Haberler

6 Kadın 9 Ayda San Francisco'dan Avustralya'ya Kürek Çekti

Güncelleme:

Kadınların sorunlarına karşı duyarlılık uyandırmak için kürek çekerek 9 ayda 13 bin kilometreyi aşan 6 kadın, San Francisco'dan Avustralya'ya geçti.

Uzun mücadeleden sonra Coxless Crew (Dümencisiz Takım), Güney Pasifik Okyanusu'nu geçen hepsi kadınlardan oluşan ilk kürek takımı olarak tarihe geçmeyi başardı.

257 GÜNLÜK DENİZ YOLCULUĞU

6 kişilik İngiliz takımı California, San Francisco'dan Nisan 2015'te ayrılmıştı. 13 bin 679 kilometre yol katederek 24 Ocak'da Avustralya Cairns'e vardılar. Böylece denizde 257 gün geçirmiş oluyorlar.

NÖBETLEŞE 2 SAAT KÜREK ÇEKİP 90 DAKİKA DİNLENDİLER

Laura Penhust'un liderliğini yaptığı takım Emma Mitchell, Natalia Cohen, Isabel Burnham, Lizanne van Vuuren ve Meg Dyos'den oluşuyor. Doris adı verilen teknede desteksiz olarak seyahat eden kadınlar nöbetleşe 2 saat kürek çekip 90 dakika uyuyorlardı. Sadece Hawaii ve Samoa adalarında birer hafta durdular.

AMAÇLARI KADINLARIN MÜCADELELERİNE DİKKAT ÇEKMEK, GÖĞÜS KANSERİ İÇİN YARDIM TOPLAMAK

The Coxless Crew yolculuğa iki hayır kurumuna destek olmak için çıkmıştı. Yaralananlarla Yürümek (Walking With the Wounded) ve Göğüs Kanseri Tedavisi (Breast Cancer Care) için 250 bin pound toplamayı hedefliyorlardı. Bu yolculukla zor durumdaki kadınların mücadelelerine dikkat çekmek istiyorlardı. Şu ana kadar 30 bin poundun üzerinde yardım topladılar.

6 BİN 200 SAAT KÜREK ÇEKTİLER

Facebook sayfalarına göre, denizde geçirdikleri 9 ayda kadınlar, 6 bin 200 saat kürek çekti, bin 20 kuru öğün yedi, 7 bin 700 litre su içti. Başlangıçta yolculuğu altı yedi ayda bitirmeyi planlıyorlardı ama zorlu hava şartları sürekli varışlarını geciktirdi.

"GÜCÜMÜZÜ BERABERLİĞİMİZDEN ALIYORUZ"

Yolculuğun son kısmı özellikle zorlu geçti. Ekip Facebook sayfalarında son kilometreleri şöyle paylaştı:

"Geçtiğimiz 13 bin 650 kilometrenin şu an bir anlamı yok, her şey bu 30 kilometreye bakıyor. Yorgunluk, uykusuzluk ve doğru dürüst bir şey yiyememekten hepimiz limitlerimize geldik artık. Ama işte RUHUMUZU buradan alıyoruz. Hep beraber, daha da hızlı, daha da güçlü kürek çekmekten."

Kaynak: mashable.com, facebook.com

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Pasifik Okyanusu San Francisco Avustralya Facebook Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Tek Yol Devrim:

vaay be helal olsun diğer ülkenin insanlarına bak neler yapıyor bizimkilerde anca evde çocuk baksın yemek yapsın arada çook fark var çoook

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title