Haberler

78'liler Girişimi Barış Çağrısı Yaptı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da 78'liler Girişimi, son günlerde şiddetlenen çatışma ortamına ilişkin barış çağrısı yaptı.

Güneydoğu'da yoğunlaşan çatışmalı ortamın bir an önce sona ermesi için çağrı yapan Şanlıurfa 78'liler Girişimi çatışmaların sürmesi halinde ülkenin geri dönülemez bir yola girebileceğini kaydetti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesinde basın açıklaması yapan 78'liler Girişim Genel Yürütme Kurulu Üyesi Vahit Akgün, "Kamu Düzeni ve İç Güvenlik Yasası adlı Güvenlik Konseptine geçildi. Hukuk ve demokratik yasallık rafa kaldırıldı. Osmanlı Ocakları adlı altında eğitilmiş lümpenlerle, IŞİD ve Ağar-Eken zihniyetli özel harekât polisleri ve özel harpçiler sokağa salındı.
Basın baskı altında olanı haber yapma suç ilan edildi. İbretlik olsun diye Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve onlarca DİHA çalışanı tutuklandı" dedi. Parlamenter siyasetin kuşatma altında olduğunu belirten Akgün, "Parlamentoda 60 milletvekili ile temsil edilen HDP'yi "terörizm" üs yaftalama ve "şiddet ile ayrımlaştırma" yönünde bir kirli yönlendirme yapılırken, "dokunulmazlıklarına" rağmen saldırı, gözaltı ve ölüm tehlikesi yaşıyorlar" dedi.

'SİYASET YOĞUN BİR KUTUPLAŞMA ALTINDA'

Nefret söyleminin siyasiler tarafından sonuna kadar uygulandığını vurgulayan Akgün, "Zerdüşt, Ermeni dölü, terörist gibi sıfatlar eşliğinde yürütülen siyasette, stadyumlarda Ankara ve Paris katliamlarını alkışlayan, tekbir getiren, kötücül, insanlık dışı davranışlar arasındaki ilişkiyi kim reddedebilir? Bu denli tahammülsüzlüğün, sıcak çatışına içeren kriz ortamlarının yaygınlaşması, nefret suçlarına ve insanlığa karşı suçlara evrilme potansiyelini kim reddedebilir.Son çare baskıya karşı direnmedir, daha çok baskıyla, katliamla karşılama olmaz. Öte yandan T.C. devleti 10 Aralık 1948'de kabul ettiği İnsan Haktan Evrensel Bildirisi, baskı, dehşet ve korkudan kurtulma, ifade ve inanç özgürlüğü üzerine kurulu idi. Ancak toplum olarak, baskının, yasağın, işkencenin, cinayetlerin, katliamların yeniden üretildiği, sınır tanımaz bir baskı ve şiddet ortamında yaşıyoruz" diye konuştu.

'MÜZAKERE SÜRECİ BAŞLAMALIDIR'

Direniş ve protestoların baskı ve şiddete karşı olarak ortaya çıktığını belirten Akgün, baskıya karşı direnmenin, ceza yasalarıyla karşılanamayacağını, cinayet ve katliamla ise hiç karşılanamayacağını söyledi. Akgün, şunları kaydetti: "Demokrasilerde, insan hakları hukuku içinde anayasal hak bir olarak tanınır.Baskıya karşı çıkmak öncelikle şiddete başvurmaksızın talepte bulunmak, bir insan hakkı olan direnme ve başkaldırı hakkıdır. Çünkü meşruiyetini, toplumsal adalet ve vicdan duygusundan alır. İnsanın zulüm ve baskıya karşı son çare olarak direnmeye zorunlu kalmaması için, insan haklarının hukukun üstünlüğü yoluyla kurulmasının zorunluluk olduğuna dair cümleler İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin önsözünde boşuna yazılmamıştır.Elbette yazılmamıştır ancak, Diyarbakır'ın Sur mahalleleri Silopi, Şırnak, Silvan, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Cizre gibi özyönetim diyen kent ve ilçe merkezleri katliam yaşıyor. Her an ülkeyi geri dönülmez yola itecek daha büyük bir katliam yaşanabilir. Yaşanırsa ne olur?Diyarbakır Halep olur, İstanbul da Halep olur. Geç kalmadan öncelikle operasyonlar durmalıdır! Polis ve asker kuşatmaya son vermelidir. Doğrudan veya gerçek aracılar üzerinden konuşarak veya "sözsüz ve yazısız" anlaşmayla söz konusu ilçelerde silahlar susmalıdır!Sorunun temeli siyasidir, Kürt meselesidir, diyalog ve müzakere sureci başlamalıdır.Öncelikle operasyonlar durmalıdır." Açıklamanın ardından 78'liler Girişimi aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun da bulunduğu birçok lider, siyasetçi ve kuruluşa çatışmaların durması için mektup gönderdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title