Haberler

6. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu

GİRESUN (AA) - Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, 6. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu kapsamında Giresun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin "diplomasi" konulu akademik yıl açılış dersine katıldı.

GİRESUN (AA) - Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, 6. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu kapsamında Giresun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin "diplomasi" konulu akademik yıl açılış dersine katıldı.Tüymebayev, Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen sempozyum kapsamında, üniversitenin Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen açılış dersinde Türkiye ile Kazakistan ilişkilerine değindi. Kazak halkı ve yönetiminin Türk halkına saygısı anısına Astana'nın merkezi yerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtının dikildiğini belirten Tüymebayev, bunun Atatürk'ün Türkiye dışındaki en büyük anıtı olduğunu vurguladı.Türkiye ile Kazakistan'ın önemli küresel ve bölgesel sorunlarla ilgili hedeflerinin ortak, uluslararası kurumlar bünyesindeki yaklaşımlarının aynı olduğunu dile getiren Tüymabayev, "Türkiye ile Kazakistan'ın siyasi, ekonomik ilişkileri hızla gelişmektedir. İki devlet, stratejik ortak devletler olmanın yanı sıra Avrasya bölgesinde örnek işbirliği sergileyen kardeş devletlerdir. İşte uluslararası arenadaki gelişmeler çerçevesinde çok taraflı ve ikili ilişkilerimizi inceleyerek bunu yeni seviyelere çıkartacak olan sizlersiniz" dedi.Türkiye ile Kazakistan'ın sadece dost ve kardeş değil, stratejik partner devletler olduğunu ifade eden Tüymabayev, dolayısıyla sadece duygusal yaklaşımlarla kalmadan ortak somut projeler üretilmesi ve bunların hayata geçirilmesi gerektiğini anlattı. Tüymabayev, öğrencilere hem derslerinde hem de mezuniyetten sonra çalışma hayatlarında başarı diledi. -6. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu-Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Üniversitesi Kazakistan Karadeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title