Haberler

6 Kişiyi Öldürmekten Mahkum, Cezaevi Firarisi Seri Katil Yakalandı

Güncelleme:

Kayseri'de 6 kişiyi öldüren ve 2 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılan, kendisini 'avcı' olarak tanıtan firari seri katil Hamdi Akpınar, Kayseri'de yakalandı.

Kayseri'de 1998-2001 yılları arasında 6 kişiyi öldüren, yargılandığı davalardan 2 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve Ankara'da tutulduğu yarı açık cezaevinden firar ettiği için aranan seri katil Hamdi Akpınar, Kayseri'de yakalandı.

İLK CİNAYETİNDE KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Kurbanlarını 'Av', kendisini 'Avcı' olarak gördüğü ifade edilen Hamdi Akpınar, ilk cinayetinde 14 yaşındaki kardeşini boğarak öldürdü. Akpınar, 1998 yılı Mart ve 2001 yılı Şubat ayı arasında 6 kişiyi daha öldürdü, 4 kişiyi de öldürmeye teşebbüs etti.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERİLDİ

Yakalanarak tutuklanan ve yargılandığı Kayseri'de 2002 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Hamdi Akpınar, Kayseri ve Sivas Kapalı cezaevlerinde tutulduktan sonra infaz yasalarından yararlandırılarak son olarak Ankara Yarı Açık Cezaevi'nde tutulmaya başlandı.

İZİNLİ OLARAK ÇIKTI, GERİ DÖNMEDİ

Hakkında kesinleşmiş 169 yıl, 7 ay hapis cezası bulunan Hamdi Akpınar, geçen hafta günlük izinli olarak çıktığı yarı açık cezaevine dönmeyince, 'İzin ihlali' gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

AKRABASININ EVİNE GİDERKEN YAKALANDI

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesi Aranan Suçlar Bürosu ekipleri firari seri katili, geçen hafta sonu Kayseri'nin Talas İlçesi'ndeki bir yakının evine giderken yakaladı. Hakkında arama kararı bulunan Hamdi Kayapınar, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak, Kayseri Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

HAMDİ KAYAPINAR KİMDİR?

Kayseri'de, 6 kişiyi öldürdüğü, 4 kişiyi de yaralayan Hamdi Akpınar'a yargılandığı davalarda 2 kez ömür boyu hapis, bu kişilerin parasını gasp etmek suçundan 12.5 yıl, gasp amacıyla yaralamak suçundan da 2'şer kez 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklanan Hamdi Kayapınar'ın, ömür boyu hapis cezalarının 2'şer yılını hücrede geçirmesi hükme bağlandı.

KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ SERBEST KALDI

Hamdi Kayapınar, Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin'i öldürmekten, polis memuru İlhan Duruş ve Bedrettin Duvar'ı yaralamaktan yargılandı. Kayapınar'ın, 14 yaşındayken kıskançlık nedeniyle öz kardeşini iple boğarak öldürdüğü, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanarak tahliye edildiği ifade edildi.

KENDİSİ 'AVCI' OLARAK TANITIYOR

Kayapınar, seri cinayetlerin katil zanlısı olarak yakalandığında, polise verdiği ifade de, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini anlatmıştı. Kayapınar, öldürdüğü kişileri 'Av', gasp ettiği para ve eşyaları 'Av ganimeti' olarak gördüğünü anlatırken, kendisini de 'Avcı' diye tanımlamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayapınar Akpınar Kayseri 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

kekorec:

6 kisi yi oldurmus yar acik cezaevi bi izin yazin bide Antalya tatili ayarlasaydiniz garibana

51
0
yanıtYanıtla
uzaylı:

6 kişiyi öldürmüş, 2 kez ömür boyu hapis cezası almış herif, açık cezaevinde. ne ala adalet.

38
0
yanıtYanıtla
Kursat:

evet kardes bende anlamadim. 2 kez omur boyu ceza alan biri nasil yari acik cea evine alinir. ya haberde bi yanlislik var yada ben bu adeletin icine edeyim.

yanıt18
yanıt1
Erhan Abacı:

Ulan adamın 169 yıl cezası var bu kişiye ne diye izin verilir ki. Adam kaçmakta haklı yakalanana kadar ne gezerse kar. Döner mi ceza evine tabi dönmez. Nasıl olsa ömrünün sonuna kadar yatacak ne kadarını özgür yaşarsa kar. Cezası az kalana izin veriyorlar onu anladık ta 169 senesi olan adama izin olur mu. Böyle adalet olmaz olsun.

32
0
yanıtYanıtla
MTP:

adam 6 kişiyi öldürmüş 4 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmiş 169 yıl kesinleşmiş cezası var. . bide yarı açık cezaevine göndermişler bide günlük izin vermişler. . . bu nasıl bir mantıktır?bu adama nasıl izin verilebilir. ? böyle tehlikeli insanlar toplumdan soyutlanmalı cezaevleri şehirlerden uzak hatta denizin ortasında olmalıı. . kader mahkumları hariç böyle katiller abd deki gibi iğne ile yokedilmeli. .

31
0
yanıtYanıtla
davutoglu:

bu ülkeyi yönetenlere allah akıl fikir versin adam 6 kişi öldürüyor ceza evinden izinli çıkıyor

19
0
yanıtYanıtla
blueice:

Müebbet adam nasıl izne çıkar nasıl bir adalet ve ceza sistemi bu

18
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

BU nasıl bir adalet sistemi yahuuuu adam pisikopatın kralı kafayı sıyırmış nasıl yarı açık ceza evine gider izinle dışarı çıkar nasıl bir iş aklım almadı yaaa nasıl bir düzen abd de olsa çoktan iğneyi bastılardı hani çok özgür medeniyetin beşiği yaa o yüzden idam var orda

18
0
yanıtYanıtla
burhan:

herif 6 kişiyi doğramış 4 kişiyi doğrarken başaramamış neyin izni yahu

17
0
yanıtYanıtla
SULEYMAN:

ADAM SERİ KATİL YARI ACIK CEZEEVİNE KATMAYI BIRAK ADAMI GÜNLÜK İZİNE ÇIKARTIYORUZ PES DOĞRUSU

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title