Haberler

6. Uluslararası Çocuk Buluşması Yarın Yapılacak

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek etkinliğe, Bosna Hersek, Arnavutluk, Moritanya, Somali, Makedonya, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka ve Tanzanya'dan çocuklar katılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Çocuk Buluşması, Bosna Hersek, Arnavutluk, Moritanya, Somali, Makedonya, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka ve Tanzanya'dan gelen çocukların katılımıyla yarın Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Etkinliğin tanıtımı, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kanadalı sanatçı Dawud Whamsby Ali ve değişik ülkelerden gelen çocukların katılımıyla Topkapı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Yıldırım, dünyada 400 milyona yakın yetim çocuk bulunduğunu ifade ederek, bunlara sahip çıkmak mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Yetimin anne ve babasının, Müslüman, Hristiyan, Yahudi ya da başka dinden olmasının önemli olmadığını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yetimlerin hepsi bize emanettir. Biz dünyadaki bütün yetimlerden bir manada sorumluyuz. Şu ana kadar 47 bin yetime bakar hale geldik. Allah, sayılarını artırsın. İnşallah o 400  milyon yetimin hepsine bakabilecek bir sistem kurabiliriz. İnşallah, dünyada barışı tesis edebiliriz. Dünyanın her tarafında şu anda savaşlar var, yetimlerin sayısı da artıyor. Doğal afetler var. Doğal yollardan babalarını kaybetmiş olanlar var. Savaş nedeniyle babasını kaybedenlerin acısı çok daha fazla. Bizler bu yetimlerin başını okşayacağız. Yarın Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 14.00'te hepinizi bekliyoruz."

İHH Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, yetim çocukların çok kıymetli olduğunu belirterek, etkinliğe Bosna Hersek, Arnavutluk, Moritanya, Somali, Makedonya, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka ve Tanzanya'dan çocukların katılacağını bildirdi.

Kanadalı sanatçı Dawud Whamsby Ali, dünyanın çok önemli bir dönemden geçtiğini kaydederek, "Dünyada şu anda yeterince yiyecek var ama bazılarımız aç. Yeterince sevgi var ama bazılarımız sevgiden yoksun" dedi.

Burada büyük bir umut gördüklerini, uzaktan gelen çocukların genç nüfusu temsil ettiğini aktaran Ali, çocukların çok uzaklardan çok önemli bir ders vermek için geldiğini kaydetti.

Ali, sadece insanları eğlendirmek için müzik yapmadığını ifade ederek, "Şarkılar, müzik, dans bizim kültürümüzün bir parçası ve bizim kim olduğumuzla ilgili bir şey" diye konuştu.

Toplantının sonunda İHH Genel Başkanı Yıldırım, Kanadalı sanatçı Ali ve diğer yetkililer, çocuklarla fotoğraf çektirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sinan Erdem Arnavutluk Moritanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title