Haberler

93 Yaşındaki Mehmet Dede Odun Kırıp, Spor Yapıyor

Tokat'ta merkeze bağlı Çamaltı köyünde yaşayan 93 yaşındaki Mehmet Şahin, ilerleyen yaşına rağmen her gün köyde spor amacıyla 2 kilometre yürüyüş yapıp, odun kırıyor.

Tokat'ta merkeze bağlı Çamaltı köyünde yaşayan 93 yaşındaki Mehmet Şahin, ilerleyen yaşına rağmen her gün köyde spor amacıyla 2 kilometre yürüyüş yapıp, odun kırıyor. Gerçek yaşının 105 olduğunu iddia eden Mehmet Dede, "Evde oturup kalmak yerine yürüyorum" dedi.

Çamaltı köyünde, oğlu 58 yaşındaki Şahap Şahin'in yanında kalan Mehmet Şahin'in kimliğinde doğum tarihi olarak 1 Temmuz 1923 yazıyor. Eşi Nafiye Şahin'i 15 yıl önce 83 yaşında kaybeden Mehmet Şahin'in 4 çocuğu, 20 torunu ve 62 de torununun çocuğu bulunuyor. Köyün en yaşlısı olan Mehmet Şahin, yaşına rağmen spor amacıyla her gün köyde yaklaşık 2 kilometre yürüyüş yapıyor. Evin işlerine de yardım eden Şahin, baltayla odun da kırıyor. Daha çok süt içip, peynir ve tereyağı yiyor.

"EVDE OTURMUYORUM"

Ailesinin kendisine 12 yaşındayken kimlik çıkardığını söyleyen Mehmet Şahin, bu yaşa kadar oğlunun kendisine baktığını söyledi. Ankara'da 4 yıl askerlik yaptığını belirten Mehmet Şahin, "Milli Savunma Bakanlığı'nda askerlik yaptım. Akşamları, sabahları 300 gram ekmek çıkardı. Böyle askerlik yaptık" dedi.

Sağlığını korumak için bol bol yürüdüğünü ve sağlıklı gıdalar ile beslendiğini belirten Mehmet Şahin, "Evde oturup kalmıyorum. Geziyorum, dolaşıyorum, hareket ediyorum. Her gün geziyorum, gezmezsem kalkamıyorum. Bol bol peynir yiyip, süt içiyorum. Ekmeği fazla yiyemiyorum. Çok mutluyum. Beni görenler hürmet ediyorlar. Camiye gittiğimde ayakkabımı getiriyorlar" diye konuştu.

"BABAMI GÖRENLER HAYRET EDİYOR"

Oğlu Şahap Şahin, babasının asıl yaşının 105 olduğunu, şu ana kadar ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığını belirterek, "Babam o zamanın zor koşullarında güçlükler altında yetişmiş, çalışıp bugünlere kadar gelmiş. Babamın çok şükür sağlığında bir sıkıntı yok. Bolca süt, peynir, tereyağı yer. Sıvı yağ genellikle kullanmaz. Yürüyüp, spor yapar. Vatandaşlara da kendisini sevdiriyor. Her gün dışarı çıkıyor, 2 kilometre yürüyor. Zaten yürümese babam şu anda yoktu. Babamın yaşını duyanlar hayret ediyor. Merak edip özel ziyaretine gelenler bile var" dedi.

Mehmet Şahin'in torunu Mustafa Şahin ise, 4 kuşak birlikte yaşadıklarını ve dedelerini çok sevdiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title