Haberler

60 Yıl Sonra Madalya Aldılar

ISPARTA (İHA) – Isparta’da düzenlenen törenle Kore Savaşı’na katılan 21 Kore gazisi ve yakınına 60 yıl sonra madalya takıldı.

ISPARTA (İHA) – Isparta'da düzenlenen törenle Kore Savaşı'na katılan 21 Kore gazisi ve yakınına 60 yıl sonra madalya takıldı.

Isparta Subay Orduevi'nde düzenlenen törende gazilere ve yakınlarına Türkçe olarak seslenen Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jooseong Han, Kore ve Türkiye'nin coğrafi olarak uzak olmasına rağmen iki kardeş ülke olduklarına dikkat çekti. Isparta'da görev yapan Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya ile Kara Harp Okulu'nda birlikte görev yaptıklarını belirten Han, "Komutanımızla 7 yıl sonra birlikteyiz Bu kardeşliğin göstergesi. Ben Isparta'ya ilk defa geliyorum. Hiç yabancılık çekmedim. Bunun nedeni kentet kardeşim dediğim insanların olması Buradaki Kore gazileri ve aileleri benim akrabam, babam, amcam, teyzem, kardeşim gibi. Burayı ilk defa görüyorum ama kendimi memlekette gibi hissediyorum. Sizler 60 yıl önce Kore Savaşı'na kardeş olarak katıldınız ve savaştınız. Bizi komünistlerden kurtardınız. Savaşa Birleşmiş milletlerden 16 ülke katıldı. Onlardan en kahraman ve cesuru Türk askeriydi. Bunu herkes biliyor. Kore halkı Türk askerlerin kahraman olarak hatırlıyor" dedi.

Han, konuşmasını şehit olan gazileri anarak tamamladı.

Han'ın konuşmasının ardından Kore Savaşı'na katılan 21 gaziye ve yakınlarına gazilik madalyası verildi. Han, madalya ve şilt verdikten sonra gazi ve yakınlarının elini öptü. Bu an duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Törende 7 gazi torununa eğitim süresi boyunca burs sağlanacağı da öğrenildi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güney Kore Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title