Haberler

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

- Kırkpınar açılışı ve ağa karşılama töreni. Davul zurna ve bando ekibinden Kırkpınar havaları ve marşlar.

- Kırkpınar açılışı ve ağa karşılama töreni.

Davul zurna ve bando ekibinden Kırkpınar havaları ve marşlar.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in konuşması. 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Kırkpınar Ağası Selim'i kent girişinde karşıladı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın:

"Üç, beş çapulcu yüzünden 655 yıllık geleneğe ara vermek bize yakışmazdı. Aziz milletimize yakışmazdı"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

"Yiğitlerin efsanesi yağlı güreşleri, 4-5 çapulcu, terörist, kalkışmaya kalktı diye durduracak halimiz yoktu, oturduk hep beraber karar verdik"

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri gelenekleri gereği, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i kent girişinde karşıladı.

Belediye önünden davul ve zurnayla başkan Gürkan önderliğinde hareket eden, aralarında milletvekilleri, siyasetçiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve eski Kırkpınar ağalarının da bulunduğu kortej, ağayı karşılamak üzere Talatpaşa Asfaltı'na kadar yürüdü.

Şehirde konakladığı otelden yaya olarak hareket eden Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'le buluşan başkan Gürkan, Selim'e önce çiçek verdi sonra da ağalık kemerini taktı.

Başkan Gürkan, burada yaptığı konuşmada, bir grup askerin yaptığı kalkışmaya Türk halkının tek vücut ve tek yürek olarak karşı geldiğini belirtti.

Kırkpınar'ın 654 yıllık tarihi boyunca hiçbir zaman, hiçbir ortamda ve hiçbir savaşta sekteye uğramadığını ifade eden Gürkan, "Hep devam etmiştir. Yiğitlerin efsanesi yağlı güreşleri, 4-5 çapulcu, terörist, kalkışmaya kalktı diye durduracak halimiz yoktu, oturduk hep beraber karar verdik." dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise askerin içerisinde bir grup cuntanın darbe girişiminde bulunduğunu, Türk milletinin dünyaya örnek olacak şekilde darbeye "dur" dediğini anlattı.

Güreşlerin neden iptal edilemediği konusuna değinen Aydın, "Sayın başkanı kutluyorum, Kırkpınar'da yapılması düşünülen eğlenceleri iptal ettiler. Sadece güreşlerin yapılması kararı alınmıştır. Doğru karar vermişlerdir. Üç, beş çapulcu yüzünden 655 yıllık geleneğe ara vermek bize yakışmazdı. Aziz milletimize yakışmazdı." diye konuştu.

Ağa Selim ise Kırkpınar güreşlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "655 yıldan beri devam eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri 3-5 tane cuntacı yüzünden kalamazdı, devam edecek." dedi.

Ağanın da katıldığı kortej, belediye binası önüne geçip, Edirne Valisi Günay Özdemir'i karşıladı. Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen kortejin, anıta Kırkpınar çelengini koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bu arada kortej, Pehlivan Mezarlığı'nda, pehlivanların kabri başında dua etti.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin resmi açılışı, bu akşam Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Musa Aydın Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title