Haberler

92 Yaşındaki CHP'li Şahin: "Kimi Dağa Çıktı Kimi Ovaya Gitti"

CHP Antalya İl Başkanlığı yönetimi, CHP Antalya Milletvekili adayı Çetin Osman Budak ile birlikte partinin Antalya’daki en yaşlı üyesini ziyaret etti.

CHP Antalya İl Başkanlığı yönetimi, CHP Antalya Milletvekili adayı Çetin Osman Budak ile birlikte partinin Antalya'daki en yaşlı üyesini ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Semih Esen ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak, parti yöneticileri ile birlikte CHP'nin Antalya'daki en yaşlı üyesi Tevfik Şahin'i evinde ziyaret etti.

15 Eylül 1923 tarihinde doğduğunu ve 1944 yılından beri CHP üyesi olduğunu anlatan Şahin, ülke gündemini yakından takip ettiğini belirterek, ilerlemiş yaşına rağmen gençlere taş çıkartacak şekilde güncel siyasi konularla ilgili yorumlarda bulundu.

İsmet İnönü ve Bülent Ecevit dönemlerinde CHP'de 9 yıl il başkanlığı yaptığını aktaran Şahin, İl Başkanı Esen'in bir sorusu üzerine 29 Mart'ta yapılan ön seçimi değerlendirdi. Parti üyelerinin aldığı karara saygı duyulması gerektiğine dikkat çeken Şahin, "Ön seçimin oluşu bu partide köklü demokrasinin var olduğunu gösterir. Hiç kimse, halkı temsil edecek insanları kendi kafasına göre yönlendirmesin. Şu an şu oldu, bu oldu gibi söylemlerde bulunmanın, o kısma geçmenin hiçbir manası yok. Çünkü hepsi CHP" dedi.

KÖY ENSTİTÜSÜ MEZUNU

Köy Enstitüsü'nden mezun olduktan sora uzun yıllar öğretmenlik yaptığını vurgulayan Şahin, artık öğretmenlere gereken değerin verilmediğini söyleyerek, "Öğretmen yalnız çocukların öğretmeni değildir. Toplumun öğretmenidir. Öğretmen toplumun gözyaşları içerisinde vurularak öldürülecek adam değildir. Eğitim değişti, insanlık değişti. Öğretmen olarak biz topluma bir şeyler kazandırdık, fakat türlü oyunlar geliştirerek kazancı kayba dönüştürmeye başladılar" şeklinde konuştu.

"KAÇA BÖLÜNDÜK BAKSANIZA"

Kurtuluş Savaşı ve sonrasında yaşananları hatırlatarak ülkenin geldiği durumu eleştiren Şahin, "Birlikten kuvvet olur. Beraberlikten de insanlık doğar, vicdan doğar ama cüzdan dolmaz. Ayrıldık işte hepimiz. Kaça bölündük baksanıza. Kimisi dağa çıktı, kimisi ovaya gitti herkes kendi başına bir buyruk oldu" ifadelerini kullandı.

İSMET PAŞA AĞLADI

Nasıl CHP'li olduğunu 1944 yılında yaşadığı bir anısına dayanarak özetleyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O yıl İsmet Paşa, Aksu'daki okulumuzu ziyarete geldi. Bir arkadaşım İsmet Paşa'ya 'Çeyrek ekmekle karnımız doymuyor' dedi. Başını yere çevirdi, gözleri yaşardı. 'Biz sizi aç bıraktık, sefil bıraktık ama anasız babasız bırakmamak için elimizden geleni yaptık, bu vatanı böyle kurtardık biz' dedi. Ben o günden bu yana Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bu kadar devletlerin karşında bir genç Mustafa Kemal, bir genç İsmet, bir genç Fevzi, bir genç Kazım direniyor. Bu memleketi kurtarıyorlar ve 'Şimdi yapacağımız ne var?' diye Atatürk'e soruyorlar. 'Bakın' diyor Atatürk, 'Misak-ı Milli sınırlarımızı çizdik. Bu sınırlar içerisindeki yerin adı Türkiye'dir. Üzerinde yaşayanlar Türk'tür. Herkese birer nüfus cüzdanı çıkarın verin' diyor Atatürk."

ESKİ FOTOĞRAFLAR

İl başkanlığı yaptığı dönemlerde İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını özenle saklayan Tevfik Şahin'e Budak ve Esen ziyaret sonunda Atatürk'ün az görülmüş fotoğraflarından birini hediye etti. Partililerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, "Sağlığınıza dikkat ettiğiniz kadar çevrenizdeki insanları da kırmayarak, severek, bir anı olarak taşımak en büyük güçtür. Bu dünya hoş. Yalnız benim bu saydıklarım gibi 10 dakika yaşamak bile çok hoş. Çünkü dünya boş" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Çetin Osman Budak İsmet İnönü Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

tevfik şahinmobilWeb@haberler.com:

canım dedem benim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title