Haberler

A İkinci "İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı" Belgesi

Vodafone Türkiye, ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini ikinci kez aldı.

Vodafone Türkiye, ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini ikinci kez aldı.

Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre şirket, İş Sürekliliği Yönetim Sistemi kaynaklarını yöneten, denetleyen, gerektiğinde grup şirketlerine bilgi transferini sağlama desteği vererek kaynakları verimli şekilde kullanan kadrosu ile ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini ikinci kez almaya hak kazandı. Şirket, ISO 22301 belgesini 2013 yılında alan ilk teknoloji şirketi ve GSM operatörü olmuştu.

İş Sürekliliği Yönetimi (İSY) konusundaki temel noktaları tanımlayan ve işletmelere İş Sürekliliği Yönetimi temelleri konusunda rehber olan ISO 22301 belgesi, paydaşlar nezdinde işletmelerin iş yönetimi konusunda tam anlamıyla hazır olduğunu garanti etmesinin yanında, iç ve dış müşterilere karşı yönetim beklentilerinin karşılanması açısından da bir güven sağlıyor.

Vodafone'un ISO 22301 belgesi, iş sürekliliği standartlarının gelişimi konusunda öncü kuruluşlardan İngiliz Standartları Enstitüsü (British Standards Institution-BSI) tarafından belgelendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Karaçay, iş sürekliliğini sağlamak için dünya standartlarını esas alarak en güncel şekliyle uyguladıklarını bildirdi.

Vodafone Türkiye olarak temel faaliyet alanları olan iletişimin sürekliliğini gündelik hayatın akışı dışında acil ve zorlu durumlarda da sağlayabilmek için her türlü felaket senaryosuna hazırlıklı olduklarını aktaran Karaçay, iletişim teknolojileri konusunda 30'u aşkın ülkeden beslenen bilgi birikimleriyle Türkiye'deki müşterileri için en yüksek değeri oluşturmaya ve uçtan uca kesintisiz iletişim sağlamaya odaklandıklarını dile getirdi.

Kurumsallığın gelişmesinin yalnızca bugünün sorunlarını çözerek değil, öncelikleri belirleyip geleceği de öngörerek, planlı bir şekilde ortak davranış modeli sergilenerek gerçekleştiğine işaret eden Karaçay, şunları kaydetti:

"Bu amaçla ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı'nı 2013 yılında uygulamaya koyduk. İş Sürekliliği Yönetim Sistemi'nin temel odağı ve kapsamı, kurumsal hedefler doğrultusunda fark oluşturmak, yönetilebilirlik ve sürdürülebilirlik çerçevesinde, yasal ve regülatif zorunlulukları karşılayarak Vodafone'un marka değerini ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmaktır. Merkezinde insan olan, acil durumda krizde ne yapacağını bilen, kurumsal hafızasında bu bilgileri barındıran, etkin bir  süreç yönetimi olan, tüm çalışanları tarafından ortak kültür ve davranış olarak benimsenmiş bir yönetim sistemine sahibiz."

Karaçay,  açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İş sürekliliği sadece global ölçekte olan şirketimiz genelinde değil, teknolojik anlamda da gelişmişliğimizin en önemli ölçüsüdür. Vodafone Türkiye'ye ek olarak, bu yıl gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmalar sonucunda şirketlerimiz arasında yer alan Vodafone Net ve Vodafone Bilgi'nin de yapısal dönüşümünü tamamlayarak, bu iki şirketi de dünya standartlarında iş sürekliliği sağlar hale getirdik. Böylece üç şirketimizin aynı anda belgelendirilmesini sağlayarak mobil iletişimden sabit hat ve müşteri hizmetlerine kadar uçtan uca tüm faaliyet alanlarımızda kesintisiz iş sürekliliği anlayışımızı tescillemiş olduk."

Kaynak: AA / Güncel

Karaçay Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title