Haberler

62. Hükümette 'Ağabeyler' ve 'Yeniler' Aynı Kabinede

Güncelleme:

AK Parti'de "yeni yetmeler" ve "ağabeyler" olarak anılan 2 farklı gruptan isimlerin 62. Hükümet kabinesinde yer alması dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. hükümetini açıkladı. AK Parti döneminin tüm hükümetlerinde yer alan Beşir Atalay ile Emrullah İşler ve Hayati Yazıcı kabineye giremedi. Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Volkan Bozkır ve Nurettin Canikli kabineye giren yeni üyeler oldu.

AKDOĞAN VE ARINÇ AYNI KABİNEDE

Davutoğlu'nun yeni kabinesinde ilk göze çarpan, AK Parti'de "yeniler" ve "ağabeyler" olarak anılan iki grubun da temsilcilerinin yer alması. Davutoğlu, "ağabeyler" grubunun en önde gelen ismi, parti kurucularından Bülent Arınç'ı yeniden Başbakan Yardımcısı olarak belirledi. Ancak aynı kabinede, "yeni isimler" arasında yer alan Yalçın Akdoğan'ın da yer alması dikkat çekti. Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki AK Parti'deki yeni isimlere hitaben yaptığı "yeni yetmeler" çıkışına, isim vermeden yanıt veren kişi de Yalçın Akdoğan olmuştu.

İlgili Haberler

EKONOMİ BAKANLARINA DOKUNMADI

Davutoğlu'nun kabinesinde dikkat çeken bir başka unsur ise, bir önceki Başbakan Erdoğan'ın ekonomi bakanlarına hiç dokunmaması oldu. Ali Babacan, "Başbakan Yardımcısı" sıfatını koruyarak, yine ekonomi yönetiminin başında yer alan isim oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de yerlerini korudular .

HAYATİ YAZICI ÇİZİK YEDİ

Kabine dışı kalan isimler arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski avukatlarından, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yer alması dikkat çekti. Yazıcı, Erdoğan hükümetleri döneminde yüksek sesle dile getirilen paralelle mücadele konusunda sessiz kalmakla eleştiriliyordu.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN KOORDİNATÖRÜ GİTTİ

Davutoğlu kabinesindeki en dikkat çekici değişiklik ise, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın kabine dışı kalması oldu. Atalay, Erdoğan hükümetlerinin en önemli öncelikleri arasında yer alan, Başbakan Davutoğlu'nun da AK Parti Genel Başkanlığı'na geçiş sürecinde hep "öncelik" olarak saydığı çözüm sürecinin koordinatörlüğünü yürütüyordu.

ATALAY'IN GÖREVİ AKDOĞAN'A KALDI

Şimdi bu görevin Erdoğan'ın Başbakanlık dönemindeki en yakın çalışma arkadaşlarından, Başbakan Yardımcısı göreviyle Davutoğlu kabinesine giren Yalçın Akdoğan tarafından yürütülmesi bekleniyor. Akdoğan ,çözüm sürecinin fikri mimarlarından olarak anılıyor.
Çözüm süreciyle yakından ilgili bir başka isim daha yeni kabineye girdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

"YENİ YETME" KAVGASI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı canlı yayında "Yeni yetmelerin mevhum bazı değerler üzerinden aslında öyle olması gerekir aslında şöyle olması gerekir diye hesaplar yapması bizim aramızdaki yıllardır süren kardeşliği zedeleyebilir. Herkesin bu tür insanlara karşı onlara ayıplayıcı şöyle yapın deyici bir tavır alması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Arınç'ın bu açıklamalarına yanıt Yalçın Akdoğan'dan gelmişti. Akdoğan, Arınç'ın eleştirisine "Ben 45 yaşındayım. Ne çocuğum, ne yeni yetmeyim. Hem çok artık keşke olabilsem genç kategorisine de girmiyorum. Bir çok kişiden bir çok sürecin içinde bulunan bir insanım. Bu tür yakıştırmaları ben üzerime almıyorum. Bunlardan rahatsızlık duyan arkadaşlarımız olabilir ama bu tür konuları büyütmek doğru değildir. Parti büyüklerimiz beni kast ederek bir şey söylüyorsa bundan da pek alınmam doğrusu" şeklinde yanıt vermişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Yalçın Akdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

mehmet kafalı.:

ahmet davutoglu hemşerim bir konyalı olmakdan gururduydum başbakan olmasından allah yardımcısı olsun başarılar dilerim saygıyla selamlıyom

11
3
yanıtYanıtla
vatandaş:

ego savaşı içinde deilde hizmet derdinde olsanız zanımca daha güzel olacak

8
2
yanıtYanıtla
KÜRT SİBGATULLAH ALLAH IN YARTICI GÜCÜ:

EY KAHRAMAN YÜCE MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNİN YETİŞTİRİP, YİNE KAHRA MAN YÜCE MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNİN HİZMETİNE SUNDUĞU, MİLLETİNİN VE DEVLETİNİN DEĞERLİ EVLADI, DEVLETİNİN VE MİLLETİNİN HADİMİ GELECEĞİN BAŞ KOMUTANI VE DEVLET BAŞKANI PEK DEĞERLİ VE MUHTEREM BÜLENT ARINÇ BEY EFENDİ, BU YENİ GÖREVİNİZDE SİZİ TEBRİK EDER YÜCE YARATAN YAR VE YARDIMCINIZ, YOLUNUZ AÇIK BAHTINIZ AK OLSUN DER EN DERİN SAYGILARIMLA HÜRMETLE ELLERİNİZDEN ÖPERİM DEĞERLİ BÜYÜĞÜM. SİİZ BU ÜLKE İÇİN CANLA BAŞLA IŞIK ÖTESİ BİR HIZLA ÇALIŞARAK 12 YILDA GÜZEL ÜLKEMİZİ ULU ÖNDER KAHRAMAN BÖYÜK YÜCE ATATÜRK ÜN GÖSTERDİĞİ MUASSIR MEDENİYET SEVİYESİNİ DE YAKALAYIP 40 YIL ÖTESİNE GEÇİREREK GERÇEK ATATÜRKÇÜLÜĞÜ GÖSTERMİŞ OLARAK HUZURLA ÜLKEMİZİ DAHA İLERİLERE IŞIK ÖTESİ BİR HIZLA ULAŞTIRMAK İÇİN BU GÖREVİNİZİ TEVCİİ EDECEĞİNİZDEN HİÇ ŞÜPEM YOK. YÜCE YARATAN SİZİ MAHCUP ETMESİN VE UTANDIRMASIN. BU DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE YÜCE YARATAN SİZİ DÜNYA LİDERLERİNE ÖNDER, BİZİMKİLERE DE ÖRNEK KISIN.

8
0
yanıtYanıtla
Kül Yutmazayhan_guzel06@hotmail.com:

Biraz frene bas fazla uçmuşsun, motorun su kaynatma noktasına gelmiş. . . .

yanıt0
yanıt0
KAAN:

KAYNAŞTIRMAYA ÇALIŞMIŞLAR AMA ORTADA ÇOK BÜYUK BÜTÜN ERKLERİN YARGI MİT POLIS ASKERIN ELİNDE OLDUĞU Bİ GÜÇ YUMAĞI VAR ÇATIŞMA ÇIKAR

3
3
yanıtYanıtla
HAKAN:

COK UZUN SOLUKLU BİR KABİNE OLACAK GİBİ GELMİYOR.

3
3
yanıtYanıtla
VAHİT:

BİR SENE DAHA İDARE ETSİNLER GERİ KALAN AĞABEYLER DE O ZAMAN TASFİYE EDİLİR GÜL GİBİ GİDERLER. BARİ İRADENİZİ ORTAYA KOYUN DA ÖYLE GİDİN

0
3
yanıtYanıtla
Yetme:

Agabeylerin son zamanları. Yıllarca mikrofonda takdir etmeye doyamadıkları insanları karşısına alınca durum bir başka oluyor. Yeni yetmeler yüzlerine bakmayacak ama sırt döndukleri insanlar ne yapar bilmem

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title