Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Silivri'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Silivri'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Silivri Belediyesince düzenlenen etkinlikte konuşan CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, bugün siyaset konuşmayacaklarını söyledi.

"8 Mart, bir kadın direnişinin, kadınların hak arayışının ve canlarını bile feda etmeyi göze almış olmalarının sonunda da emeklerinin karşılığını aldıklarını dünyaya kanıtladıkları bir gün." diyen Tamaylıgil, Türk kadınlarının Halide Edipleriyle Nene Hatunlarıyla kurtuluş mücadelesinde düşmana karşı direndiğini anlattı.

Tamaylıgil, sadece bir gün değil, her gün kadınlar günü olduğunu ifade ederek, "Doğuran, yetiştiren kadın, evini çekip çeviren kadın. Bu nedenle kadınların birlik ve beraberliği çok önemlidir. Bu ülkeyi parçalamaya çalışanlara, o gözü karalara karşı, Türk kadını o gözü çıkaracak kararlılığa sahiptir. Bir arada olacağız, dünyaya örnek olup yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da kadınların, gününü kutlayarak, "İnançlarınızı, değerlerinizi, komşuluk ilişkilerinizi, hemşerilik bilincinizi korudukça, sizin gibi aydın, çağdaş insanlar, kadınlarımız bir arada oldukça, Cumhuriyet değerleri sonsuza kadar yaşayacaktır." dedi.

Dans gösterisi sunulan etkinlikte, Mustafa Keser de sahne aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bihlun Tamaylıgil Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title