Haberler

7 İş Adamının Mallarına Konulan Tedbir Kararı Kalktı

Güncelleme:

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu devralan savcılar 25 Aralık'ta alınan, 7 iş adamının mallarına tedbir konma kararını kaldırdı.

25 Aralık'ta başlatılan ikinci soruşturma dalgası çerçevesinde 7 iş adamının ve 2 şirketin mallarına tedbir konma kararı verilmişti. 'Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun 2. Dalgasında 7 iş adamı ve 2 şirketin mal varlıklarına konan tedbir, soruşturmayı devralan savcılar tarafından kaldırıldı.

25 Aralık'ta başlayan ikinci dalga operasyon çerçevesinde, Sabah gazetesini satın alan Kalyon Grubu'na ait Zirve Holding'in sahibi Ömer Faruk Kalyoncu, Bosphorus 360'ın sahibi Cengiz Aktürk, Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Mehmet Cengiz ve Üsame Kutub'un mallarına koyulan tedbir kararı savcılar tarafından kaldırıldı.

EL KOYMA KARARI HANGİ MALLARI KAPSIYORDU

* Tüm bankalarda bulunan her türlü TL ve döviz cinsi hesapları.

* Bono, tahvil, yatırım enstrümanı ve kiralık kasaları.

* Gayrimenkulleri ve taşınmazları.

* Kara, deniz ve hava ulaşım araçları.

* Merkezi kayıt kuruluşlarında bulunan hak ve alacakları.

* Üzerlerine kayıtlı ve hisse sahibi oldukları tüm şirket ortaklıkları.

* Sermaye piyasasında işlem gören tüm hisseleri.

* Sigorta şirketlerinde bulunan hak ve alacakları.

KİM NE YAPIYOR?

Mal varlıklarına konulan tedbir kararı kaldırılan işadamlarından Mustafa Latif Topbaş BİM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Cemal Kalyoncu Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Ömer Faruk Kalyoncu Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu üyesi , Mehmet Cengiz Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Abdullah Tivnikli de Türk Telekom ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

6 MİLYAR DOLARLIK CİROYU YÖNETİYOR

Rizeli işadamı Mehmet Cengiz, 1980'de altyapı, taahhüt işleriyle başladığı iş yaşamını 1990'larda turizm yatırımlarıyla devam etti. 2004 yılında da Eti Bakır A.Ş.'yi ardından Eti Alüminyum'u alarak madencilik sektörüne adım attı. Bugün inşaat, turizm, madencilik, enerji, sigorta ve havacılık sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Mehmet Cengiz, Limak ve Kolin ortaklığı ile Akdeniz, Uludağ ve Çamlıbel elektrik dağıtım şirketinin de sahibi. Limak ve Kolin'in yanı sıra Kanyon ve MaPa ile birlikte 3. Havalimanı ihalesini de kazanmıştı. Yine üç ortak Akşam Gazetesi, SkyTürk360 ile radyo ve dergileri 60 milyon dolara alacaklarını açıklamış ancak daha sonra bundan vazgeçmişlerdi. Mehmet Cengiz ismi kamuoyunda en son özel jet alımıyla dikkat çekmişti. Dassault'un uzun mesafeleri duraksız uçabilen yeni modeli, Falcon 5X isimli özel jetin Türkiye'den ilk müşterisi Mehmet Cengiz olmuştu.

SABAH'I SATIN ALDI

Mallarına el konulduğu iddia edilen iş adamlarından Orhan Cemal Kalyoncu ve Ömer Faruk Kalyoncu son günlerde Sabah ve ATV'yi satın alarak gündeme gelmişti. Adını altyapı inşaatları ile duyuran Kalyon İnşaat'ın Taksim yayalaştırma projesi, Metrobüs ulaşım hattı, Mecidiyeköy katılımı Çağlayan Kavşağı Yol Yapımı Bakırköy Adliyesi Binası, 3. havalimanı projesi ve Ataköy Atık Su Arıtma Tesisi gibi projelerde imzası bulunuyor. Şirketin şimdiye kadar devletten aldığı ihaleler 100 milyar TL düzeyinde.

BİM'İN KURUCU ORTAĞI

Mustafa Latif Topbaş 1994 yılında BİM'in kurucu ortakları arasında yer aldı ve İdare Meclisi Başkan Vekili olarak görev üstlendi. 2005 yılından itibaren İdare Meclisi Başkanlığı, Ocak 2010'dan itibaren ise İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyor. 21 mağaza ile işe başlayan BİM'in bugün 3009 mağazası bulunuyor. 2005'te 1 milyar 673 milyon lira olan cirosu ise 2010'da 6 milyar 573 milyon liraya çıktı.

EKSİM'İN PATRONU ABDULLAH TİVNİKLİ

Eksim'in patronu Abdullah Tivnikli, Albaraka Türk'ün kuruluş sürecinde yer aldı. 1989'dan beri Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev alan Tivnikli, halen Eksim Grubu'nda Murahhas Azalık, Türk Telekom'da da Yönetim Kurulu üyeliği görevleri var.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Latif Topbaş Abdullah Tivnikli Faruk Kalyoncu Mehmet Cengiz Güncel - Operasyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (70)

AK REİS DEDİ Kİ...HASSANterya@yahoo.com:

Organize işler bunlar...Hadi biz uyuyalım yormayalım kendimizi daha çalışacağız...Köprü otoban paraları, geriye dönük trafik cezaları, işpark sokak paraları ve 384 adet vergiyi vermeye devam...Para lazım para...ÖLENE KADAR MOKOKO...

61
4
yanıtYanıtla
hakanhakan202224@hotmail.de:

Türkiyenin yüzde 60 i demisti Aziz Nesin...neredeyse tam bilmis!!!

52
10
yanıtYanıtla
hakaneminkantar53@hotmail.com:

Aziz simdi tekrar dunyaya gonderin beni diye yalvariyordur ama nafile.

yanıt0
yanıt0
BERAATsherlockholmes333@hotmail.com:

Kalyon inşaat tam tamına 100 milyarlık iş yapıyor Koç u Sabancı yı toplar 2 ye katlar ama bizim halk sadece Koç u bilir :) Müsiad Ve Tuskon u araştırın ne zenginlerş varmış adamların

52
6
yanıtYanıtla
vermeyince mabutvermeyince@hots.com:

halım acından ölüyo asgari ucretli kalkmış ebrunun ucagına aglıyo e garip allah dogustan vermemiş olucak o kadar bu arada BERAAT lafım sana degil vermeyşnce mabud neylesin mahmut (yazacak yer bulamadım en uygun senin yazının altı kaldı affet be birader)

yanıt0
yanıt0
don kişotdonki@thosrt.com:

don kişot oldular yeldeğirmeni ni darbe olarak görmeye basladılar...zavallı halkım hacı hocaya metanet verirseniz namazı ölçü alırsanız işiniz var ne demiş yunus emre; emeksiz zengin olanın,kitapsız bilgin olanın,sermayesi DİN olanın Rehberi ŞEYTAN olmuştur

54
2
yanıtYanıtla
Karadenizli Mahmutdefaultx@trashmail.net:

Benim saf Milletim her sabah kalkip aksama kadar kölelik yapsin ki Zenginler daha zengin fakirler daha fakir olsun diye artik gectim, buda yetmemis gibi simdi Yolsuzlar ve Yalakalar daha zengin, ayak Millet dahada mi fakir olsun diye? Birde fiyatlar almis basini gidiyor. Bakala gidemez olduk bu ne is ya.

51
3
yanıtYanıtla
HAKPERESTaliveli35@hotmail.com:

ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR SABAH-ATV GRUBUNUN YOLSUZLUKLARI ÖRTBAS İÇİN VERDİĞİ MÜCADELE

46
8
yanıtYanıtla
AKBABALARazim34@hotmail.com:

ANLAŞILAN BU ÜLKEDE HER MAHALLEYE BİR KAÇ RETKİT LAZIM BU DALTONLAR NE KADAR DA ÇOĞALMIŞ 1850 NİN TEKSAZINI ARATMIYORLAR DOKUNULMAZLIKLAR KALKMADIĞI SÜRECE BUNLARA DUR DİYEN ÇIKMAZ ÇIKAMAZ HER ŞEYİN DÜZELMESİ İÇİN ÖNCE DOKUNULMAZLIKLARIN KALKMASI İDAMIN GELMESİ YOKSA DAHA ÇOK ELLERİMİZ ARKADA BİR TARAFLARIMIZI KOLLARIZ

50
2
yanıtYanıtla
Gerçekler 2kaan7033@hotmail.com:

2-) peki polisler savcılar ne yapıyor siz diyor bizi uzaklaştırırsınız ama delilerden kaçamazsınız deyip basına veriyor...tabi satılmamış olanlara...belki milletin gözü açılır ama nerde ....tayyip tutturmuş bunlar dış güçler , paralel devlet ,ergenekon,balyoz,28 şubat, peki anladık kabul ettik diyelim...ne oldu da döndün geriye ergenkon ,balyoz hani sizi yıkmak içindi bunların hepsi vatan haininiydi...gerekirse ben savcı olucam demiştin ...kendi pisliğini örtmek için başladın dönmeye , yok askerlerimizi paralel devlet yaktı halbuki suçsuz demeye ama bir şeyi kabul ediyorum...senin gibi bir başbakan yoktur...suçunu bile çok iyi örtbas ediyorsun....konuştun mu don kişot gibisin :) yel değirmenlerine karşı savaşıyorsun :))))

49
2
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title