Haberler

Anadolu Ajansı, 2. Toplu İş Sözleşmesi İçin Görüşmelere Başlandı

Güncelleme:

Anadolu Ajansı, yönetimi ile kurumda toplu iş sözleşmesini imzalama yetkisi bulunan Medya İşçileri Sendikası arasında 2. dönem toplu iş sözleşmesinin görüşmeleri başladı.

Anadolu Ajansı (AA) yönetimi ile Kurumda toplu iş sözleşmesini imzalama yetkisi bulunan Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) arasında 2. dönem toplu iş sözleşmesinin görüşmelerine başlandı.

AA Genel Müdürlüğündeki görüşmede işveren tarafının başkanlığını AA Yönetim Kurulu Üyesi Refik Korkusuz yaptı. Genel Yayın Yönetmeni ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ekşi, İnsan Kaynakları Direktörü Hayrettin Özçelik, Finans Direktörü Seyfi Yıldız ve hukuk danışmanı Mehmet Özdamar da işveren tarafını temsilen görüşmeye katıldı.

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser başkanlığındaki işçi tarafını temsil eden heyette ise sendika yöneticileri Osman Kurt ve Ogün Duru ile Medya-İş'in bağlı bulunduğu Hak-İş'in avukatı İsmail Özgüven yer aldı.

Görüşmelerin başında yaptığı konuşmada, toplu sözleşme görüşmelerinin Kanun gereği 60 gün süreceğini ifade eden AA Yönetim Kurulu Üyesi Korkusuz, "İnşallah geçen sefer olduğu gibi birbirimizi tebrik ederek ve pasta keserek görüşmeyi sonlandırırız" dedi.

AA'nın çalışanlarına en iyi şartları sunacağına inandığını belirten Korkusuz, sendikanın da temsilcisi olduğu kitleyi en iyi şekilde müdafaa ederek taleplerini yansıtacağını ve sonuçta ortak bir noktada anlaşılıp toplu sözleşmenin akdedileceğini söyledi.

Görüşmelerin tüm çalışanlara ve Kuruma hayırlı olmasını dileyen Korkusuz, heyetlerin karşılıklı iyi niyetiyle iyi işler yapılacağını düşündüğünü bildirdi.

Anadolu Ajansının 100. yıl projesine gerek sendika, gerekse üyeler olarak tüm desteği verdiklerini ifade eden Medya-İş Genel Başkanı Eser, AA'nın dünyanın ilk 5 ajansından biri olma hedefi bulunduğunu, çalışanların haklarının da bu doğrultuda iyileştirilmesi için sendika olarak tüm gayreti göstereceklerini vurguladı.

Bir önceki toplu sözleşmenin güzel sonuçlandığını belirten Eser, bu görüşmelerin de aynı şekilde sonuçlanmasını temenni etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Ömer Ekşi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title