Haberler

Aa, Enerjinin Geleceğine Yatırım Yapıyor"

Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörü Yıldız: "Enerjide uluslararası anlaşmalar, yatırımlar Türkiye üzerinde oluşuyor.

Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız, son dönemde uluslararası alandaki çalışmalarını artıran Anadolu Ajansı'nın enerji haberleri konusuna daha fazla önem vermeye başladığını belirterek, "Enerjide uluslararası anlaşmalar, yatırımlar Türkiye üzerinde oluşuyor. Buna ajansımızın da kayıtsız kalması düşünülemezdi. Bu doğrultuda Enerji Haberleri Terminali projemizi hayata geçirmek üzere yola çıktık" dedi.

Yıldız, Anadolu Ajansı'nın (AA) Ana Basın Sponsorluğuyla düzenlenen, "20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı"nda (ICCI 2014) "Enerji Projelerinin Finansmanı" oturumunun moderatörlüğünü yaptı.

Enerji yatırımlarının güçlü finans desteğine ihtiyaç duyulan masraflı yatırımlar olduğunu belirten Yıldız, sektörde finansman ve yetişmiş insan gücünün önemine dikkati çekti.

Enerji konusunun her kesimce tartışıldığı bir dönemde sektörün her alanında yetişmiş insan gücü ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Yıldız, AA'nın enerji muhabirleri yetiştirdiğini belirterek, "Medyada enerji alanında yetişmiş muhabir sayısı oldukça az. Bu eksikliği de hissederek Anadolu Ajansı bu alana yatırım yapma kararı verdi. En son dün yeterlilik sınavını yaptığımız 'İngilizce Enerji Muhabirliği' yetiştirmek üzere bir akademik eğitim programımız var. Bu anlamda ajans, enerjinin geleceğine yatırım yapıyor ve ICCI gibi etkinliklere de sponsor olarak bu alandaki iddiasını ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin coğrafi konumu gereği küresel enerji projelerinde önemli bir noktada bulunduğuna, bu projelerle ilgili haberlerin çeşitli dillerde dünyaya aktarılması için Enerji Haberleri Terminali'ni hizmete alacaklarını anlatan Yıldız, "Enerji son dönemde en çok konuşulan sektörlerin başında geliyor. Enerjide uluslararası anlaşmalar, yatırımlar Türkiye üzerinde oluşuyor. Buna ajansımızın da kayıtsız kalması düşünülemezdi. Bu doğrultuda Enerji Haberleri Terminali projemizi hayata geçirmek üzere yola çıktık" bilgisini verdi.

"Türkiye'de 2007-2013 yılları arasında enerji alanındaki proje finansmanında 65 milyar dolar kaynak kullanıldı"

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kıdemli Proje Direktörü Başak Avcı, Türkiye enerji sektörü yatırım ortamı ve finansman olanakları" başlıklı sunumunda Türkiye'de 2007-2013 yılları arasında enerji alanındaki proje finansmanında 65 milyar dolar kaynak kullanıldığını belirterek, bu rakamın önümüzdeki yıllarda artacağını kaydetti.

Avcı, "Likiditenin kısıtlandığı bir dönemde enerji projelerinde daha seçici olmak gerekecek. Özellikle gelişmekte olan ülkeler için yaşadığımız dönem artık bunu gerektiriyor"  bilgisini verdi.

Yurt dışındaki emeklilik fonlarının enerji projelerinin finansmanına ilgilerinin artacağına işaret eden Avcı, "Sürdürülebilir, getirisi belli ve finansman yapısı güçlü yatırımlar bu fonla için ideal konumda" diye konuştu.

Enerji yatırımında finansmana ilişkin teknik bilgiler paylaşıldı

TTE Enerji Çözümleri şirketi temsilcisi Ferit Kalfaoğlu da "Finans kuruluşları için rüzgar enerji santrali proje finansmanında önemli unsurlar" başlıklı sunumunda rüzgar enerjisinin finansmanında sonucu öngörülebilen projelerin yatırımcı bulma güçlüğü yaşamadığını belirtti.

EKF Doğan Famer Engin de "Türkiye yenilenebilir enerji pazarına yönelik finansal hizmetler" başlıklı sunumunda, proje finansmanı garantisinin yatırım paydaşlarına çok yönlü bir avantaj demeti sunduğunu kaydetti.

DNV GL şirketi Helmut Klug ise "Rüzgar Çiftliği Finansmanında Teknik Durum Tespiti" başlıklı sunumunda  rüzgar çiftliği alanları seçiminde uygulanan teknikler ve bunların fiyatlanmasıyla ilgili bilgiler verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Yılmaz Yıldız Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title