Haberler

    850 Öğrenci Okula Kazandırıldı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı kapsamında Kahramanmaraş İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen projenin koordinatörü Hilmi Kişi, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı kapsamında Kahramanmaraş İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen projenin koordinatörü Hilmi Kişi, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, yaklaşık 190 bin Euro'luk bütçeye sahip projenin uygulama üresinin 12 alık olduğunu belirten Kişi, "31 Ekim 2016'da sona erecek olan projeyle ilgili yürüttüğümüz çalışmalarda bugüne kadar önemli sonuçlar elde ettik" dedi.

    Projenin hedefleri ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aktaran Hilmi Kişi, şunları söyledi:

    "Projeyle hedefimiz, ilköğretim okulu veya ortaokul sonrası bir okula kayıt yaptırmayan özellikle kız çocukları belirleyerek kayıt yaptırmama nedenlerini ortadan kaldırmak ve okullaşmalarını sağlamaktı. Bu çerçevede öğretmen, imam ve muhtardan oluşan 36 ayrı tarama komisyonu kurduk ve bu komisyonların yaptığı çalışmalar neticesinde 700'ü kız olmak üzere bin 552 öğrencinin evlerine gidilerek aileleriyle görüşüldü. Görüşmeler sonunda çeşitli sebeplerle okullara gönderilmeyen, devamsızlıktan sınıfta kalan 492'si kız bin 175 öğrencinin ailesi ikna edildi. Bugüne kadar da bu öğrencilerden 850'sinin okullara kaydı yaptırıldı. Diğer öğrencilerle ilgili olarak çalışmalarımız devam etmektedir."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Avrupa Birliği Kahramanmaraş Türkiye Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title