Haberler

63 Bin 550 Kişiye Evlilik Öncesi Eğitim Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 2013 yılı sonu itibariyle 63 bin 550 kişiye evlilik öncesi eğitim verildiğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 2013 yılı sonu itibariyle 63 bin 550 kişiye evlilik öncesi eğitim verildiğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, bakanlığına bağlı kuruluşlarda kalmakta iken, şiddete maruz kalan ya da şiddet nedeniyle yaşamını yitiren kadın bulunmadığını söyledi.

Türkiye'de kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasının bir devlet politikası haline geldiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, kanun kapsamında açılması öngörülen "Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri"nin 14 ilde faaliyete başladığını söyledi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemli bir ayağını kamu personelinin konuya ilişkin duyarlılığının ve bilgi birikiminin artırılmasının oluşturduğuna işaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile ilgili bakanlıklar arasında ( İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı) "eğitim protokolleri" imzalandığına işaret etti.

-71 BİN POLİS, 65 BİN SAĞLIK GÖREVLİSİ, 21 BİN DİN GÖREVLİSİNİN EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI-

İmzalanan protokoller kapsamında bugüne kadar 71 bin polis, 65 bin sağlık görevlisi, 21 bin din görevlisinin eğitimlerinin tamamlandığını kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, 336 aile mahkemesi hakimi ve Cumhuriyet savcısına yönelik seminerlerin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Jandarma Genel Komutanlığı ile 2012 yılında imzalanan protokol kapsamında eğitici eğitimleri ve eğitim materyallerinin hazırlanması çalışmalarının tamamlandığını belirten Bakan İslam, jandarma personeline yönelik eğitimlerin 2014 yılında başlamasının planlandığını ifade etti.

-TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SEMİNERLERİNİN 450 BİN ERBAŞ VE ERE UYGULANMASI PLANLANIYOR-

Bakan İslam, Milli Savunma Bakanlığı ile 2013 yılında imzalanan protokol kapsamında, eğitici eğitimlerinin tamamlanması ve toplumsal cinsiyet eşitliği seminerlerinin 2014 yılında Milli Savunma Bakanlığı personeli ile her yıl silah altına alınan yaklaşık 450 bin erbaş ve ere uygulanmasının planlandığını söyledi.

Bakan İslam, 2007 yılında yürütülmeye başlanan "Kadın Erkek Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyet Eğitimleri"ne bugüne dek, üst düzey kamu yöneticileri, belediye başkanları, kamu çalışanları, politika uzmanları, sendika, üniversite ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yaklaşık 3 bin 300 kamu görevlisinin katılım sağladığını söyledi.

-EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM-

2012 yılından bu yana evliliğin başlangıcında aday çiftlere yönelik olmak üzere evlilik öncesi eğitime ilişkin çalışmalar başlatıldığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, şöyle dedi:

"Bu kapsamda, Evlilik Öncesi Eğitim Programımın üç kitaptan oluşan eğitim seti müfredat ve materyalleri oluşturulmuştur. Bu eğitimle evlenmeye aday çiftlere; bilinçli evliliğe "iyi bir başlangıç yapabilme' fırsatı verilmesi, çiftlerin birbirlerini iyi tanıması ve evlilikle ilgili farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Evlilik Öncesi Eğitim Programımın içeriğinde evlilikte çatışmaya neden olan sebepler ve bunların çözüm yollarına; eşlerin birbirleri üzerindeki hukuki haklarına; üreme sağlığı ve sağlıklı annelik konuları ile birlikte aile içi şiddetin neden olduğu akut ve kronik sağlık sorunlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede konular ele alınmaktadır. Evlilikte oluşabilecek muhtemel sorun alanlarına ilişkin öfke kontrolü seminerlerinin amacı şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılmasına yönelik bir hedef taşımaktadır. Evlilik Öncesi Eğitim Programının, ülke genelinde yaygınlaştırılmasını sağlamak için 81 ilde toplam 2 bin 940 eğiticinin eğitimi gerçekleştirilmiştir. 2013 yılı sonu itibariyle 63 bin 550 kişiye evlilik öncesi eğitim verilmiştir."

Kaynak: ANKA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Ayşenur İslam Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title