Haberler

6 Çocuk 4 Torun Sahibi Çiftin Resmi Nikahı 32 Yıl Sonra Kıyıldı

Yalova Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin öncülüğünde oluşturulan bir proje kapsamında resmi nikahı olmadan çocuk sahibi olmuş 5 çiftin toplu nikahı kıyıldı.

Yalova Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin öncülüğünde oluşturulan bir proje kapsamında resmi nikahı olmadan çocuk sahibi olmuş 5 çiftin toplu nikahı kıyıldı. Törende 32 yıldır birlikte yaşayan 6 çocuk ve 4 torun sahibi olan Esma ve Mehmet Atlı çiftinin de resmi nikahları kıyılarak birliktelikleri resmileştirildi.

Yalova Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin öncülüğüne Yalova Emniyet Müdürlüğü, Yalova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Yalova Belediyesi'nin de desteğiyle çocuk sahibi olup da nikahı kıyılamamış aileler için nikah töreni yapıldı. Yalova'da toplam 5 çiftin nikahı kıyıldı. Çiftlerin nikah şahitleri ise Yalova Valisi Esengül Civelek oldu. Bahane Cafe'de gerçekleştirilen toplu nikah törenine Esengül Civelek'in yanı sıra Yalova Belediye Başkanı Ak Parti'li Yakup Koçal, Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Yalova İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Kurnaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sevgi Kılıç, Yalova Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları ile nikahı kıyılacak olan çiftler ve çocukları katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Dondurmacıoğulları, "Yalova Belediyesi ve Yalova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ile ortaklaşa 'Mutluluk İçin Bir Evet Yeter' isimli bir proje yaptık. Bu proje kapsamında çocuk sahibi olup da resmi nikahı olmayan çiftlerimizi belirledik. Şimdiye dek belirlediğimiz 5 çiftimizin toplu nikah törenini yapmaktan mutluluk duyuyorum. Projemiz bundan sonra da devam edecek" dedi.

BAŞKANDAN BALAYI HEDİYESİ

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Binlerce nikah kıydık ama toplu nikah ilk kez kıyıyorum. Yalova için bir hedef koyuyoruz. Yalova'da nikahsız çift bırakmayacağız" dedi. Başkan Koçal, çiftlere ise "Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da mutluluğunuzun devam etmesi için birbirinizi eş olarak kabul ediyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Başkanın sorusuna 'evet' yanıtını veren çiftler, resmi olarak karı-koca ilan edildi. Başkan Koçal, çiftlere bir de balayı sözü verdi.

VALİDEN ÇEYREK ALTIN

Çiftlerin nikah şahidi olan Yalova Valisi Esengül Civelek ise yaptığı konuşmada, "Çiftlerimizin şu ana kadar var olan mutluluklarının devamını diliyorum" diyerek evlilik cüzdanlarını bayanlara takdim etti. Vali Civelek, bir de kadınlara çeyrek altın taktı.

Törende 32 yıl birlikte yaşayan 6 çocuk ve 4 torun sahibi olan akraba Esma ve Mehmet Atlı çiftinin yanı sıra 2 çocuk sahibi olan Yeşim Kurt ve Murat Ulucan, 2 çocuk sahibi olan Gülbahar Derin ve Emre Tokluoğlu, 1 çocuk sahibi olan Sibel Güncer ve Serkan Bozcan ile 1 çocuk sahibi olan Vesile Ünlüyayla ve İsmail Cabir çiftinin nikahları kıyıldı. Bu zamana kadar çeşitli nedenlerle nikah kıyamadıklarını belirten çiftler, bu durumdan oldukça memnun olduklarını ve ikinci bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. - Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esengül Civelek Yakup Koçal Nene Hatun Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title