Haberler

7. Geleneksel Trakya Turizm Konferansı

Kırklareli'nde, 7. Geleneksel Trakya Turizm Konferansı düzenlendi.

Kırklareli'nde, 7. Geleneksel Trakya Turizm Konferansı düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Ünal Çağlar, İl Turizm Müdürü Necmi Asan, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Aykaç, konferans öncesi yaptığı konuşmada, üniversite olarak Kırklareli'nin turizm alanında gelişmesine büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Turizme çok önem verdiklerini ifade eden Aykaç, turizmin bacasız bir fabrika olarak nitelendirildiğini belirtti.

Turizmin gelişmesi için öncelikli olarak bölge özelliklerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini aktaran Aykaç, bu konuda çeşitli projeler ile tanıtım faaliyetlerinde bulunduklarını kaydetti.

Kente yön vermeye çalıştıklarını dile getiren Aykaç, şöyle konuştu:

"Üniversite bu şehirde birçok konuyu ele alarak ileriye götürdü. Bu şehrin geleceği için büyük çalışmaların başlangıcını yaptık. Hayallerimizi bu şehrin geleceği ile ilgili kuruyoruz. Üniversite olarak geleceği tahmin edip hayalleri ortaya koyup, geleceği iyi sağlamak için çalışıyoruz. Şehrin o yönde yapılanmasını sağlıyoruz. Turizmin gelişmesi için öncelikle bölgenin özelliklerinin iyi bilinmesi gerekiyor. Üniversite olarak turizmin gelişmesi ve Trakya'nın tanıtılması için büyük çaba harcıyoruz. Bu projelerin hayata geçmesini ümit ediyoruz. Elbette ki ortaya konulan bu emeğin karşılığını alacağız."

Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ünal Çağlar da Trakya'nın turizm potansiyeli bakımından önemli bir yere sahip olduğunu bildirdi.

Konferansta, Turizm Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Seçkin Eser, İğneada beldesinde Alan Kılavuzu Halil İbrahim Aydın ve TURSAB Trakya Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yıldırım Orhan Cebi de birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Aykaç Kırklareli Demirköy Balkı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title