Haberler

61 Yıl Önce İlçe Olan Çukurca'nın İlk Devlet Hastanesi

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan ve 1953 yılında ilçe olmasının ardından sağlık hizmetlerinin sağlık ocağında verildiği Çukurca İlçesi'nde, 4 katlı ve 20 yataklı Devlet Hastanesi halkın hizmetine açıldı.

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan ve 1953 yılında ilçe olmasının ardından sağlık hizmetlerinin sağlık ocağında verildiği Çukurca İlçesi'nde, 4 katlı ve 20 yataklı Devlet Hastanesi halkın hizmetine açıldı.

Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi belediye mezarlığının yerinden kaldırılıp başka yere taşınması ardından, 2011 yılında Çukurca Devlet Hastanesi'nin temelleri atıldı. Yaklaşık 3 yıl sonra yapımı tamamlanan 4 katlı 20 yataklı hastane bugün hizmete açıldı.

Çukurca'nın 1953 yılında ilçe olmasının ardından sağlık ocağında verilen sağlık hizmetleri artık yapımı tamamlanan devlet hastanesinde verilecek. 5 pratisyen, 1 aile hekimi olmak üzere toplam 6 doktor ve 12 hemşirenin görev yapacağı hastaneyi Çukurca Kaymakamı Ünal Koç ziyaret etti. Kaymakam Koç, hastaneyi gezdikten sonra muayene oldu. Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Musa Balta da ilçede 61 yıl sonra bir hayali gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Vatandaşa her an ulaşabilecekleri şekilde hizmet sunmak istiyoruz. Bunun için uğraşıyoruz. Hastane tam olarak oturduğunda çok kaliteli bir hizmet verecek. Şu anda 5 pratisyen, 1 aile hekimi olmak üzere toplam 6 doktorumuz var. Görevlendirmelerle 12 hemşiremiz hastanede görev yapacak. Poliklinik olarak sabah 08.00'den akşam 16.00'ya kadar hizmet veriyoruz. Acilde 24 saat hizmet verilecek."

İzmir'den Çukurca'ya atanan aile hekimi Ülkü Yıldız ise Çukurca'nın güzel bir ilçe olduğunu ve herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Hizmet için burda olduklarını anlatan Yıldız, diğer meslektaşlarını da bölgeye beklediklerini söyledi. - Çukurcahakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ünal Koç Hakkari Çukurca Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title