Haberler

70 Yaşında Resim Yapmayı Öğrendi

Rize’de ev hanımlarının eğitim gördüğü Halk Eğitim Merkezi Resim Kursu’nda 70 yaşındaki kursiyer Melek Sümer, ilerleyen yaşına rağmen resim yapmayı öğrendi.

Rize'de ev hanımlarının eğitim gördüğü Halk Eğitim Merkezi Resim Kursu'nda 70 yaşındaki kursiyer Melek Sümer, ilerleyen yaşına rağmen resim yapmayı öğrendi.

Rize'de Halk Eğitim Merkezi tarafından Usta Eğitici, Resim Öğretmeni Arzu Şatır'ın sınıfında orta yaşın üzerindeki ev hanımları resim eğitimi alıyor. Sınıfın en yaşlı öğrencisi ise 70 yaşındaki Melek Sümer. Sınıf öğretmeni olan Resim Öğretmeni Arzu Şatır, değişik sınıflarda 7 yaşından 70 yaşına kadar öğrencisi bulunduğunu belirtip, "Kara kalem, ahşap boyama, yağlı boya eğitimi veriyoruz. En yaşlı öğrencimiz 70 yaşında. En genç öğrencimiz ise 7 yaşında. İlerleyen yaşına rağmen gelip eğitim alan öğrencilerimizin kabiliyetlerinin çok iyi seviyelerde olduğunu görüyoruz. Yaptıkları bu işten keyif aldıklarını görmek de güzel. Yaş, sanat öğrenmek için bir engel değildir. İnsan istedikten sonra her şey olur. Önemli olan istemektir" dedi.

Sınıfın 70 yaşı ile en yaşlı öğrencisi olan Melek Sümer, aynı zamanda sınıfın kendini en genç hisseden öğrencisi olduğunu ifade edip, "Emekli bankacıyım. Hep hayalimde resim yapmak vardı. Resim yapabilmeyi çok istiyordum. Bu kursa kayıt oldum. Yaklaşık 4 yıldır da eğitim alıyorum. Tam öğrendiğim söylenemez. Henüz talebeyiz. Resim duyguların tuvale aktarılmasıdır. Yaş sanat öğrenmek için bir egen değildir. Tüm ev hanımlarına sesleniyorum. Evde oturmasınlar. Böyle kurslarda içlerindeki hünerlerini ortaya koysunlar. Dört çocuğum ve iki torunum var. Hafta sonu torunlarım ile bir araya gelip onlarla da resim yapıyorum" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title