Haberler

A Milli Futbol Takımı'na "Prim Verileceği" İddiasına İlişkin Dava

Ankara Barosuna kayıtlı avukat Sedat Vural'ın, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "2016 Avrupa Şampiyonası'na katılacak A Milli Futbol Takımı'na beş yüzer bin avro prim verilmesi" yönünde aldığı iddia edilen kararın iptali talebiyle açtığı dava reddedildi.

Ankara Barosuna kayıtlı avukat Sedat Vural'ın, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "2016 Avrupa Şampiyonası'na katılacak A Milli Futbol Takımı'na beş yüzer bin avro prim verilmesi" yönünde aldığı iddia edilen kararın iptali talebiyle açtığı dava reddedildi.

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya avukat Sedat Vural ile TFF avukatı Başak Akbaş katıldı.

Duruşmada söz alan avukat Vural, "Davamız, çekişmenin önlenmesi davasıdır ancak gelen cevap dilekçesinde de davalının böyle bir taahhüde girmediği ve ileride böyle bir karar da alınmadığı yönündeki beyanı üzerine davanın konusu kalmamıştır. Masraf ve vekalet ücreti talep etmiyoruz. Davanın açılmasına da sebebiyet vermedik, aleyhimize masraf ve vekalet ücreti takdir edilmemesi gerekir" ifadesini kullandı.

Avukat Akbaş da davanın yerinde olmadığını savunarak reddini talep etti.

Hakim Kenan Altıparmak, dosya üzerinde gerekli incelemenin yapıldığını belirterek davayı yerinde görmeyerek reddettiğini bildirdi.

Dava

Dava dilekçesinde, A Milli Futbol Takımı'nın, grubunda üçüncü olarak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılma hakkı elde ettiği hatırlatılmış ve yasalarda ödül vermek için Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda ilk 3'e girilmesinin şart koşulduğu savunulmuştu. Dilekçede, TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından futbolculara ve teknik kadroya 500 bin avro verileceğinin açıklandığı kaydedilmişti.

Durumun, ödül verme koşullarına uymadığı savunulan dilekçede, futbolculara ve teknik kadroya beş yüzer bin avro verileceği kararının iptali ile ihtiyaten tedbir kararı verilmesi talep edilmişti.

TFF avukatınca 21 Aralık 2015'te yazılarak mahkemeye gönderilen cevapta, "A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine en iyi üçüncü olarak katılacağının belli olmasının akabinde, federasyon yönetim kurulunca futbolcular ve teknik kadroya 500 bin avro verilmesine ilişkin karar alınmadığını bilginize sunarız" ifadesine yer verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Sedat Vural Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title