Haberler

    65 Yıllık Yaşamının 54 Yılı Aynı Okulda Geçti

    İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı'nı bitirdiğinde gençliğinin geçtiği okula öğretmen olarak döndü.

    İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı'nı bitirdiğinde gençliğinin geçtiği okula öğretmen olarak döndü. 15 yıl önce de aynı okulun ilk ve ortaokulu olarak açılan Özel Neslin Değişen Sesi İlkokul ve Ortaokulu'nun müdürlüğünü yaptı. Tanel, bu yıl koltuğunu öğrencisi Aylin Kızıler'e teslim ediyor. "Artık büyüdüm, emekli olma zamanı geldi. İçim rahat, yetiştirdiğim eski öğrencim bu görevi üstlenecek" diyor.

    Çocuk yaşta girdiği okulundan büyükanne olarak ayrılan Silva Tanel, "Görevimi devrederken heyecanlanıyorum. Her şeyi zamanında bırakmak lazım" diye konuşuyor. Hocasının koltuğuna oturacak olan Aylin Kızıler de aynı okuldan mezun. 1997'de mezun olduğu okulaönce psikolog olarak başladı, sonra da Neslin Değişen Sesi İlkokulu ve Ortaokulu'nda müdür başyardımcısı görevine geldi. Kızıler, "Devralacağım sorumluluk büyük" dedi.

    5'i hazırlık sınıfı gibi yapacağız

    Yann de Lansalut (Özel Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Okul Müdürü ve Notre Dame de Sion Lisesi Eğitim Vakfı Üyesi): Şişli'de bir şeker fabrikası binasındaki ilkokulumuz artık koşulları yerine getiremiyor. 15 yıllık kiracılık kontratımızın sonuna geldik. Sembol Okulları'nın kapanma isteğini değerlendirip satın aldık. Eylül'de okulumuz Bahçeşehir'de eğitimini sürdürecek. Kendi sistemimizi ve tarzımızı oraya götüreceğiz. Binanın durumu gayet iyi ama bu yaz pedagojik dengemize uyan değişiklikler yapacağız. Evi Şişli'de olan velilerimiz uzaklık konusunda endişeler taşıyor ama önlemleri aldık. Derslerin başlangıç ve bitiş saatlerini trafiğe göre ayarladık. Etüt isteyenlere de destek vereceğiz. Öğrencilere ikindi kahvaltısı salayacağız. Her servisimizde GPS olacak. 5'e yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimize hazırlığa benzer bir sınıf açacağız, hafta sonu Fransızcası iyi olmayanlar tamamlayıcı ders alabilecek. Taşınma 17 Haziran'dan sonra başlıyor. Okul ücretlerini artırmadık, 6,7 ve 8'inci sınıf ücretleri geçen yıla göre düştü bile denebilir. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı'nın programı dahilinde iskeletini oluşturuyor ama kendi tarzımıza uygun yöntemlerle kaslarını hazırlıyoruz. Bahçeşehir Kampusumuzda anaokulu, ilk ve ortaokul olacak. Şişli'deki anaokulumuz da faaliyetini sürdürecek.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İstanbul Üniversitesi Şişli İçim Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title