Haberler

"7. Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği" sona erdi -

Rize'de bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği" sona erdi.

Rize'de bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği" sona erdi.

Çamlıhemşin ilçesinin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince düzenlenen ve dün başlayan şenliğin ikinci gününde kardan adam ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Şenlikte, kardan yapılan semazen ve Şirin Baba ile 10 metre uzunluğundaki atmaca üzerinde yer alan insan figürü ilgi gördü.

Bazı vatandaşların mangal yakıp horon oynadığı şenlikte, kimi vatandaşların naylon ve şambrellerle karda kaymaya çalıştığı gözlendi. Şenlikte, iki günde aralarında bir kadın ve çocuğun da bulunduğu 27 kişi, kayarken geçirdikleri kazalar sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı.Vücutlarının çeşitli yerinde kırıklar oluşan kişiler, Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şenlik boyunca 22 sağlık çalışanı görev yaptı.

Renkli görüntülere sahne olan şenlik, yarışmalarda dereceye girenlere Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ve bazı protokol üyelerince çeşitli ödüller verilmesiyle tamamlandı.

Belediye Başkanı Melek, yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen şenliğe, ülkenin her yerinden katılımın olduğunu belirterek, bu ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Ayder'in artık dünyanın sayılı turizm merkezlerinden olduğunu vurgulayan Melek, "Ayder'i kış turizminde de marka haline getirmek için çabalıyoruz. Bu tür etkinlikler, önemli katkı sağlıyor. Ayder Yaylası'nı uluslararası kış turizminde öncelikli tercih edilen yerlerden biri yapmak istiyoruz. Bunun için çabalarımız devam edecek" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Çamlıhemşin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title