Haberler

6,5 Aylık Minik Nisa Bürokrasiye Takıldı

Güncelleme:

Afksendiyos Kalangos'tan davet almayı başaran anne-baba, İzmir'deki hastanenin verdiği rapora 'formata uygun değil' diyen Ankara'dan onay alamadı.

Manisa'da yaşayan Nefise Özçelik ile bir iletişim şirketinde tekniker olarak çalışan İsmail Özçelik'in, Nisa adını verdiği ilk bebekleri 6,5 ay önce dünyaya geldi. Henüz 9 günlükken sarılık tedavisi için hastaneye götürülen Nisa'nın, Trankus Arteriozus Tip 4 adı verilen, akciğere kirli kanı taşıyan damarının doğuştan olmadığı ve kalp yetmezliği yaşadığı ortaya çıktı.

2 AYLIKKEN GİRDİĞİ YOĞUN BAKIMDAN ÇIKAMADI

Henüz 2 aylık bir bebekken yoğun bakıma alınan küçük Nisa, o günden bu yana yoğun bakımdan çıkamadı. Hastalığın daha da kötü duruma gitmemesi için beslenmesi minimumda tutulan talihsiz bebek, gelişemedi.

AMELİYAT EDİLEMEZ RAPORU

Yoğun bakımda ölüm ve yaşam arasında gidip gelen minik bebek, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 3 kez konseye girdi, 3'ünde de "ameliyat edilemez" raporu verildi.Kızı için çare aramaya başlayan İsmail Özçelik, İsviçre'deki ünlü kalp cerrahı Ordinaryüs Profesör Afksendiyos Kalangos'un bu tip ameliyatları yaptığı bilgisini aldı.Kalangos İstanbul ziyaretinde Nisa'nın raporlarını gördükten sonra "ameliyatı yaparım, yaşama şansı yüzde 80" dedi.

FORMAT BAHANESİ ÇIKTI

Ege Üniversitesi Hastanesi'nden yaklaşık 2 hafta boyunca "ameliyat edilemeyeceği" yönündeki heyet raporunu almaya çalışan İsmail Özçelik, sonunda raporu almayı başardı.

Umutları tekrar yeşeren Özçelik, heyet raporunu onaylaması gereken Ankara'daki Numune Hastanesi'nin yolunu tuttu. Her Çarşamba günü toplanan Teyit Kurulu'na yetişen İsmail Özçelik, format engeline takıldı. Raporun formata uygun olmadığı söylenen Özçelik, "Aslında önceki raporla arasında hiçbir fark yok. Bir de bilgisayar çıktısı olması gerekiyormuş. Çarşamba günü Teyit Kurulu'nun toplanmasını bekleyeceğiz. Yani umudumuz bir hafta daha sarkacak. Kızımın saatleri bile çok önemli" dedi.

ONAY SIRASI BAKANLIKTA

Numune Hastanesi Yetkilileri ise "Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) göre yurtdışına gönderilecek hastalara verilecek olan raporun, belli bir formatta olması gerekiyor. Yönetmeliğin dışına çıkamıyoruz. Durumun acil olduğunun farkındayız" diye konuştu.(Kaynak: Bugün)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İsmail Özçelik İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

zeki:

allahınız yokmu sizin...1 milyon süriyeliyi doyuruyoruzda 1 çocuğa bakamamıyoruz.

7
0
yanıtYanıtla
Yazık...:

Formaliyeler , prosedürler... Devletin hiçbir kolu böyle yavaş ve kuralcı çalışamaz. Hele ki ortada bir can varken.İşleyişi yavaşlatan kişi ve kurallar değiştirilmelidir.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title