Haberler

7 Terörist Teslim Oldu

Güncelleme:

Şırnak'ta, Bölücü Terör Örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan barınma alanlarından kaçan 7 terörist, teslim alındı.

Şırnak'ta, Bölücü Terör Örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan barınma alanlarından kaçan 7 terörist, Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarınca teslim alındı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, Şırnak'ın Silopi ileçesinde, bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan barınma alanlarından kaçan 7 teröristin Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarınca teslim alınarak, ilgili makamlara teslim edildiği ifade edildi. Duyuruda, "Teröristler tarafından; Bölücü Terör Örgütü içerisindeki adaletsiz uygulamalardan, kendilerine yapılan insanlık dışı muamelelerden ve bazı örgüt üyelerinin adil bir yargılama yapılmadan infaz edilmelerinden dolayı büyük hayal kırıklığına uğradıkları ve kendilerini tutsak gibi hissettikleri, Yaşam koşullarının son derece kötü olduğu, Örgütün liderleri hariç kendilerinin telefon dahil hiçbir şekilde aileleriyle görüştürülmediği, bu sebeple ailelerini ve özellikle de annelerini çok özledikleri, TCK'nın etkin pişmanlığı düzenleyen 221'inci maddesinin pek fazla bilinmediği, bu maddenin bilinmesi halinde daha fazla teröristin gelip teslim olacağı ifade edilmiştir" denildi.

Duyuruda ayrıca, Batman ili Beşiri ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince icra edilen arama sonucu, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan bir sığınakta muhtelif gıda ve yaşam malzemesi bulunduğu kaydedildi. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title