Haberler

60 Çadır Kuruldu

Patlama sonrası hasar oluşan evlerde yaşayan insanların barınma ihtiyacının giderilmesi için bölgeye 300 yatak kapasiteli 60 çadır kuruldu.

Saat 17. 00 sıralarında Kızılay ve Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 60 çadır ve içerisine yerleştirilecek 300 yatak Karaköprü Beldesi'ne getirildi. İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli çok sayıda asker de, çadırların kurulumu ile bölgeye yönlendirildi.

Yaklaşık bir saat süren çalışma ile askerler, patlamaya 200 metre uzaklıktaki boş alana çadırları kurdu. Bu sırada yürütülen çalışmaları İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun da yakından takip etti. Her çadıra 5 yatak yerleştirilirken, Kızılay'ın ihtiyaç sahiplerinin gıda ihtiyacını da akşam saatlerinde yemek dağıtarak gidereceği kaydedildi.

Çadırların kurulmasının ardından bölgeye gelen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Evleri hasar gören veya tedirgin olanların çadırda ağırlanacağını söyleyen Vali Okutan, 2 bin kişiye yemek dağıtılacağını ifade etti.

Patlama sonrası evlerine dönen vatandaşların ise temizlik çalışmaları sürüyor. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği beldenin Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, gerekli görülmesi halinde beldede bulunan misafirhane ve okul yurtlarının kapılarını da vatandaşlara açacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title