Haberler

7. Akdeniz Turizm Forumu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından iki yılda bir düzenlenen ve 7'ncisine Mersin'in ev sahipliği yaptığı Akdeniz Turizm Forumu'nu tüm olumsuzluklara rağmen başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından iki yılda bir düzenlenen ve 7'ncisine Mersin'in ev sahipliği yaptığı Akdeniz Turizm Forumu'nu tüm olumsuzluklara rağmen başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, MTSO olarak uzun süredir yapmayı planladıkları ve sorunlara rağmen peşini bırakmadıkları Mersin için bir tanıtım ve imaj projesi olan 7. Akdeniz Turizm Forumu'nu (MEDITOUR 2016) Mersin'de düzenlediklerini anımsattı.

Bu forumun daha önce Beyrut'un siyasi ve sosyal sorunlarından dolayı iptal edildiğini aktaran Aşut, şunları kaydetti:

"Özellikle Akdeniz'de kıyısı olan bazı Avrupa ülkeleri kendi tanıtımlarını son zamanlardaki yaşadıkları terör olaylarının izini silmek için kendileri düzenleyebilmek adına Beyrut gibi bizim de yapamayacağımızı ve iptal edeceğimizi bekliyorlardı. MTSO olarak pes etmedik, vazgeçmedik. Bunu yapacağımız konusunda karalılığımızı ortaya koyduk. Yaratılmak istenen terör, savaş, siyasi krizler gibi damgaların ülkemize ve kentimize vurulmasını engelledik. Çünkü MEDITOUR 2016'yı iptal etseydik, bunları kabullenmiş olacaktık. Gerçekleşen foruma katılanların çetelesi, istatiksel rakamları önemli değil, önemli olan bu forumun Mersin'de, Türkiye'de gerçekleşmiş olmasıdır. Bu bir mesajdır, bu bir imaj ve algı çalışmasıdır."

MEDITOUR 2016'nın diğer bir öneminin, Akdeniz'in en batısı İspanya'da ASCAME'nin Turizm Komisyonu Başkanlığını yürüten İspanya Malaga Ticaret ve Sanayi Odası ile Akdeniz'in en doğusu Türkiye'de ASCAME'nin Lojistik Komisyonu Başkanlığını yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki işbirliği olduğunu ifade eden Aşut, uzaklıkların işbirliğine engel olmadığını bildirdi.

MTSO'nun 2007'de ASCAME üyesi olduktan iki yıl sonra, 23 ülke ve 300'e yakın ticaret ve sanayi odasının üye olduğu bu büyük örgütte önce Sanayi Komisyonu Başkanlığını, daha sonra da Lojistik Komisyonu Başkanlığını oy birliğiyle devraldığını vurgulayan Aşut, önümüzdeki dönmelerde turizm veya teknoloji içeren bir komisyonu hedeflediklerini belirtti.

ASCAME'nin 750 milyonluk bir popülasyonu içinde barındıran, 8 trilyon dolarlık bir ekonomik ticaret hacminin bulunduğu bölgeye hitap ettiğini aktaran Aşut, "ASCAME, Avrupa Birliği (AB) ile doğrudan ilişkiler içindedir. Küresel birçok oluşumla hareket eden küresel bir örgüttür. Böylesi bir oluşumda sadece üye değil, komisyon başkanı olarak bulunmak dünyaya açılmak isteyen bir Mersin için hayati bir konudur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Şerafettin Aşut Akdeniz Beyrut Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title