülist söylem ve eylemlere kurban etmek istemediklerini vurguladı.

(14.27)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mersin'deki konuşmasında, seçim zamanı verilen vaatleri anımsatarak "Mevlana, 'Av zamanı kuşlara atılan yem cömertlikten değildir' diyor. Bunlar seçim zamanını av zamanı biliyorlar. Milleti de kuş beyinli zannediyorlar. Halbuki kendileri kuş beyinli. Çünkü bu millete hizmet etme gibi bir dertleri olmadı" ifadesini kullandı.

(14.39)

8- TOFAŞ üretime ara verdi

Türk Otomobil Fabrikası AŞ (TOFAŞ), otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerdeki işçi eylemleri çözümleninceye kadar tedbir amaçlı olarak üretime ara verdi.

(09.55)  (Fotoğraflı)

9- İller Bankasından kredi anlaşması

İller Bankası ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı arasında 45 milyar yen tutarında kredi anlaşması yapıldı.

(11.53)  (Fotoğraflı)

10- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İsrail'in son saldırılarında ağır yıkımlara maruz kalan Gazze'nin Şucaiyye mahallesinde incelemelerde bulundu.

(14.49)

11- Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih ordusuna bağlı birliklerin İdlib'in güneyindeki rejim güçlerinin denetimindeki "stratejik" öneme sahip Mastuma tepesi ile Mukbile köyünün kontrolünü sağladığı bildirildi.

(00.15)

12- Irak'ın Salahadin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde bir dükkanın yakınına bırakılan bombanın infilak etmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

(00.17)

13- Yemen'de koalisyon güçlerinin ilan ettiği ateşkesin sona ermesinin ardından, Husi Ensarullah hareketi ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına yönelik hedeflere hava saldırısı düzenledi

(03.12)  (Fotoğraflı)

14- AB, Akdeniz'deki insan kaçakçılarına yönelik askeri operasyon başlatmaya hazırlanıyor.

(15.25)

15- Güney Asya'daki göçmen trajedisi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bölge ülke liderlerine denizde mahsur kalan göçmenleri kurtarma çağrısında bulundu.

(06.29)

16- ABD'de motosikletli gruplar çatıştı: 9 ölü

ABD'nin Teksas eyaletinde motosikletli gruplar arasında çıkan çatışmada 9 kişi öldü, 18 kişi yaralandı. Olay yerinde 100'den fazla silah ele geçirildi.

(04.11)

Kaynak: AA / Güncel

Karaman Seyhan Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title