Haberler

91 Yıllık Ilçenin Su Sorunu 3 Ayda Çözüldü

Batman'ın Gercüş ilçesi, İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile belediyeye yapılan görevlendirme sayesinde içme suyuna kavuştu.

SELMAN TÜR - Batman'ın Gercüş ilçesi, İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile belediyeye yapılan görevlendirme sayesinde içme suyuna kavuştu.

1926 yılına kadar Mardin'in Midyat ilçesine bağlı bir köy iken ilçe statüsü kazanan, önce Mardin'e daha sonra 1987 yılında il olan Batman'a bağlanan Gercüş'ün 90 yıllık içme suyu sıkıntısı belediyeye yapılan görevlendirme ile sona erdi.

Belediye başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, İller Bankası'nın da desteği ile hayata geçirdiği 600 bin liralık proje sayesinde 91 yıllık su sorununu çözüme kavuşturdu.

Kesintisiz suya kavuşan ilçe sakinleri artık Tela Çeşmesinden bidonlarla su taşımayacak.

-Su kapasitesi 20 litreden 40 litreye çıkarıldı

Kaymakam Koç AA muhabirine, içme suyu sorunu 3 ay gibi kısa bir sürede çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Göreve geldiği zaman vatandaşın kendisine ilettiği en büyük sorunun su sorunu olduğunu vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"Bugün ilçemizin 91 yıllık su sorununu çözdük. İlçemizin yıllardır özlemle beklediği suyu ilçemize veriyoruz. Yaptığımız çalışmalarda ilçemize saniyede 20 litre su geldiğini tespit ettik. Valimizin desteğiyle İller Bankası'ndan 600 bin liralık kaynak sağladık. Şuan da ilçemize saniyede 40 litre su verecek seviyeye geldik. Yeni bir sondaj kuyusunu devreye soktuk. Böylece ilçemizin gelecek 50 yıllık su sorununu çözmüş olduk."

Su kuyularının devreye sokulmasının ramazan ayına denk gelmesinin ise sevindirici olduğunu aktaran Koç, ilçenin Ramazan Bayramı'na susuz girmemiş olacağını söyledi.

-"'Milletin kaynaklarını milletin hizmetine sunacağız.' demiştik"

Belediye başkanlığını 3 dönemdir elinde tutan DBP'li belediyenin 3 dönemde yapamadığını 3 ayda yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Koç, şöyle devam etti:

"3 dönemdir yerel yönetimleri ellerinde tutanların çözemedikleri sorunu biz 3 ayda çözdük. Göreve geldiğimizde, 'milletin kaynaklarını milletin hizmetine sunacağız.' demiştik. Bugün de bunu başardık. Ayrıca kurduğumuz sistemle yüzde 30'u aşan bir elektrik tasarrufu da sağlamış olacağız. İlçe belediyemizin yaklaşık 45 milyon liralık elektrik borcu olduğunu düşündüğümüzde bu bizim için önemli bir kazanç sağlayacak. Böylece bütçemizi başka alanlara da kaydırmış olacağız."

-14 kilometreden ilçeye su getirildi

Suyu Mardin'in Midyat ilçesine yakın bir noktada bulunan Barış Tepe'de açtıkları kuyulardan getirdiklerini belirten Koç, "Kuyularımızı devreye koyarak, 14 kilometreden ilçemize su veriyoruz. Otomasyon sisteminde son teknoloji kullanılıyor. Artık önümüzdeki 50 yılda ilçemizin su sorunu olmayacaktır." dedi.

"Su taşımaktan kurtulduk"

Yıllardır evlerinin su ihtiyacını ilçe girişindeki Tela Çeşmesinden karşıladıklarını belirten 42 yaşındaki Cemal Şimşek, "Kendimi bildim bileli bu çeşmeden eve su taşıyordum. Allah razı olsun belediye başkan vekilimizden 2 kuyu açtırdı. Artık evdeki musluklardan kesintisiz su akıyor. " ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ünal Koç Mardin Gercüş Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title