Haberler

Aa'dan Uluslararası Habercilik Eğitimi

AA'nın Tunus'tan gelen gazetecilere verdiği "Uluslararası Habercilik Eğitimi" devam ediyor Tunuslu gazeteci Yahya Bin Abdullah: "Hazırlanan eğitim, çeşitlilik ve doyuruculuk bakımından mükemmel diyebilirim. Derslerin işleyişi ve hocaların seçiminin yanı sıra kültürel, sosyal faaliyetler ve turistik geziler de oldukça iyi organize edilmiş.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Tunus'tan gelen gazetecilere verdiği "Uluslararası Habercilik Eğitimi" devam ediyor.

AA'nın 100. yıl hedefleri doğrultusunda kurulan Haber Akademisinde, AA ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle Tunus'tan gelen 20 gazeteciye teorik ve pratik eğitim veriliyor.

İstanbul Bölge Müdürlüğünde düzenlenen eğitim programına katılan gazetecilerden Yahya bin Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hazırlanan eğitim, çeşitlilik ve doyuruculuk bakımından mükemmel diyebilirim. Derslerin işleyişi ve hocaların seçiminin yanı sıra kültürel, sosyal faaliyetler ve turistik geziler de oldukça iyi organize edilmiş. Bu ziyaret, Türkiye tarihi başta olmak üzere bize ülkeye yönelik farklı bir bakış açısı kazandırdı" dedi.

Tunuslu diğer gazeteci Ömer Sebbak da eğitim programına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Genç gazetecilerin yeteneklerini ortaya çıkaracak ve Arap basınında alanında uzman, yenilikçi bir nesil yetiştirecek bu eğitim, beklentilerimizi karşılayacak düzeyde" diye konuştu.

AA'nın uluslararası tecrübeye sahip habercileri, uzman akademisyenler, uluslararası üne sahip gazeteciler tarafından verilen dersler arasında şu başlıklar yer alıyor:

"Yeni Nesil Habercilik, Medyada Kriz Yönetimi, Uluslararası Yayın İlkeleri, Arapça Haber Yazımı, Görüntü (Çekim, İşleme, İletim), Fotoğraf (Çekim, İşleme, İletim), Kurum Kültürü, Haberde Uluslararası Hukuk Kriterleri, Röportaj Teknikleri, Ortadoğu Jeopolitiği, Ortadoğu Kültürel ve Siyasal Yapısı, Arapça Haber Dili Grameri, Özel Haber, Analiz Haber, Sosyal Medyada Yeni Yaklaşımlar."

Dili Arapça olan 234 saatlik eğitim programı, 12 Aralık'ta sona erecek.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da önceki gün gazetecilere Türk Basın Tarihi hakkında ders vermişti.

Panaroma 1453 ve Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Üsküdar'ın tarihi mekanlarını ziyaret eden gazeteciler, önümüzdeki günlerde de Ayasofya Camisi, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı gibi tarihi ve kültürel eserleri gezecek.

"Uluslararası Arapça Habercilik Eğitimi", AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün verdiği açılış dersiyle 20 Ekim'de başlamıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı İstanbul Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title