Haberler

8. Avrupa Poomsae Tekvando Şampiyonası Sona Erdi

Antalya'da Düzenlenen 8. Avrupa Poomsae Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, Takım Halinde Avrupa Birincisi Oldu. Türk Mililer, İki Gün Süren Şampiyona Boyunca Toplam 7 Altın, 6 Gümüş, 2 Bronz Madalya Kazandı.

Antalya'da düzenlenen 8. Avrupa Poomsae Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, takım halinde Avrupa birincisi oldu. Türk Mililer, iki gün süren şampiyona boyunca toplam 7 altın, 6 gümüş, 2 bronz madalya kazandı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen ve 24 ülkeden 186 sporcunun katıldığı 8. Avrupa Poomsae Tekvando Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın öğleden sonraki bölümünde 41-50 yaş arası Büyük Ferdi Bayanlar yarışmaları yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmalarda Fransa'dan Sybille Forca birinci, Türkiye'den Çiğdem Topçuoğlu ikinci ve Almanya'dan İmke Turner ile İspanya'dan Asuncion Martin Hernandez üçüncü oldu.

51 yaş üzeri Büyük Bayanlar Ferdi yarışmalarında ise Türkiye'den Sevgican Yalçın birinci, İspanya'dan Catalina Hernandez Ramos ikinci ve İngiltere'den Angela Broadbent ile Finlandiya'dan Varpu Jarvinen üçüncü oldu.

14-35 yaş arası Çiftler müsabakalarında Alper Sadıkoğlu ve Elif Soytürk'ten oluşan Türk takımı birinci oldu. Bu müsabakada ikinciliği İspanya'dan Nerea Alamankos ve Samuel Meilan elde etti. Üçüncülüğü ise Fransa'dan Sthephane Chaing ve Katia Parroche ile İtalya'dan Denise Dantoni ve Andrea Preziosi kazandı.

Müsabakaların ardından ödül törenine geçildi. Takım halinde en yüksek puanı alan Türkiye'nin kupasını birincilik kürsüsüne çıkan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin kaldırdı. Metin Şahin'e kupayı Avrupa Tekvando Federasyonları Birliği Başkanı ve Dünya Tekvando Federasyonu Üyesi Pragalos Athanasios'dan verdi. Kupayı kaldıran milliler büyük sevinç yaşadı.

(ŞT-SE-EE-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title