Haberler

7. Yöresel Ürünler Fuarı"Nın Ardından

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, gelecek yılki Yöresel Ürünler Fuarı'nı (YÖREX) tüm kurumların desteğiyle yurt dışında yapmak istediklerini bildirdi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, gelecek yılki Yöresel Ürünler Fuarı'nı (YÖREX) tüm kurumların desteğiyle yurt dışında yapmak istediklerini bildirdi.

Çandır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle 26-30 Ekim tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirdikleri "7. Yöresel Ürünler Fuarı"nın ardından oda binasında düzenlediği basın toplantısında, fuarı alınlarının akıyla bitirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yedi yıl önce 25 ilin katılımıyla başladıkları fuarda bu yıl 70 ile ulaştıklarını ifade eden Çandır, "Yaklaşık 25 bin ziyaretçi ile başladığımız fuarımız bu yıl 155 bin 751 ziyaretçi aldı. Öncelikle Antalya'ya ve tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Bu çabalarımızın sonuç vermesi bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Çandır, YÖREX'in bir fuardan öte yerli ve milli bir kalkınma projesi olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Küreselleşmenin getirdiği etki ile bize ait olan ürünleri bırakıp, başkalarının ürettiklerini tüketmeye başlamıştık. Bir farkındalık yarattık, üreticilerimize cesaret verdik. Kıyıda köşede kalmış ürünleri üreten insanlar, YÖREX'de cesaret buldular ve ürünleri tekrar üretmeye başladılar. Görevimiz bundan sonra ağırlaşarak devam ediyor. Bundan sonra Kalkınma ve Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle üreticilerimizi eğitme seferberliği başlatmamız gerekiyor ki bu ürünleri gerektiği gibi üretebilelim, gerektiği gibi satışa sunabilelim."

Çandır, yöresel ürünlerle ilgili farkındalığı yarattıktan sonra beklentilerin arttığını, YÖREX çalışmalarını alışkanlara değil, verilere göre götürmeye çalıştıklarını anlattı. Her fuarın ardından anketler yaparak yönlerini belirlediklerini belirten Çandır, "Bu yıl da fuarımızın içinde yaptığımız anketler, yine odalarımızla, borsalarımızla, kalkınma ajanslarımızla yapacağımız anketler sonucunda yönümüzü belirlemeye çalışacağız. İnanıyorum ki önümüzdeki YÖREX'i tüm kurumlarımızın desteğiyle yurt dışında göreceğiz. Gerek yerel yönetimlerimiz gerekse bakanlıklarımız desteklerini ifade ettiler." dedi.

"Coğrafi İşaretler Enstitüsü kurulması zorunlu"

Yöresel ürünlerin hakkının korunması ve coğrafi işaret verilmesi için de uğraştıklarını dile getiren Çandır, bu konuda önemli yol katetmelerine karşın bunun yeterli olmadığını vurguladı.

Türkiye'de bir Coğrafi İşaretler Enstitüsü kurulmasının şart olduğunu ifade eden Çandır, "Çünkü 3 bine yakın yöresel ürünün hakkını hukukunu korumak, onları gün ışığına çıkarmak ve önce kendi insanımıza sonra dünya insanına ulaştırabilmek için bu ürünlerin sağlıklı bir şekilde denetlenmesi, izlenmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Tekrar Amerika'yı keşfetmeye gerek yok. Fransa'da bunun örneği var." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Çandır Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title