Haberler

"8. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri" Başladı

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili: "İstanbul turizmi için de bu işbirliğinin devam etmesini istiyoruz. 8 yıldır yapılan bu etkinlik, turistler tarafından da ilgiyle izleniyor" Beyoğl...

Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen, "8. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri" başladı.

Pera Palace Otel'de düzenlenen basın toplantısında, 8. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri tanıtıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, etkinlikte önemli bir başarının sürdürülebilir hale geldiğini gördüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"8. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri'nde kamunun ve yerel yönetimlerinişbirliğinin altını çizmek istiyorum. Etkinlik şehir turizmi açısından da önem taşıyor. İstanbul turizmi için de bu işbirliğinin devam etmesini istiyoruz. 8 yıldır yapılan bu etkinlik turistler tarafından da ilgiyle izleniyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da Adana Kozan'da el yapımı 10 adet bıçağı hediye etmişlerdi. Dolayısıyla el yapımı ürünler çok değerlidir, bu ürünleri koleksiyona dönüştürüp saklarız."

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı da, sürdürülebilirliğin, ekonomik bir kavram olmakla birlikte devamlılığı da içerdiğini ifade ederek, 8. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri'nin devamı konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve Beyoğlu Belediyesi'nin önemli bir paya sahip olduğunu anlattı. İnsanoğlunun değerli olanın peşinden koştuğuna dikkati çeken Arı, "Değerli olan mutlaka hükmünü sürdürücektir. İlk olarak bu etkinliğimizi 2005 yılında Sultanahmet'te Ayasofya Meydanı'nda yaptık. 8.'sini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde, 73 sanatçımız hünerlerini sergileyecek. Osmanlı'dan beri kültürün ve sanatın merkezi de İstanbul'dadır. Gerçekten anlamlı bir etkinlik, geleneksel el sanatlarımızdan yeni nesilin de faydalanması sağlanacak" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, bu etkinlikte, Anadolu'nun birçok yerinden gelen sanatçıların, vatandaşlarla, turistlerle ve turizm yöneticileriyle biraraya geleceğini söyledi. Demircan, etkinliğin tarihi ve hangi aşamalardan bu noktaya geldiğiyle ilgili bilgi verdi. Etkinliğin 8.'sini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, hedeflerinin de geleneksel el sanatları ve kültürlerine sahip çıkarak, bunu dünyaya tanıtmak olduğunu ifade eden Demircan, "Dünyada da trend artık el yapımı ürünlere ve eşyalara yönelik oluyor. Artık ev yemekleri yapan yerler, beş yıldızlı oteller yerine, apart dairelerde kalmayı tercih ediyoruz. Dünya artık "özgün" olan her şeye dönüyor" dedi.

Basın toplantısına katılanlar arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Kültür Kenti Vakfı Başkanı Bülent Katkak da yer aldı.

Başkan Demircan'dan aday adaylığı açıklaması

Toplantının ardından davetlilerle birlikte stantları gezen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Demircan, bir dönem daha hizmet etmek için Beyoğlu belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayarak, başvuruda bulunduğunu söyledi. Demircan, "Başvuruda bulundum. Hayırlı uğurlu olsun. Beyoğlu'nda başladığımız Tarlabaşı, Okmaydanı ve Kasımpaşa, Örnektepe gibi projelerimiz vardı. İnşallah onları tamamlayalım arzusundayız. Adaylığımızla ilgili başvurumuzu yaptık, genel merkezimizin takdiri" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, Beyoğlu'nda yaşanan inşaat kazalarıyla ilgili sorusuna ilişkin, Demircan şunları kaydetti:

"Beyoğlu'nda 10 yıldır bu konu gündemimizde. Bu nedenle ilçede restorasyonu ön plana alarak, binaların bakımlı haline gelmesi için elimziden geleni yapıyoruz. Eğer bu binalara bakmazsanız, eskiyor ve buradan taş düşebiliyor, kendiliğinden yangın çıkıp, çökebiliyor. Bütün bunlar eski binaların handikapları. Dolayısıyla burada yapmamız gereken en önemli şey, binaları sürekli bakımlı tutmak. İnşaat kazalarına karşı belediye sürekli tedbirlerini de alıyor. Eski binaların olduğu yerde restorasyonların süratle devam etmesi lazım."

"8. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri"

Türkiye'nin 29 ilinden 73 sanatkarın katıldığı etkinlik, 3 Kasım'a kadar sürecek.

Standlarda, alanında uzman sanatkarlar, taş işleme, ahşap oyma, cam işleme, tel kırma, sedef kakma, mutteka, gümüş işleme, ebru, hat, tezhip, çini, kilim dokuma, kemençe yapımı gibi geleneksel el sanatlarını vatandaşların ilgisine sunacak. Aşıklar, halk müziği eserlerini icra edecek, karşılıklı olarak atışacaklar. Ahmet Poyrazoğlu ve Temel Turabi, İsrafil Uzunkaya ve Osman Taşkaya, Cavit Coşkun, Erzade Kapan etkinlikte sahne alacak aşıklar arasında yer alacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Ahmet Emre Bilgili Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title