Haberler

65. Hükümet Programı Görüşülüyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terör örgütleriyle mücadelenin, terör örgütlerinin arkasındaki yerli ve yabancı ortaklarını görmeyi, onlara karşı da eşzamanlı bir mücadeleyi zorunlu kıldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terör örgütleriyle mücadelenin, terör örgütlerinin arkasındaki yerli ve yabancı ortaklarını görmeyi, onlara karşı da eşzamanlı bir mücadeleyi zorunlu kıldığını belirtti.

Kurtulmuş, 65. Hükümet Programı üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 65. Hükümet ile ortaya koyacağı icraatların 5 ana direk üzerinde yükseldiğini belirtti.

Bunlardan birincisinin ekonomide faz değişimini gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinde, 2002 şartlarıyla kıyaslandığında makro ekonomik istikrar bakımından büyük merhaleler aşıldığını söyledi.

Kurtulmuş, bir ülkenin, dünyanın süper liginde olan bir ülke haline gelebilmesi için patentleriyle, markalarıyla, AR-GE yatırımlarıyla, yüksek teknolojilerindeki markalarıyla dünyada rekabet edebilir hale gelmesi gerektiğini kaydetti. Kurtulmuş, bunun için 65. Hükümet döneminde sadece makro istikrarı esas alan bir anlayışta değil, bu makro istikrarı mikro başarılarla sürdürecek farklı performansı ortaya koymaları gerektiğini bildirerek, "Yani yatırımlarımızla, projelerimizle, havalimanlarımızla, denizlimanlarımızla, duble yollarımızla, duble tren yollarımızla Türkiye'de her alanda yatırımı, kamu ve özel sektör bakımından ileriye götüreceğiz." dedi.

-"Üreten Türkiye"

Türkiye'nin en üst beynini oluşturan takım olarak görecekleri AR-GE, patent ve markalara özel önem verdiklerine dikkati çeken Kurtulmuş, bunun üzerinden Türkiye'nin uluslararası alanda rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin istihdam bakımından yüzde 80'ini, ekonomik büyüklük bakımından yüzde 65'ini oluşturan KOBİ'lere destek vermenin, 65. Hükümet'in önceliklerinden biri olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Toplumun dar gelirli kesimlerini, orta sınıflarını da sadece sosyal yardımlar değil, güçlendirilmiş sosyal politikalar çerçevesinde onları da ihmal etmeyen bir programla huzurunuza geldik. 65. Hükümet'in ekonomi politikası, üreten Türkiye sloganıyla özetlenebilir. Her tarafta, her alanda üreten toplumun bütün kesimlerinin bu üretimden pay aldığı güçlü bir Türkiye ekonomisini inşallah oluşturacağız. Böylece 2023 hedeflerine, inşallah 2023'e gelmeden ulaşmış olacağız." diye konuştu.

-"Düğmelerine basılmış şekilde..."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terörün sona erdirilmesinin Hükümet'in ikinci önemli ayağı olduğuna işaret ederek, Türkiye'de terör örgütleriyle 22 Temmuz 2015'ten itibaren devam eden bir mücadele olduğunu vurguladı.

AK Parti iktidarından önce terörün sıfır olduğuna dair yapılan eleştirilere de yanıt veren Kurtulmuş, ülkede terörle 40 yıldır mücadele edildiğini anımsattı.

Kurtulmuş, terörün bir şekilde, her zaman dışarıdan destek alarak, Türkiye'nin başına bela olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de on binlerce insanın ölmesine, binlerce asker ve polisimizin şehit olmasına neden olan bir terör belasıyla karşı karşıyayız. Bu terör belasının Türkiye'ye maliyeti 40 yılda 1,5 trilyon dolar oldu. İnşallah, elbirliğiyle hep beraber bir millet politikası olarak terörü sona erdireceğiz ve terör örgütlerini hareket edemez hale getireceğiz. Ne oldu da 22 Temmuz'dan sonra düğmelerine basılmış şekilde Türkiye'de bütün terör örgütleri harekete geçirildi. IŞİD'inden DHKP-C'sine ya da PKK'sına kadar bütün terör örgütleri maalesef eş zamanlı olarak, biraz da bölgedeki, Ortadoğu'daki gelişmelerden cesaret alarak, biraz da kendilerine her platformda destek veren siyasi, ekonomik, lojistik hatta her alanda bunların ellerinden tutarak, uluslararası alana çıkaranların destekleriyle 22 Temmuz'dan sonra terör, Türkiye'nin üzerine abanmaya başladı. Terörle mücadele meselesi, milletimizin bugün ortak meselesi haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, terör örgütlerini, "sadece önde mücadele eden birkaç bin teröristten ibaret görmediklerini" dile getirerek, terör örgütleriyle mücadelenin, terör örgütlerinin arkasındaki yerli ve yabancı ortaklarını da görmeyi, onlara karşı da eşzamanlı bir mücadeleyi gerçekleştirmeyi zorunlu kıldığını belirtti.

-"Mücadeleyi başarıyla neticelendireceğiz"

Bu çerçevede bu mücadelede emeği geçen herkese ve güvenlik kuvvetlerine teşekkür eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bir büyük teşekkürü de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütüne destek vermeyen Kürt kardeşlerimiz hak ediyor. Kürt kardeşlerimiz ve bölge halkı hak ediyor. Bu mücadelede bu desteği sağlayan halka da teşekkürü bir borç biliyoruz.

Türkiye'nin bu mücadelesinde zaman zaman terör örgütlerini de cesaretlendiren bir başka terör örgütüne de dikkat çekmek hükümet olarak vazifemizdir. Paralel devlet yapılanması olarak isimlendirilen ve Türkiye'nin güvenlik stratejisinin bir parçası haline gelen örgüt de mevcut. Bu örgütlenme, Türkiye'de ve yurt dışında, elindeki bütün imkanları seferber ederek sadece hükümete karşı değil aynı zamanda Türkiye'nin karşısında kim varsa ona destekle olmakla Türkiye'nin aleyhine çalışmaktadır. Bu örgütle mücadelede bütün yasal imkanlar çerçevesinde sonuna kadar gidecek ve inşallah bu mücadeleyi başarıyla neticelendireceğiz."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title